Pozvánka na koncert - Missa brevis

Pozvánka na koncert - Missa brevis

Tisk
perex111Jde o duchovní skladbu pro sóla, smíšený sbor, varhany a smyčcový kvintet. Krásný zážitek slibuje obsazení sólisty: Lenkou Cafourkovou Ďuricovou a Jakubem Kubínem. 
 
 
 
 
 
Na koncertě zazní též další skladby, tentokrát ve světové premiéře. Panis angelicus a Ave Maria, obě na liturgické texty, zhudebněný Sonet č.5 a Petrefakt pro sólové violincello. Vše v podání Smíšeného komorního sboru a instrumentálního ansámblu MUSICA DA CAMERA BRNO. 

Pokud jste z Brna a okolí, přijměte, prosím mé pozvání a přijďte v první adventní neděli, 26.listopadu do Kostela Nanebevzetí Panny Marie, Zábrdovická 3 (z centra tramvajemi 2 a 3, zastávka Vojenská nemocnice).  Koncert začíná v 18 hodin a vstupné je dobrovolné. Koncert bude trvat přibližně hodinu a čtvrt. 
 

Pokud máte blíže Hustopeče nebo Českou Skalici, stejný koncert se odehraje i tam, a to:
Středa, 22.11. Hustopeče, Kostel svatého Václava a svaté Anežky České, v 19h
Neděle 3.12. Česká Skalice, Kostel Nanebevzetí Panny Marie, 19.30h

 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Žila jsem v maringotce a objevovala svoje ženství

mensesBlogerka Veronika Lančaričová napsala knihu Ženství jako dar, která pojednává o menstruaci a o dalších ryze ženských záležitostech. Říká, že žena za celý svůj život promenstruuje celých šest let, které by si rozhodně měla užít, ne je protrpět.

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Lékárník z Osvětimi - Nevyřčený příběh Victora Capesia

 

Lékárník z Osvětimi, perexMyšlenka o vyhlazení evropských Židů a koncentrační tábory, kde genocida zuřila na plné obrátky, patří k nejděsivějším památkám na minulé století. Druhá světová válka a zvěrstva s ní spojená je milník naší ...

Divadlo

Mladá krev a staré kosti divadelní tradice v příští sezóně HaDivadla

hadivadlo200Brněnské HaDivadlo se ve své 39. sezóně 2013/2014 chystá obrátit svoji pozornost k protipólu dvou postav hrdina – monstrum v klasických dramatických textech. Divadlo se navrátí k ikonám české i světové divadelní tradice, jako j...

Film

BELLA A SEBASTIÁN, PŘÁTELÉ NAVŽDY

Sebastian 1Příběh chlapce a jeho psa odehrávající se v savojských Alpách pokračuje. Je rok 1948, Sebastianovi je už dvanáct let, Bella má tři nádherná štěňátka a otec Pierre, kterého si kluk našel, se žení s Angelinou a odjiždějí na svatební cestu do Kanady...