Psychedelická kapela láká na audiovizuální show z rondokubistického divadla

Psychedelická kapela láká na audiovizuální show z rondokubistického divadla

Tisk

Madhouse Express 200Pražská kapela Madhouse Express plánuje ve spolupráci s uměleckou skupinou Weird Visuals zprostředkovat nevšední audiovizuální zážitek formou livestreamu. Kapela tak chce po vydání svého debutového alba Surreal Meadow alespoň částečně potěšit své příznivce během několikaměsíčního koncertního půstu. Koncert se bude vysílat online v neděli 28. 2. ve 20:00 z divadla Venuše ve Švehlovce.

Madhouse Express, nadějná formace české alternativní scény, vydala na podzim roku 2020 své první dlouhohrající album s názvem Surreal Meadow. Deska zaznamenala úspěch mezi recenzenty (musicserver.cz, kidsandheroes.com, magazín Full Moon) i fanoušky. Kapela však zatím kvůli pandemii neměla možnost prezentovat ji živě a to má v plánu částečně vynahradit online koncertem.

Účinkující i pořadatelé slibují neobyčejný virtuální zážitek. Spojení psychedelického rocku a osobitého projevu kapely doplní projekce liquid-light show: speciální technika světelného umění. Tu má na starost umělecká kapela Weird Visuals, která při tvorbě efektů brala v potaz náladu i každý tón jednotlivých písní. Naváže tak na spolupráci na vizuálu debutového alba.

Atmosféru koncertu navíc podtrhne i neobyčejné prostředí. Odehraje se totiž přímo z divadla Venuše ve Švehlovce. To nabízí sál ve stylu art-deco s prvky rondokubismu. Pořadatelé tak chtějí fanouškům stylově zprostředkovat alespoň částečné spojení s kulturou.

Zpestření si pro své příznivce kapela připravila ještě před samotnou událostí. Zájemci o ni totiž mohli na Facebooku hlasovat o výběru setlistu pro nedělní večer. Měli tak možnost vybrat 8 písní z repertoáru kapely. Právě tento výběr Madhouse Express zahrají 28. 2. od osmi hodin večer.

Diváci a příznivci Venuše mají možnost podpořit kulturní program formou dobrovolného vstupného v síti goout.net.

Odkaz na událost: https://fb.me/e/255EzjwMn 

madhouse1

Více informací:
https://www.facebook.com/madhouseexpress
https://madhouseexpress.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/madhouseexpress/?hl=cs
https://www.facebook.com/weirdvisuals/
http://www.venuse-ve-svehlovce.cz/
https://bit.ly/3qRYocR

Zdroj foto: Anikó Puchalková a Nicol Soukupová

 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jaroslava Lišková Mašková: Při výrobě šperků experimentuji

archiv Jaroslava Lišková MaškováMiluje barvy a ráda recykluje netradiční materiály. Šperky dělá například z kávových kapslí. Při výrobě používá drátky, látky, lana, PET lahve a zbožňuje proces jejich přeměny v originální...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Josef Jonáš, Jiří Kuchař: Svět přírodních antibiotik

Antibio perex„Bakterie jsou neuvěřitelné. Na Zemi byly už v prekambriu a patří k vůbec nejstarším organismům. Jejich předky byly podle všeho jednobuněčné organismy, které údajně žily na Zemi už před miliardami let. Pokud stáří...

Divadlo

Halloweenská noc patřila ve Zlíně premiéře hry Kráska z Leenane

kraska200Městské divadlo Zlín se rozhodlo právě na Halloweenský večer, 31. října, uvést tragikomedii irského autora Martina McDonagha Kráska z Leenane. Jak se povedlo převést tuto trýznivou hru, nabitou referencemi na nelehký život v zapadlém Irsku, na zlín...

Film

Iron Sky nad námi

altPíše se rok 2018, od konce druhé světové války, kdy německá Třetí říše skončila v nedozírném spáleništi, uplynuly tři čtvrtiny století a nikdo netuší, že z odvrácené strany Měsíce chystají tam usazení nacisti odvetnou akci. Je zbytečné řešit, jak se tam dostali...