Top RoofTop festival zve do Karlových Varů na koncerty, výstavu i workshopy

Top RoofTop festival zve do Karlových Varů na koncerty, výstavu i workshopy

Tisk

TRTfest 2021 200Dne 3. července se uskuteční šestý ročník karlovarského multižánrového festivalu Top RoofTop. S heslem Postavme kulturu zpátky na nohy lákají organizátoři na koncerty Vltavy, zpěvačky, pianistky a skladatelky Beaty Hlavenkové, krajské rodačky Aiko, jejíž tvář v posledních týdnech zdobí Times Square v New Yorku v rámci celosvětové kampaně Equal hudební platformy Spotify nebo jazzové vokální virtuózky Mirky Novak se zbrusu novým sólovým projektem. Karlovarské náměstí tak opět po více než desetiletí ožije kulturní akcí. Festival je volně přístupný bez vstupného.

Kapela Vltava kolem herce a hudebníka Roberta Nebřenského si k letošním oslavám pětatřiceti let od svého vzniku na podzim nadělí nové album s názvem Spass muss immer sein, ze kterého V Karlových Varech představí několik skladeb. Zpívající pianistku, držitelku několika Cen Anděl a Ceny Jantar, skladatelku soundtracků filmů Dukla 61 a Zátopek, Beatu Hlavenkovou v lázeňském městě doprovodí její Kapela snů.

trtfest Beata Hlavenkova

Program Top RoofTop festivalu doplní funk-popová skupina Funky Monx a alternative-popové duo The Sidewaves. Obě formace jsou finalisty právě probíhající soutěže kapel Karlovarského kraje Top RoofTop Talenty, jejíž výherce oznámí festival v červnu.

„Kancelář architekta města Karlovy Vary sídlící na náměstí poskytla své prosklené prostory coby jedno ze dvou festivalových pódií. Koncerty za sklem představují alegorii na tuto zvláštní dobu, kdy umělci směli vystupovat pouze online, za monitory,“ říká prezidentka festivalu Top RoofTop Běla Čurlinová.

Tým KAM KV instaluje do prostoru také výstavu o historii dnes málo využívané lokality. Náměstí ale figuruje v historii alternativní kultury České republiky. V sedmdesátých letech se uprostřed lázeňského města konaly skateboardingové závody zachycené v dokumentárním snímku King Skate.

Návštěvníci festivalu se mohou kromě hudebních vystoupení těšit na workshop výroby předmětů z reklamních bannerů pořádaný designovou galerií Supermarket WC, nebo podpořit děti z dětského domova Čtyřlístek z Plané nákupem výrobků.

trtfest 2

Vstup na Top RoofTop festival je zdarma, akci podpořili Ministerstvo kultury České republiky, Krajský úřad Karlovarského kraje, Magistrát města Karlovy Vary a Nadace města Karlovy Vary.

TRTfest 2021 3

Více informací:

Facebooková událost Top RoofTop festu: www.facebook.com/events/2315777308732869
Facebook: www.facebook.com/toprooftopfest
Instagram: www.instagram.com/toprooftopfest/
Web: www.toprooftop.cz/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

ABRAXAS VÁS SVÝM KLIDEM V KLIDU NENECHAJÍ

ABRAXAS200Kapela Abraxas přichází s novým studiovým albem. Jmenuje se Klid! Opravdu s vykřičníkem. Je plné energie, skvělých melodií i textů. A samozřejmě i vtipu. Jak jsme na to ostatně u Abraxas zvyklí. Kromě toho skupina ostošest koncertuje – vloni odehrá...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Karel IV. Lucie Seifertové – nadšený kluk, co dosáhl svého cíle

pohadka o krali karlovi v prevlekuEdice Dějiny pro nejmenší vyšla druhá knížka. Po Bruncvíkovi se hlavním hrdinou stal král Karel IV. Lucie Seiferová na dvaatřiceti stranách předsta...

Divadlo

Jaká je budoucnost Divadla Na zábradlí?

altSoučasná ekonomická situace, potažmo i kulturní založení obyvatel, není rozhodně příznivou dobou pro instituce věnující se umění. Zejména pak pro divadla, která jsou speciálním odvětvím. Není to film, jejich návštěva není rozhodnutí z minuty na minutu. Chce to p...

Film

Vtipné i dojemné „sex-positive“ drama o hledání tělesné i duševní svobody

MMCPOddaná katolička Cruz prožila celý život podle pravidel, která jí vnutila rigidní španělská společnost. Denně chodí do kostela, uzavírá své tělo do korzetu, stará se o svého nemluvného manžela, pečuje o vnučku a strachuje se o dcer...