Sto zvířat natáčí nové album "30 let testováno na lidech" a chystá svůj první ekoncert!

Sto zvířat natáčí nové album "30 let testováno na lidech" a chystá svůj první ekoncert!

Tisk

sto zvirat 200STO ZVÍŘAT letos slaví 30 let existence na naší hudební scéně. A ke svým narozeninám si dává dárek v podobě nového alba 30 LET TESTOVÁNO NA LIDECH!

 

 

Na něm posluchači najdou 12 nových písní již tradičně s texty Tomáše Belka, které jsou opět smrtícím koktejlem plným tragikomických postav a jejich příběhů - Dívka T. mluví sprostě, aniž by chtěla, Hlava v lihu si povídá s mediky, Rodinné foto vypráví o křeči příbuzenských oslav, Špaček se nazobal, je bajkou o drogové závislosti ptactva... Hudebně jde o třaskavou směs ska, reggae a rocksteady, kterou pomohli namíchat kromě Zvířat (Honza Kalina, Miki Nop a Jan Beruška Šobr) i textařův syn Matěj Belko a bývalý člen kapely Petr Ostrouchov.

Album vzniká ve studiu SONO a vyjde v říjnu tohoto roku ve formě CD a USB na labelu 100Promotion.

STO ZVÍŘAT zatím vydalo 11 alb, natočilo spoustu klipů a odehrálo více než 2300 koncertů u nás, v USA, v Německu, ve Francii, Švýcarsku, Belgii a Lucembursku. Na podzim odehraje kapela sérii koncertů ve velkých sálech po celé republice, např. 19. listopadu v SONO CENTRU v Brně nebo 25. listopadu kapela v pražském FORU KARLIN.

sto zvirat

STO ZVÍŘAT však mohou diváci vidět už 20. května v rámci série eKONCERTŮ, které pořádá pražský Lucerna Music Bar, kdy diváci pomocí video technologie a LED obrazovek vstoupí přímo do klubu.

„Sto zvířat pochopitelně dávalo vždy přednost živému hraní, ostatně těch více jak sto koncertů každoročně se zkrátka vryje pod kůži, no jo ale najednou je tady pandémie a tak jsme rádi, že si můžem v našem oblíbeném Lucerna Music Baru zahrát pro osmdesátku lidí na místě, ledové obličejíky, teda pro ty z vás, co se dostanou na LED obrazovky v rámci eKoncertu, i pro ty ostatní. Doufáme, že to bude nátěr, kromě klasických zvířecích hitovek vám naservírujeme minimálně i několik jednohubek z našeho nového, právě nahrávaného alba 30 LET TESTOVÁNO NA LIDECH. Kdo se nepřipojí, jako by nebyl.“

„Když k nám přídou strímaři, tak se nám práce zadaří…“

Vstupenky na www.musicbar.cz a na GoOut.cz

Předprodej na koncert začal v pondělí 11. května.

Více informací:

https://www.facebook.com/events/526199688050048/ <">https://www.facebook.com/events/526199688050048/>;

https://musicbar.cz/cs/program/sto-zvirat-ekoncert/ <">https://musicbar.cz/cs/program/sto-zvirat-ekoncert/>;


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

5. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

5 BMC perexBřezen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Příběh celého století na pozadí osudů tří sester

sestry perexV názvu knihy Anne Gesthuysenové Jsme přece sestry je obsaženo všechno – vzájemná láska i odpuštění za prohřešky. Autorka stvořila vyprávěním osudů svých tří pratetiček dokonalý portrét Německa v průběhu celého minulého století...

Divadlo

Parchant v klobouku, víc než „konverzačka“ v BuranTeatru v Brně

BT 2Už je to skoro zvyk. Profesionální divadelní soubor, kterému se říká Burani uvádí na jevišti pravidelně nové, často provokující díla ze světového repertoáru. Tak i divadelní hra pro pět herců, Parchant v klobouku, má zde českou premiéru.

...

Film

Tomáš Mašín začne v srpnu natáčet film o bratrech Mašínech. Do kin zamíří na podzim 2023

Masin 200Jeden z největších příběhů studené války se po dlouhých letech konečně dočká filmové podoby. Celovečerní film o bratrech Mašínech začne v srpnu letošního roku podle scénáře Marka Epsteina natáčet režisér Tomáš Mašín. Hlavní role v něm ztvární Oskar Hes...