Metalové okénko říjen

Metalové okénko říjen

Tisk

mo 200V říjnu se na nás navalila smršť videoklipů a informací, které hlásí vydání nové hudby od nejrůznějších metalových veličin. Tento měsíc se prostě vydařil!

 

 

 

Vikingové Amon Amarth vysílají do éteru nový videoklip k písni Fafner's Gold z desky Berserker:

Superkapela Killer Be Killed, sestávající z Maxe Cavalery (Soulfly), Troye Sanderse (Mastodon), zpěváka Grega Puciata (The Dillinger Escape Plan) a bubeníka Bena Kollera (Converge), vydá své druhé album 20. listopadu. Deska Reluctant Hero bude obsahovat 11 skladeb a již teď můžete zhlédnout klip l singlu Dream Gone Bad:

Před rokem vyšlo výborné album Macro ukrajinských metalistů Jinjer a teď nám to připomínají s klipem k písničce The Prophecy:

Korn se dali dohromady s herním titánem World Of Tanks Blitz a ze spolupráce vzešel hudební videoklip ke skladbě Finally Free:

Další klip nám servíruje americká banda Machine Head, konkrétně akustickou verzi anti valentýnské písně Circle The Drain:

Koncem října vychází třináctá studiovka kapely Sevendust pod jménem Blood & Stone a u této příležitosti zde máme klip k Dying To Live:

Švédští melodici Soilwork oznámili, že 4. prosince se od nich dočkáme nového materiálu, konkrétně pěti písní v podobě EP s názvem A Whisp Of The Atlantic.

mo soilwork

O slovo se hlásí i HC banda Hatebreed, která 27. listopadu vydá nové album, které nazvala Weight Of The False Self. Pokud máte rádi jejich jednoduchou, ale údernou hudbu, určitě nebudete zklamáni – a už teď můžete třepat palicí při poslechu písničky Instinctive (Slaughterlust):

Elektro smečka Orgy vypustila do světa videoklip k písni Spells z jejich EP Talk Sick:

Portugalští Moonspell v listopadu nabídnou nový singl a v únoru se dočkáme plnohodnotného alba. Zatím poslední věc, co tito pánové vydali, je live DVD/CD Lisboa Under The Spell z roku 2018.

Rob Zombie oznámil, že sedmá studiovka vyjde 12. března a ponese šílený název The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy. První vlaštovkou je The Triumph Of King Freak (A Crypt Of Preservation And Superstition):

Oslavu Halloweenu si nemohl nechat ani Wednesday 13 a přidal do mixu cover INXS Devil Inside:

Vizualizér pro píseň Slaughtered In Soho nám předkládají britští průkopníci extrémního metalu Carcass. Tuto skladbu najdete na EP Despicable, které vyšlo 30. října.

Australani Thy Art Is Murder odhalili video pro nový singl Killing Season:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Yael: „S Tinou sa mi spolupracovalo výborne. Je proste frajerka“

jael 200Slovenský rapper YAEL s exotickými kořeny vydává svoje první EP s názvem BAY B. Co nám o něm prozradil a jaké má další plány?

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Wangovi vs. svět

perexovy obrazek Wangovi vs. svetNakladatelství HOST nedávno uvedlo na trh knihu Jade Changové s názvem Wangovi vs. svět. Tato autorčina prvotina byla zařazena do výběrů New York Times Editor's Choice a Amazon's Best Books of 2...

Divadlo

Rodina je základ státu. Švandovo divadlo uvádí hru Ecce Homo Homolka inspirovanou známou komedií

Ecce Homo Homolka perexRodina Homolkových vyráží na výlet do přírody. Kromě ušlápnutého Ludvy (Jan Grundman), frustrované Heduš (Natálie Řehořová) a jejich dvojčat (Marek Frňka) a výletu účastní i babi (Nataša Bednářová/Lucie Valenová) a děd...

Film

Osvícení straší i po čtyřiceti letech, teď už i na Blu-ray

Osviceni perexKdyž se čas od času dělají na různých serverech a ve filmových časopisech žebříčky nejlepších adaptací románů Stephena Kinga, máte jednu jistotu. Snad ve všech najdete letos už čtyřicet let (neuvěřitelné, jak to letí) starý horor St...