Kali vydává své jedenácté řadové album, pojmenoval jej jednoduše Lepší

Kali vydává své jedenácté řadové album, pojmenoval jej jednoduše Lepší

Tisk

kali 200Slovenský rapper Kali má za sebou po téměř dvanácti letech na scéně 10 sólových alb a desítky spoluprací s rozmanitými inteprety. Nyní vydává jedenáctou řadovku nahrávku s názvem Lepší. Obsahuje celkem 15 skladeb.

 

 

Po roce od vydání poslední desky Ale ne, oceněné Slovenským ochranným svazem autorským (SOZA) jako nejlepší nahrávka roku 2019, přichází Kali (vlastním jménem Koloman Magyary) s melodickým albem Lepší. „V některých skladbách jsem se hudebně vrátil zpět do doby, kdy vyšlo Dosnívané (2016) a podobné skladby,“ popisuje Kali, který patří mezi nejvýraznější osobnosti slovenské hudební scény. Úspěch sklízí i v Česku, kde se dostal do širšího povědomí v roce 2019 díky porotcování v talentové soutěži The Voice. O tom svědčí i vyprodané Fórum Karlín ve stejném roce.

V porovnání s předchozími nahrávkámi najdeme na albu Lepší více hostů. Je mezi nimi slovenská zpěvačka Sima (ve skladbě Nehaj to ísť), rapper Separ (Oni si myslia) nebo Čis T (Reggaeton). O hudební složku alba se postarali hlavní Kaliho producenti Hoodini a Peter Pan. Druhý jmenovaný se v songu Vegas objevuje zároveň v roli rappera. O texty se jako vždy postaral Kali. „Napsat text, který by měl hlavu a patu, už pro mě po těch letech není samozřejmostí, ale podařilo se mi to a o to víc si tuhle desku užívám,“ vysvětluje Kali.

Vydané jsou prozatím videoklipy ke čtyřem písním z alba (Baví nás, Prostredný, Lepší a Raggeaton). Fanoušci se mohou těšit v letošním roce ještě minimálně na jeden další a jakmile to bude možné, vyrazí Kali na tour spojenou s propagací nového alba.

kali lepsi

Album k poslechu: https://spoti.fi/2UV4pHg

Více informací:
IG Kali: https://www.instagram.com/dezertkalimusic/
FB Kali: https://www.facebook.com/KALI.OFFICIAL.PAGE


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kärtsy z Waltari: „Publikum tady je jako z jiné planety!“ / „Audience there is from different planet“

waltari 200Finská skupina Waltari vystupuje v České republice poměrně často, nyní právě tuto sobotu na festivalu Masters of Rock ve Vizovicích. Co si o Češích a Finech myslí zpěvák Waltari Kärtsy si můžet...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Punisher: Barracuda

punisher 200Akce, sex, násilí! Hlavní tři prvky vyskytující se v šestém pokračování série o Punisherovi. Náš slavný zmrdobijec se v této části své cesty dostane z New Yorku až do sluncem oděného Miami. Jeho úhlavním nepřítelem je drsnej za...

Divadlo

Vršovické divadlo MANA slaví devadesátiny a zve na letní divadelní premiéry

Vrsovicke-divadlo 200Silné milostné příběhy plné emocí: Čapek a Olga a Víra! Láska! Naděje? Ale i česká premiéra černé komedie MASH. To jsou tři atraktivní novinky, které Vršovické divadlo MANA chystá na léto. Scéna, která letos slaví 90. výročí ...

Film

Film S tebou mě baví svět slaví čtyřicáté narozeniny

s tebou me bavi svet 200Každý rok se těšíme, až jej budou o vánočních svátcích vysílat. Film o rodinné výpravě na chalupu v beskydských horách, kde děti zažívají zimní dobrodružství spolu s jejich tatínky. Řeč je o nepřekonatelném díle Marie Poled...