Metalové okénko – leden

Metalové okénko – leden

Tisk

mo 200První měsíc roku je za námi a tudíž nás čeká přehled novinek, informací, ale hlavně hodně videoklipů. A že se tedy kapely rády prezentují vizuální formou! Zkuste si poslechnout i to, čemu normálně neholdujete a třeba budete mile překvapeni…

 

Kytarista kapely Rob Zombie John 5 spolu se svou vlastní kapelou John 5 and the Creatures představuje nový klip k písničce Zoinks! Tu najdete na jejich nové desce Invasion, která teprve vyjde. Animovaný klip Zoinks! Je sám o sobě hodně zajímavý, posuďte sami:

Švédští Amon Amarth dokončili práce na nové studiovce, které bychom se měli dočkat prý už někdy na jaře. Více informací se zatím neví, ale nástupe úspěšné a hlavně povedené desky Jomsviking si nesmíte nechat ujít!

A máme tu novou superkapelu a já osobně jsme nejnadšenější z person, které se zde předvádějí v celé své kráse. Kapela Vltimas je tříčlenné uskupení v podobě Davida Vincenta (dříve Morbid Angel, nyní I Am Morbid), Runea "Blasphemer" Eriksena (dříve Mayhem , nyní Aura Noir) a Flo Moniera (Cryptopsy). Debutu Something Wicked Marches In se dočkáme 29. března. Zatím bude muset stačit ochutnávka v podobě písně Total Destroy!:

V klipech pokračujeme i v další zprávě. Ukrajinská banda Jinjer vydala 11. ledna pětipísňové EP Micro a už stihli ke skladbě Perennial vydat i videoklip:

A klipem nás potěší i polští neznabozi Behemoth, kteří sklízí úspěch se svým albem I Loved You At Your Darkest. Na vizuálu opět spolupracovali se svou oblíbenou společností Grupa 13 a na výsledku, klipu ke skladbě Ecclesia Diabolica Catholica, to jde znát:

Znáte kapelu Incite z Arizony? Frontmanem je Richie Cavalera, nevlastni syn Maxe Cavalery a ono to jde poznat i hudebně. Incite vydali 25. ledna svou pátou plnohodnotnou desku, která se jmenuje Built To Destroy. U jejího zrodu stáli samí znalci, producent Steve Evetts (např. Suicide Silence) a mixu se ujal Chris „Zeuss“ Harris (např. Rob Zombie, Hatebreed). V jedné písničce se dočkáme i hostování Chrise Barnese ze Six Feet Under. Takže rozhodně doporučuju!

mo incite cd

Švédští melodici Soilwork vydali 11. studiovku stylově 11.1. Na fošně Verkligheten najdmee 12 skladeb a jednou z nich je i Witan, k níž do světa vypustili videoklip:

Opět videoklip, ale zase trochu jiný žánr, laděný do rocku. Američani Godsmack vydali loni v dubnu desku When Legends Rise a k titulní písni nám teď předkládají i klip:

Když už jsme u Six Feet Under, jejich basák, Jeff Hughell, vydal 25. ledna své čtvrté sólové album. Čím se vyznačuje a proč si ho poslechnout? Zajímavé nápady, svérázné aranže a hlavně pořádná porce kreativity, tohle najdete na desce Sleep Deprivation. Jako ochutnávka poslouží oficiální klip k písni Crash:

Norské black metalové uskupení 1349 vydalo nový singl, Dødskamp. Píseň byla vytvořena na žádost Innovation Norway, Visit Norway and the Munch Museum, kteří požádali čtyři různé norské umělce, aby poskytli náhled na Edvarda Mucha skrze svou hudbu. Kapela 1349 se toho nebála a poskytla black metalovou perspektivu:

Britská kapela Devilment, kterou vede Dani Filth (Cradle Of Filth) vydala oficiální klip k písničce Hell At My Back. Jde o živák z koncertu v Bloodstocku v roce 2017 a jedná se o skladbu z jejich desky II: The Mephisto Waltzes.

A videoklipem i končíme. Americká kapela Sevendust vydala videoklip ke skladbě Risen, kterou můžete najít na jejich nejnovějším, už dvanáctém albu. To se jmenuje All I See Is War a vyšlo loni v květnu.


Zdroj: http://www.blabbermouth.net


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Mít svůj „dream team“ je opravdu „dream“, říká zpěvačka Tereza Černochová

Cernochova perexŠiroké publikum ji prvně zaznamenalo, když se ještě vlnila v dívčím triu Black Milk. Později na sebe Tereza Černochová upozornila prvním sólovým albem Small Monstrosities, kde zpívala hlavně cover verze písniček z přelomu sedmdesátých a...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Lapuťák a kapitán Adorabl

laputak perPrvní pohádkový příběh z pera Dominika Ladsmana, autora populárního Deníčku moderního fotra, Lapuťák a kapitán Adorabl. Pojďte se začíst do příběhu, který vás zanese do Sedmimoří, kde malý Čeněk zažívá první opravdové dobrodružství. Konečně kniha ...

Divadlo

„My pijeme rum!“

zavislosti navzdory200Závislost. Máte taky na něčem závislost? Možná nějakou, která není škodlivá pro vaše okolí – dezert po obědě? Ranní káva? Že nesmíte chybět na žádné premiéře filmu, divadelní hry…? A co ty horší formy závislosti, které už ovli...

Film

Zůstaly jen atomy věčnosti

atomy 200O krátkých filmech sotva nalezneme nějaké souhrnnější pojednání. Bývají zpravidla spojovány s dokumentární, případně animovanou tvorbou, ale nalezneme mezi nimi i snímky hrané. Když Lucie Česálková své knize Atomy věčnosti vtiskla podtitul Český k...