Série online koncertů VYHRÁVÁME z Paláce Akropolis je v plném proudu

Série online koncertů VYHRÁVÁME z Paláce Akropolis je v plném proudu

Tisk

vyhravame 200Každý den od 6 do 18. dubna vyhrává od 20 hodin z Paláce Akropolis hudba různých žánrů. V sérii VYHRÁVÁME se již představila například Amelie Siba, Načeva a Zdivočelí koně, Gaia Mesiah, Rest či Sto zvířat a přenosy koncertů sledovalo tisíce lidí. Kapelám se po prvních pěti dnech festivalu podařila dohromady vybrat částka 407 tisíc korun, která stále roste.

 

V nadcházejících dnech se z žižkovského paláce představí kapely teepee, Už jsme doma, Květy, badfocus, Idea, Pain, Mc Gey, Člověk krve a Link to swing v režii kapel Voilà, Nina Rosa, Hot Sisters a Melody Boys. Všechny koncerty lze sledovat zdarma na facebooku a YouTube Paláce Akropolis. Účinkující interprety lze podpořit dobrovolným příspěvkem skrze platformu donio.cz. Více info na www.palacakropolis.cz

Vyhrávat se bude z Paláce Akropolis až do neděle 18. dubna. Diváky čeká rozmanitý výběr kapel, které skrze streamové koncerty potěší své fanoušky a někteří z nich se představí v neobvyklých podobách. Tak je tomu například u skupiny Květy, která zahraje písně legendární kapely Psí vojáci. "Po smrti Filipa Topola požádal Květy jeho manažer Romek Hanzlík, aby přearanžovali písně Psích vojáků. Mnoho let jsme je hráli na koncertech k Filipovým narozeninám. Později i na různých speciálních příležitostech. Vyšel i limitovaný náklad vinylů, který byl obratem rozebrán. Poprvé chceme natočit celý program jako audio i video. Hrajeme skladby z různých období, od hitů k minimalistickým věcem, z větší části ve značně autorských úpravách.”, dodává kapela ke koncertu, který diváci na svých obrazovkách uvidí a uslyší ve čtvrtek 15. dubna. 

vyhravame teepee

Diváky uhrane svými snovými melodiemi dream popová čtveřice teepee která vystoupí 12. dubna a spolu s ní se představí mladý producent a skladatel badfocus. Z jeviště paláce své fanoušky pozdraví energická kapela Už jsme doma, která mimo koncertování všude ve světě několikrát vytvořila hudbu k animovaným filmům (večerníček Krysáci, Fimfárum) či divadlu. Následovat bude koncert zakladatele a hlavy labelu Ty nikdy Josefa Změlíka, vystupujícího pod jménem Idea. V rapu se začal prosazovat už v roce 2000, od té doby vydal několik úspěšných desek, včetně té poslední, která vyšla letos v březnu a ve vinylové podobě bylo album vyprodané ještě před svým oficiálním vydání. S ním vystoupí rapper Pain. Dalším zástupcem labelu je MC Gey, který svoji originalitou a nepředvídatelností ohromí diváky 17. dubna. Link to swing je název večera, na kterém se skrze streamy představí multižánrová kapela Voilà, kapela Nina Rosa, jejíž debutové album Discover si vysloužilo tři nominace na slovenské ceny Radio_Head Awards, swingová dvojice sester Hot Sisters a jazz band pěti sólistů orchestru Melody Makers Ondřeje Havelky pod názvem Melody Boys. Celou sérii streamů zakončí v neděli 18. dubna hudebník Jan Senft vystupující pod pseudonymem Člověk krve. Loni v září vydal své debutové album V kuchyni, které ho dovedlo k nominaci Objev roku na cenách Vinyla. 

Všechny kapely je možné před koncertem, během streamu i po vystoupení podpořit libovolným příspěvkem skrze dárcovskou platformu donio. Největší částkou fanoušci zatím přispěli kapele Sto zvířat, která z koncertu v Paláci Akropolis přenesla na diváky neuvěřitelný nával pozitivní energie a vybrala již přes 117 tisíc korun od téměř čtyř stovek přispěvatelů. Neméně potěšen je Michal Horák, kterému diváci za koncert poslali zatím více než 116 tisíc korun, které písničkář následně věnuje neziskové organizaci Sdružení Neratov, která pomáhá lidem s postižením a společně s nimi se podílí na obnově poutního místa a návratu života do kdysi vysídlené vesnice.

 

vyhravame

VYHRÁVÁME / festival hudebních streamů
6.–18.4. / Sledovat lze na facebooku či YouTube Paláce Akropolis
Facebooková událost: https://www.facebook.com/events/1156014481537915
Donio účet na podporu kapel: https://www.donio.cz/Vyhravame

HARMONOGRAM:
12.4. / 20:00 / teepee + badfocus
13.4. / 20:00 / Už jsme doma
14.4. / 20:00 / Idea + Pain
15.4. / 20:00 / Květy
16.4. / 20:00 / Link to swing
17.4. / 20:00 / MC Gey
18.4. / 20:00 / Člověk krve

Autor foto: Jan Kuča


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dvě tvořilky, díky nimž se v jihočeské Soběslavi kreativně vyřádí děti i dospělí

kreativ sobeslav rozhovor200První březnové dny přinesou jistě nejen závan jara, ale i pořádný průvan kreativity, který mají na svědomí Michaela Oubramová Radová a Martina Šimonová. A odkud vane vítr, to vám t...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Povídky modelované sochařem

cisty-skromny-zivot perexDeset povídek, deset vztahů, které drhnou. Druhý povídkový soubor výtvarníka a literáta Viktora Špačka se zabývá problémy s láskou, sebeúctou, dvojsečností úspěchu, strachem ze samoty či osobní ztráty s přesností, kte...

Divadlo

Posté a naposledy. Divadlo RePublika uvede poslední reprízu úspěšného satirického divadelního představení Boss Babiš

boss babis200Přežilo politické zákazy, přežilo pandemii Covidu, kdy nejen divadla nemohla hrát. Nyní satirické divadelní představení Boss Babiš, se kterým Divadlo RePublika projelo celou Českou republiku, uvede 18. května od 19:30 hodin v divadelním sále kl...

Film

Zastav se a nepřežiješ: honička plná adrenalinu

zastav a neprezijesFilm Zastav se a nepřežiješ (2006) je originální honička plná adrenalinu. Jde v ní totiž o to, aby měl hlavní hrdina neustále zaděláno na problém, jinak mu selže tělo a zemře.

...