Poznejte unikátní projekt Electric Lady

Poznejte unikátní projekt Electric Lady

Tisk

trilogy200Letos, v roce 2020 přichází na svět hudební projekt Electric Lady - 17 měsíců příprav, na hudbě se podílelo 5 producentů, aranž jedné písně se předělávala 6x, natáčení klipů trvalo 9 dní, tracků v první písni bylo přes 400, jedna píseň prošla také 6 nahrávacími studii nejen v ČR.

 

 

Trilogie je hudební dílo o třech hudebních klipech, pro Electric Lady v novém rock - tanečním kabátě. Jsou to příběhy, které jsou odrazem nejen z reálného života Terezy, ale především jde o současné hudební dílo, které naráží na světovou tematiku. Je to proroctví do budoucnosti, které není extra pozitivní, dílo a jeho myšlenky poukazují na současné problémy ve společnosti, které donutí k zamyšlení

Skladby jsou vesměr rock - dance alternative žánru, takže tedy obrat o 180 stupňů od dosud současné tvorby Terezy Rays, která toto dílo tvořila přes rok pod agenturou Nemoros. Jmenují se REBELIA - POLITICA – INFLUENZA a týkají se současného dění na světě...

První píseň Rebelia naráží ve svém tématu na naše životní prostředí a vznáší zásadní otázku, zda v této rebelii můžeme vůbec spolu žít.

Druhá píseň Politica je skladbou o celkové nespokojenosti společnosti ke světové politice a vůbec k otázce, zda nás toto vůbec někam dovede.

Třetí skladba Influenza už je trošku drsnější téma, ta je o nemoci celé společnosti a jak název napovídá, je to dost aktuální. „Ačkoliv už jsme toto téma napsali minulý rok.. Je to naše vlastně "bohužel" proroctví, které jsme již minulý rok dali dohromady a dnes se to děje, ač šílené ale je to pravda,“ popisuje Tereza Rays.

Trilogy 2020 bude vydaná jako EP a tvoří i celou desku, která vyjde asi až příští rok. Připravuje se i koncertní show s českým symfonickým orchestrem, projekt má přesah do filmového i herního průmyslu, písně budou také v podobách rádio editu.

trilogy

O interpretce

Electric Lady je rock-funková kapela kytaristky a zpěvačky Terezy Rays. s Terezou dále účinkují Ondřej Kaprál (baskytara) a Pavel Bříza (bicí). Kapelu Tereza založila r. 2013 vznikem singlu "Storm", který se dostal nejen na české Óčko, ale i na MTV. Po příletu z New Orleans tentýž rok, vyhrává bluesovou soutěž Blues Aperitiv a následné roky poté účinkuje na Blues Alive v ČR a Polsku v primetime. Roku 2015 vydala debutovou desku "Electrical", kterou odjela natáčet na základě pozvání bubeníka Kirka Covingtona do USA r. 2014. V Čechách hudební materiál dotočila a vydala, následně jej ocenil výrobce hudebních nástrojů Fender za kvalitní počin a učinil Terezu firemní hráčkou této značky u nás.

Více informací: https://www.electriclady.cz/
https://www.facebook.com/electricladycz
https://www.instagram.com/the_electriclady_official/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Rád píšu povídky,“ svěřil se nám Martin Benek, finalista naší literární soutěže

martin benek novy zivotNa jaře letošního roku jsme vyhlásili literární soutěž. Soutěžící měli napsat erotickou povídku. Je pravdou, že hned na počátku si porotci museli vyjasnit i to, co je ještě erotika a co už je za hranou… V září jsme odta...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Bohové, hrdinové, zloduši a legendy starověkého Říma. Seznamte se s jejich příběhy

rimske myty perexVe starověkém Římě hrála mytologie důležitou roli. Zasahovala do náboženství i politiky a souvisela i se založením věčného města. Dnes se s odkazy na tyto příběhy můžete setkat dříve, než s příběhy samotnými.

Divadlo

Městská strašidla: Cyklus tří minioper pro dětského diváka

mestska strasidla 200Městská strašidla jsou cyklem tří minioper v režii Lukáše Kopeckého, který je určený převážně dětským divákům. V humoristicky laděných libretech Martina Kyšperského se setkáváme se strašidly, která žijí v dopravních prostředc...

Film

Čtyřlístek ve službách krále míří do kin už 31. ledna

ctyrlistek ve sluzbach krale 200Král Rudolf v touze po zlatotvorném kameni mudrců vydává všanc poklad nejcennější - svatováclavskou korunu i blaho celého království. Podle prastaré věštby jedině podivné bytůstky ze vzdálené budoucnosti m...