Na západě Čech vznikl nový hudební pořad Na první tejk!

Na západě Čech vznikl nový hudební pořad Na první tejk!

Tisk

na prvni tejk 200Dne 31. ledna 2021 debutoval nový hudební pořad s názvem Na první tejk!. Jeho tvůrci chtěli vytvořit platformu pro kapely v době, kdy jsou koncerty v nedohlednu. V premiérovém díle z nahrávacího studia Gerys v Sulislavi se jak hudebně, tak osobně představili plzeňští bluesmani Five Rivers Blues Band.

 

Five Rivers Blues Band založený 2011 Ivanem Audesem (Jiří Stivín, Karel Velebný, James Moody, Viktor Mendoza a další kooperace) tvoří další hudební profesionálové - kytarista Jan Šobr (Aneta & Soul Uncles, ex Sto Zvířat), zpěvák Luboš Muchna a baskytarista Miloš Novotný (Extraband). Čtveřice v pořadu zahrála krátký set a nechala se vyzpovídat moderátorem a jedním z tvůrců pořadu Martinem Juhou. Hudebníci vyprávěli nejen o svých hudebních začátcích a prvních zkušenostech v nahrávacích studiích.

"S Five Rivers jsme si natáčení Na první tejk! užili skvěle. Nejenže studio je krásné a hraje se tam bezvadně, ale všichni, kdo se na natáčení podílejí, jsou v maximální pohodě a je tam příjemná atmosféra. A když jsme pak slyšeli výsledný zvuk a viděli sestříhaná videa, musíme říct, že se hodně těšíme na premiéru. Prostě, pokud od kluků dostanete pozvání, neváhejte. Je to skvělá zkušenost!" řekl Honza Šobr z Five Rivers Blues Band.

 

na prvni tejk1

Impulz pro vznik pořadu Na první tejk! byl to, že tvůrci chtěli kapelám poskytnout možnost oslovit své fanoušky i v době, kdy se nemůže živě koncertovat. Fotograf a muzikant Martin "Zakkiss" Juha, kameraman Standa Bouzek spolu s mistrem zvuku Honzou Gerykem se rozhodli vytvořit prostor, kde hudebníky nejen vyzpovídají, ale i zaznamenají jejich živé hraní v prostorách Gerys studia v Sulislavi.

„Místo mé původní představy jsem se nakonec stal moderátorem pořadu, což je proti mé běžné práci muzikanta a fotografa nová zkušenost. Ale jsem rád, že jsem ze své komfortní zóny vystoupil a usedl naproti kolegům muzikantům a dostal možnost ptát se na otázky, které mě vždycky u mých oblíbených interpretů zajímaly. Livestreamů je teď mnoho, a i proto jsme se rozhodli, že uděláme předtočený pořad, ve kterém bude koncert a rozhovor,” vypráví moderátor Martin „Zakkiss“ Juha.

na prvni tejk 2

Premiéra pořadu Na první tejk! proběhla na Youtube 31.1.2021.

{youtube}Fukn8ZJ3I6E {/youtune}

Autor foto: Martin Juha

Více informací:
Web NPT: www.naprvnitejk.cz
Facebook NPT: www.facebook.com/naprvnitejk
Instagram NPT: www.instagram.com/naprvnitejk/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Party manažerka Vítání prváků vzkazuje: „Jsem Sebi. Přijďte!“

sebi 200Kdo nebyl na Vítání, jakoby nikdy nestudoval! To nyní musí pochopit všichni čtenáři tohoto rozhovoru s party manažerkou letošního Vítání prváků charismatickou Sebi Hájkovou. Ta na sebe práskla...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nestárnoucí prostorová leporela Vojtěcha Kubašty

snehurkaperex01Nestárnoucí pohádky, nestárnoucí prostorová úprava, to jsou pohádky slavného českého výtvarníka Vojtěcha Kubašty. Jako malé dítě jsem tyhle pohádky měla moc ráda a kdykoliv mě skolila nějaká nemoc, strávila jsem s ni...

Divadlo

Zlínské divadlo hlásí Osobní poplach

osobni poplach 200Úspěšnou knihu zlínského spisovatele Josefa Holcmana Osobní poplach oživí na jevišti Městské divadlo Zlín.

...

Film

Najdou Tři bratři Kouzlo měsíčního svitu, nebo jej rozsvítí až Emma Stone?

Allen perexDvě filmové premiéry, které měli možnost diváci zhlédnout v kinech během uplynulého týdne, vás přenesou do světa tajemna a fantazie, nechybí v nich stateční a ztepilí muži a krásné a chytré ženy. Český pohádkový příběh Tři bratři a Allenovský sním...