V obýváku všichni ruce nahoru! Kapela MYDY vydává karanténní EP coverů vlastních písní

V obýváku všichni ruce nahoru! Kapela MYDY vydává karanténní EP coverů vlastních písní

Tisk

mydy 200Jak kompenzovat fanouškům zrušené koncerty a zůstat aktivní v době, která tomu nenasvědčuje? Pražská kapela MYDY strávila část jarní karantény ve studiu, kde pracovala na staronovém materiálu v jiném kabátu.

 

 

Původně šlo o koncept živých videí na náš YouTube kanál. Pak nás ale napadlo, že by bylo super, kdyby lidi mohli songy poslouchat i na digitálních platformách, kdykoliv se jim zachce,“ vysvětluje klávesista a skladatel Nèro Scartch. Pětice nově nahraných skladeb z dosavadní tvorby MYDY tak, jak je neznáte, nyní na streamovacích službách vychází jako oživlé EP COVID SESSIONS: LIVE IN QUARANTINE.

Když se v březnu všech šest členů kapely MYDY sešlo ve zkušebně, nevěděli, že začínají pomaličku pracovat na netradiční nahrávce. Nápad vznikal za pochodu. „Během karantény nezbývalo moc věcí, co jsme mohli dělat. Pak nás napadlo dát konečně dohromady akustickou verzi singlu NUMBERS. Udělali jsme hrubé obrysy, sešli ve zkušebně a živě to na pár mikrofonů nahráli,“ vzpomíná Nèro Scartch. Hymna o světě poháněném čísly a nesmyslnými ukazateli NUMBERS, ke kterému loni vznikl i videoklip v nechvalně známém Discolandu Sylvie, se tak v nové akustické verzi stala první vlaštovkou karanténních aktivit MYDY.


„Chtěli jsme kreativně využít čas, ale hlavně zůstat v kontaktu s našimi fanoušky. A taky mezi sebou, abychom si nechyběli,“ říká zpěvačka Žofie Dařbujánová. Na kapelním YouTube kanále se tak od března do května postupně objevovaly originální předělávky skladeb NUMBERS, FIRE, THEY WON'T BEAT US a I‘M OUT. Nakonec je doplnil ještě rozvášněný cover staršího hitu FREEDOM, vše se ve studiu nechalo přemasterovat a dohromady dalo vzniknout live EP nahrávce COVID SESSIONS: LIVE IN QUARANTINE. Novinka posouvá původní skladby do úplně jiných směrů od osmdesátkového synthpopu přes country až po rock’n’roll.

Zatímco poslední dvě řadová alba MYDY stavěla na pompézní produkci, neonových barevných vizuálech nebo sborových refrénech, na karanténním EP kapela ke svým písním přistupuje z opačné strany. „Tentokrát jsme chtěli, aby to bylo trochu syrovější a podpořilo myšlenku, že si šest odloučených kamarádů prostě přišlo po dlouhé době zahrát,“ dodává Nèro. Šestnáctiminutový výsledek karanténního setkávání MYDY si můžete už nyní poslechnout na Spotify, Apple Music a dalších digitálních platformách.

Po karanténních kratochvílích se nyní zakládající členové MYDY, tedy Žofie Dařbujánová, Mikuláš Pejcha, Nèro Scartch a Johnny D. soustředí na novou tvorbou. V létě si zároveň zahráli například na festivalech Rock for Churchill a Funkin’ Turnov. „Když jsme se na stage vrátili, bylo tak strašně krásné si zase po dlouhé době uvědomit, jak moc opravdu milujeme to, co děláme. Ke štěstí mi ten den úplně stačilo si třeba jen stoupnout na mokrou zem v šatně, kde jsem se převlíkala, a slyšet při tom dusot zvukovky od vedle,“ líčí Žofie.

MYDY 1

Album: COVID SESSIONS: LIVE IN QUARANTINE
Interpret: MYDY
Datum vydání: 4. 9. 2020

Zdroj foto: archiv kapely

Více informací:
http://mydyofficial.cz
http://instagram.com/mydyofficial
http://youtube.com/mydyofficial
http://twitter.com/mydyofficial


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Finský reggae zpěvák Jukka Poika: "Potřebujeme tyhle teplé, slunečné tóny, abychom tady na severu nezmrzli."

JukkaPoika perexJukka Poika je reggae umělec, pocházející z Finska. Svou kariéru začal kolem roku 2000 s kapelou ,,Soul Captain Band,, a vydal s nimi album s názvem ,,Jokaiselle tulta,, ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Jane Goodallová opět dodává naději

kniha o nadeji 200Nedlouho po první knize Důvod k naději vyšla v nakladatelství Kazda další kniha Jane Goodallové. Tentokrát se jedná o formu rozhovoru s Douglasem Abramsem s názvem Kniha o naději a podtitulem Průvodce přežitím v těžkých časech.

Divadlo

„Ale, proboha, já nejsem můj milovaný Sartre, Wilde, Williams, Albee, Shakespeare…“ rdí se Petr Nýdrle

Jméno Petr Nýdrle je zlínským kulturním nadšencům jistě dobře známo, ale tento herec, učitel, scenárista a umělecký šéf zanikajícího divadla Malá scéna má co říct i ostatním. V rozhovoru se dozvíte věci o Malé scéně, ale budete svědky i osobního zamyšlení nad vážnějšími tématy.

Film

Napoleon je dobrý film. Bohužel ale jen dobrý

napoleon200Začnu pozitivně: Napoleon je dobrý film. Bohužel ale JEN dobrý. Od spolupráce renomovaného anglického režiséra Ridleyho Scotta a slavného "oscarového" herce Joaquina Phoenixe jsem čekala dílo výjimečné, nadprůměrné, pamětihodné.

...