Hudební konference Nouvelle Prague proběhne online a zdarma

Hudební konference Nouvelle Prague proběhne online a zdarma

Tisk

np 200Organizátoři hudební konference a přehlídky Nouvelle Prague, která letos proběhne již poosmé, zvou 31. října na online verzi. Čekají vás přednášky, workshopy i mentorská setkání se zástupci festivalů, klubů, vydavatelství a hudebních médií.



„Uvědomujeme si, že je situace v hudebním průmyslu nesmírně složitá. Rozhodli jsme se proto konferenci zpřístupnit zdarma. Letos se více zaměřujeme na česko-slovenskou scénu, budou diskutována možná řešení a východiska z krize, finanční podpora sektoru, ale také např. ekologické přístupy pořádání hudebních akcí, jak mohou hudebníci a pořadatelé zlepšit komunikaci na sociálních sítích a youtube či kde a jak žádat o finanční podporu, “ říká programová ředitelka konference Anna Mašátová

np1

Nouvelle Prague otevře letos mnoho témat. Ředitelé festivalů Rock for People a Pohoda Michal Thomes a Michal Kaščák proberou s hosty, jaký je jejich výhled na sezónu 2021, Dan Dudarec (Minority Records), Petr Ostrouchov (Animal Music), David Landštof (Tranzistor) a Shina (Slnko Records) se zaměří na problematiku vydavatelství, distribuce a synchronizace.

Jak vypadá současná česká rapové scéna a jaké trendy budou udávat směr prozradí Jakub Šíma (Full Moon Magazine, Radio Wave), Hugo Toxxx, Daniel Nádler (Kolektiv X) a Annet X, hudebnice a producentka Margo vyzpovídá zástupce předních hudebních médií – Janu Kománkovou, Michala Pařízka, Honzu Vedrala a Zdeňka Lichnovského.

Nouvelle Prague se spolu s Davidem Čajčíkem (Heartnoize Promotion, Roxy), Davidem Urbanem (D Smack U), Balászem Soósem (A38) a Stevem Zappem (ITB) podívají na to, jak proměnila koronavirová krize booking umělců, jak se daří klubům v ČR a na Slovensku budou diskutovat Vašek Kokeš (Fource Entertainment), Martin Kozumplík (Brněnská asociace clubové hudby) a Tibor Zelenay (Asociace hudobných klubov ). Na hudebnice a hudebníky čeká hudební průvodce po Slovensku, Polsku, Německu a Rakousku, Andrea Hurychová provede světem YouTube, Jen Zápotocký (Scale) sociálními sítěmi, podrobně se proberou možnosti finanční podpory a grantů pro hudebníky i pořadatele, představí se také platforma JUMP European Music Market Accelerator.

np2

Vzhledem k současným vládním opatřením není možné uspořádat tradiční koncertní část Nouvelle Prague, přesto z více než 130 přihlášených projektů vybrali organizátoři desítku nejzajímavějších počinů - Aiko, Annabelle, Bára Zmeková, Billow, Bookie Baker, Papyllon, Sinks, Tea Sofia, Vanua2 a White Place. Těm dají prostor nejen na webu a sociálních sítích, ale také během poslechovky s osobnostmi hudební scény.

NP 3

Kompletní program konference a online přenos naleznete na www.nouvelleprague.com.

www.facebook.com/NouvellePrague



 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Richard Müller: „Jednoznačným hitom je skladba Po schodoch.“

richard mullerJak vznikla právě píseň Po schodoch? Jak to vypadá na olympiádě? To a mnohem více si můžete přečíst v tomto rozhovoru s osobitým zpěvákem Richardem Müllerem.

 

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Rico, Oskar a přízraky – detektivka pro malé čtenáře

Mám ráda detektivní příběhy. Ráda totiž analyzuji a předvídám možné následky prvotních příčin. Ráda pátrám s autorem, vlastně hlavním hrdinou. Také mám ráda humor. Toho smutného je kolem nás až až. A velmi ráda mám knížky pro děti. Všechny tyto mé radosti mi splnil...

Divadlo

Městské divadlo Zlín rozjíždí divadelní sezónu s Řidičem slečny Daisy

ridic slecny daisy 200„Předskokanem“ nové sezóny v Městském divadle Zlín bude komedie Řidič slečny Daisy v režii Petra Akimova. Premiéru bude mít v divadelním klubu Dílna už 26. srpna. Hlavní roli Daisy dostala jako dárek za věrnost zlínskému div...

Film

Zkrocení slizkých duchů

altFilm Krotitelé duchů byl uveden už v roce 1984, a přestože se o podobných příbězích u nás tenkrát téměř nevědělo, vznikl v podstatě jako odpověď na tehdy už velmi různorodé filmy o hrdinech. Krotitelé duchů jsou jiní ...