Hvězdné vinobraní v Roudnici nad Labem: Vystoupí Verona, Petr Kotvald i No name

Hvězdné vinobraní v Roudnici nad Labem: Vystoupí Verona, Petr Kotvald i No name

Tisk

200vSkvělá zpráva pro všechny milovníky dobrého vína a zábavy: roudnické vinobraní se koná i letos! Akce je tentokrát dvoudenní. V pátek 13. září se můžete těšit na festival regionálních kapel v zámeckém parku, o den později vypukne hlavní program.

 

 

V sobotu, 14. září do Roudnice zavítá řada hvězd. Vystoupí například oblíbená slovenská kapela No name. Na hlavním pódiu se ale objeví také skupina Toxique, Verona nebo Jaksi taksi. Na zámeckém nádvoří budete moci přivítat Yvettu Simonovou a Leška Semelku. Chybět nebude ani taneční scéna s elektronickou hudbou.

v

Vinobraní je v Roudnici velkou událostí, na kterou se každý rok těší tisíce lidí. Může za to nejen kvalitní kulturní program a výborné víno ze všech koutů republiky, ale také řada doprovodných akcí, které v tento den probíhají.

Tradiční výstava historických vozidel s názvem „Historici v Roudnici“ letos slibuje na 150 exponátů. Těšit se můžete na automobily, motocykly a vojenskou a zemědělskou techniku. Po přehlídce budete moci hlasovat, který že kousek je ten nejhezčí. A hodnotit se budou nejen stroje, ale i kostýmy řidičů.

 v1

Během vinobraní si také můžete „odskočit“ do útrob roudnického zámku – stále ještě probíhá výstava „Antické vázy.“

Pokud Vás historie neoslovuje, možná uvítáte koncerty komorní hudby. Ten první se bude konat v 10 hodin dopoledne, v prostorách roudnické galerie, ten druhý v roudnickém kostele Panny Marie. Začne v 15 hodin.

Na své si určitě přijdou i ti nejmenší návštěvníci vinobraní – děti. O zábavu se jim postará Sváťovo dividlo. Připraveny jsou také projížďky na koních, ukázky sokolnictví a malování na obličej. Samozřejmě nebudou chybět pouťové atrakce a bohatá nabídka občerstvení.

Pokud chcete prožít nezapomenutelné dopoledne, určitě přijeďte ve sobotu, 14. září, do Roudnice nad Labem. Atmosféra zdejšího vinobraní Vás okouzlí a budete se sem každý rok vracet.

Více informací a podrobný program najdete na: www.vinobrani-roudnice.cz. 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lola běží: „Kapela je o živém hraní, o cestování, poznávání lidí. Je to milenka, který se musíš věnovat.“

lol 200Večer na charitativním festivalu bude patřit mladým klukům z kapely Lola běží. Momentálně finišují práce na nové desce a jsou odhodláni si užít nejenom tento koncert. V tomto rozhovoru se dozvíte informace jak o novém albu, tak o jejich přístupu k muzice.<...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Jak se ve společnosti uplatňovalo náboženství

200histrNakladatel Pavel Mervart vydal obsáhlý sborník Víra, kultura a společnost, zaměřený na rozličné podoby i směřování náboženských hnutí v českých zemích 19. a 20. století. Zvolen je co nejširší záběr - kniha se dotýká také dění na územích německojazyčnýc...

Z archivu...


Literatura

Šumná architektura knižně

archit200Nakladatelství Grada přichystalo pro milovníky šumných cyklů Davida Vávry a Radovana Lipuse opravdovou lahůdku. Jakýsi cestovní deník průvodce oblíbeným pořadem. A jak je u Davida Vávry zvykem, je výsledný tvar domyšlen vždy do detailů. A to doslova. ...

Divadlo

Život je kabaret

Cabaret 200Muzikál. To jest dramatický žánr, který vyvolává rozporuplné emoce. Jedni ho považují za vysoké umění, neboť jeho provedení klade na interprety notné nároky (muzikáloví herci musí být velmi dobří činoherci, zpěváci i tanečníci), jiní jím opovrhuj...

Film

3Kino nám zpřístupní středoevropské filmy, které bychom jinak sotva spatřili

3Kino perexKaždoročně se v listopadu pořádává rozsáhlá přehlídka 3KINO a ani letošek není výjimkou. Zájemci, kteří si musí vyčlenit volný čas na období mezi 3. až 12. listopadem, se mohou těšit na filmy vzniklé na teritoriu střední Evropy, kromě Česka ta...