Novinky z vydavatelství Familium

Novinky z vydavatelství Familium

Tisk

 Bible vína resVydavatelství Moniky Kopřivové Familium vám přináší skvělé tipy na své novinky a zároveň možné vánoční dárky pro vaše blízké. Rozhodně je co nabídnout, posuďte sami!

 

Bible vína

Bible vína je kniha, která se díky svému jednoduchému přístupu k poznávání vína stala světovým bestsellerem. Letos poprvé mají možnost tuto knihu získat i čtenáři v České republice a již nyní je po ní značná poptávka. Bible vína nabízí všechny důležité informace o víně podané unikátní přehlednou a srozumitelnou formou s unikátní infografikou. S oblibou ji využívají jak experti a someliéři, tak i nadšení fanoušci vína po celém světě. Dozvíme se v ní například o 5 základních parametrech vína, jak víno ochutnávat, uchovávat, nechat dekantovat a podávat, jak jej správně párovat s jídlem, seznámíme se s více než 100 oblíbenými i méně známými odrůdami vín včetně jejich chuťových profilů nebo se dozvíme o všech světových vinařských regionech. Autoři této knihy Madeline Puckette a Justin Hammack jsou zároveň zakladatelé světoznámého portálu Winefolly.com. Díky odborné spolupráci s prezidentem Asociace someliérů ČR, Ivo Dvořákem byla u nás kniha rozšířena rovněž o informace o českých a moravských vínech.

Bible vína res

Devadesátky prožij a přežij

Devadesátky prožij a přežij, to je originální zábavná party hra pro všechny, kteří prožili devadesátá léta. Tato desková hra je určena pro 3 až 20 hráčů a obsahuje 540 karet a 3 820 úkolů, takže se nikdy neohraje. Hráči popisují výrazy týkající se devadesátek, poslouchají a hádají dobové hity, předvádějí filmy a televizní pořady a trochu rýmují. Hra je připomínkou nejzajímavějších momentů divokých a nespoutaných devadesátek. Vyhrává tým, který se dostane jako první do roku 2000.

Devadesátky krabice

Velká kniha detektivek

Velká kniha detektivek - zdánlivě nemožné zločiny je dárková kolekce detektivních příběhů o zdánlivě nemožných a neproveditelných zločinech světoznámých autorů, jako jsou Agatha Christie, Stephen King, Edgar Allan Poe, Erle Stanley Gardner, Sir Arthur Conan Doyle a mnoho dalších. Knížka je originálním dárkem pro všechny, kteří mají rádi kvalitní detektivku. Najdeme zde nejen klasické záhady zamčeného pokoje řešené geniálními detektivními mozky, ale také povídky s nečekanými místy činu a neobvyklými dekoracemi.

Velká kniha detektivek - zdánlivě nemo ně zločiny 1 obalka 2D

Kočky vládnou světu

Sada vykládacích tarotových karet Kočky vládnou světu je krásným dárkem pro všechny, kteří se chtějí naučit umění tarotu. Tarotové karty jsou po staletí nástrojem sebepoznání. Součástí dárkového balení s originálními ilustrovanými kartami s tematikou koček je i průvodce s návody a podrobnými výklady tarotu. Karty jsou tak vhodné jak pro začátečníky, tak i pro pokročilejší nadšence. Unikátní dárková sada oslavuje moudrost a půvab koček v mnoha podobách a je jednou z nejoblíbenějších na světě.

Kočky vládnou světu - tarot

Vše najdete na https://www.familium.cz/

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Celosvětový úspěch Fifty Shades stvořil jednoznačně internet“

Tychtl Petr 200Nejúspěšnější knižní série posledních let, romanticko-erotická trilogie Fifty Shades od E L James, se dočkala pokračování. Po Padesáti odstínech šedi, Padesáti odstínech temnoty a Padesáti odstínech svobody získalo nakladatelství XYZ práva...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Zavzpomínejte na devadesátá léta v báječné publikaci

devadesatkyDevadesátá léta dvacátého století byla pro obyvatele Československa a následně České republiky hodně specifické období. Po pádu komunismu se najednou mohlo volně cestovat kamkoli, na trhu bylo rázem dostupné snad všechno možné zboží a v kinech b...

Z archivu...


Literatura

Šumavský samotář píše o svém životě a vztahu k přírodě v knížce A klika byla vysoko

klikaZnáte knihu Raději zešílet v divočině? Právě jeden ze šumavských samotářů Roman Szpuk publikoval v roce 2018 svou autobiografickou prózu s poetickým názvem A klika byla vysoko. Knihu vydalo nakladatelství 65. pole.

Divadlo

Švandovo divadlo uvede hru Na první pohled, brilantní soudní monodrama i naléhavý příspěvek v debatě o znásilnění

na prvni pohled200Advokátka vyhozená ze sedla. Švandovo divadlo uvede hru Na první pohled, brilantní soudní monodrama i naléhavý příspěvek v debatě o znásilnění. 

...

Film

Film o Michalu Marošim se blíží dokončení, autoři prosí o podporu na střih a propagaci

marosi 200Film o českém bikerovi Michalu Marošim se už blíží do cílové rovinky, ale k dokončení mu pořád ještě chybí desítky, možná stovky hodin práce. Autoři se nyní obracejí na veřejnost s žádostí o podporu.

...