Nechte se unést emocemi na výstavě Alfons Mucha eMotion

Nechte se unést emocemi na výstavě Alfons Mucha eMotion

Tisk

Mucha perexV prostorách Jízdárny Pražského hradu můžete ještě do 13. září letošního roku navštívit multimediální výstavu Alfons Mucha eMotion. Na digitálních obřích projekcí výtvarných děl za doprovodu dobové i současné hudby ožívají modelky z Muchových plakátů, historické postavy z ohromující Slovanské epopeje a Alfons Mucha promlouvá ze svého autoportrétu. To vše proměňuje standardní výstavu v neopakovatelné chvíle.


SLAVNÁ SBÍRKA V POHYBU

Mucha 1
Návštěvníci se mohou nechat pohltit atmosférou zdobné secese a při pohledu na rozpohybované části Slovanské epopeje, spojené v jeden celek a dokreslené dějovou hudbou, budou doslova vtaženi do kusu naší historie. V sále jsou umístěna lehátka pro komfortní sledování videomappingu odehrávajícího se na všech stěnách a na plochách uprostřed nainstalovaných zrcadel.

Mucha 4

Každý má však možnost vybrat si tu nejvýhodnější pozici, z níž si bude projekci užívat. Pohodlí lehátek je sice lákavé, ale diváci nakonec zjistí, že aby opravdu viděli úplně všechno, museli by mít krk jako sova. Mně se nejvíce osvědčilo místečko úplně v rohu, odkud se dal pohledem obsáhnout celý sál, všechny jeho stěny i zrcadlové plochy odrážející pestré obrazy a obrazce. Zážitek je to vskutku monumentální a rozhodně stojí za to návštěvu této výstavy absolvovat.

Mucha 2

Nejslavnější sbírka plakátů a dalších děl Alfonse Muchy, jejíž základy položil světový tenista číslo 1 Ivan Lendl, při svém prvním vystavení v roce 2013 v pražském Obecním domě získala titul Nejnavštěvovanější výstava výtvarného umění v historii ČR. Tentokrát vás obohatí o pohledy na nově získané mistrovské kousky a především o zážitek z digitálního zpracování.

Mucha 5

Výstava je otevřena od 28. června do 13. září 2022, sedm dní v týdnu, od pondělí do čtvrtka od 10 do 19 hodin, od pátku do neděle od 10 do 21 hodin. Pro aktuální informace sledujte sekci Aktuality na webových stránkách iMUCHA, kde bývají uveřejněny výjimečné kratší otevírací doby nebo celodenní uzavření výstavy.

Zdroj informací: https://imucha.com/cs/emotion
Foto: autorka článku


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Air Guitar je podivná disciplína, jako vytržená z filmů Monty Pythonů“

air guitar logoŽe jste ještě neslyšeli o Air Guitar World Championships čili Šampionátu ve hře na imaginární kytaru? Tak to je chyba, protože Česká republika každoročně mívá několik želízek v ohni. V tomto článku si tento fenomén představím...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Výstava plná panenek, loutek a medvídků, Doll Prague 2015

doll perex1Poslední listopadový víkend hostí pražský Slovanský dům v Čechách ojedinělou výstavu Doll Prague. Jedná se již o třetí mezinárodní výstavu profesionálních uměleckých panenek, loutek a medvídků Teddy.

...

Literatura

Poválečné svědectví z Osvětimi

prezila jsem osvetim perexKrystyna Żywulská byla obyčejná žena. V očích některých lidí se však provinila tím, že byla Židovka. A právě tihle lidé se dostali k moci a odsoudili ji strastiplnému životu v táboře smrti v Osvětimi.

Divadlo

Kočár plný neřesti i ctnosti

valmont 200Láska k jedné osobě na celý život a věrnost k tomu? Pro vyznavače volnomyšlenkářství je tato životní filozofie naprosto nepřípustná. Libertinové se právě naopak velmi rádi pouští nejen do neřízených sexuálních dobrodružstvích, ale také do milostný...

Film

Bulhaři představují svou filmovou tvorbu

bulhari slanchevo200Bulharské filmy téměř neznáme. Do tuzemských kin se jeden takový naposledy dostal před více než deseti lety (Dopis do Ameriky), v poslední době se bulharské tvorby občas dotkne televizní Cinemax (Tilt, Ten...