Psychedeličtí Madhouse Express zahrají po několika měsících v Praze

Psychedeličtí Madhouse Express zahrají po několika měsících v Praze

Tisk

mdhs 200Speciální set, koncert pod širým nebem, ukázky z nového alba, afterparty s Dj’s, předkapela i odměny pražským fanouškům, kteří na křest desky Surreal Meadow čekali dlouhé měsíce. Kapela Madhouse Express jim chce pauzu vynahradit koncertem, který chystá na 10. srpna. Surrealní louku, kterou na stejnojmenné desce představili na podzim v době pandemie, konečně rozprostřou přímo na venkovní scéně klubu Cross.

Madhouse Express, talentovaná čtveřice prezentující se mixem psychedelie, rock’n’rollu, spacerocku a mnoha dalších prvků, vydala na podzim roku 2020 své první dlouhohrající album s názvem Surreal Meadow. Deska zaznamenala úspěch mezi recenzenty (magazín Full Moon, musicserver.cz, kidsandheroes.com, aj.) i fanoušky. Albu se však kvůli pandemii nedostalo zaslouženého křtu a tak kapela konečně vinyl pokřtí na akci v Praze v klubu Cross pod širým nebem. Bude to zároveň první veřejný koncert kapely na domácí půdě od září 2020 a „Express do blázince“ pro tuto příležitost připravuje výjimečně dlouhý set složený z písní na albu, ale představí i novinky z chystaného EP.

Na večer naladí návštěvníky mladá začínající předkapela George Moon (garage/soul, funky/blues) a na závěrečné afterparty zahrají Voodoo Beats Dj’s, kteří ve svých setech pouští převážně nemainstreamovou hudbu napříč žánry garage rock, odlschool rock’n’roll, surfrock, post-punk nebo i stoner rock atd.

Nemalým lákadlem pro příznivce kapely jsou i lístky do tomboly. Pro prvních 99 kupujících v předprodeji si kapela přichystala ceny jako např. vstupenky na žánrově stylizovaný hudební festival Stone Smoker (20. – 21. 8. Skalákův Mlýn na Vysočině), vstupenky na speciální podzimní koncert Madhouse Express v Praze, vinylové desky kapely, kapelní merch a další.
Předprodej vstupenek probíhá v sítí goout.net

mdhs 1

Odkaz na událost: https://fb.me/e/1tbzv79Ph

Předprodej: https://goout.net/cs/madhouse-express-krest-alba+support-george-moon/szaumrr/

Zdroj foto: Anna Bastýřová

Více informací:
Album Surreal Meadow: https://youtu.be/tZcNoW88vjY
Live session: https://youtu.be/ri1sOtWl3E4
Music video: https://youtu.be/O5udJOZ6Vaw
Web kapely: https://www.facebook.com/madhouseexpress
https://madhouseexpress.bandcamp.com/
Instagram: https://www.instagram.com/madhouseexpress/?hl=cs


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf Radek Šich: „Není to jen o tom udělat si pár cvaků a užít si zadarmo koncert“

radek sich 200Pohodlně se usaďte a pojďte si přečíst dlouhý rozhovor s talentovaným mladým mužem Radkem Šichem, který se už několik let věnuje fotografování koncertů. Vyzpovídali jsme ho, jaké to je vidět své idoly, fotit pod pódiem a řeč padla i na ochra...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Volný pád. Všechno, co milujete, můžete v jediném okamžiku ztratit

Volný pádVšechno, co milujete, můžete v jednom okamžiku ztratit... Nick, čerstvě ovdovělý otec dvou dětí zjistí, že střežená rezidenční čtvrť, ve které žijí, jeho blízké neochrání. Rozhodne se jednat, události se však hrozivě zvrtnou a věci se Nickovi ...

Divadlo

Komorní opera Hudební fakulty JAMU uvede komediální operu Albert Herring

herring 200V tuzemsku nejuváděnější operu britského skladatele Benjamina Brittena nastudovali studenti Hudební fakulty JAMU. Komorní opera brněnské umělecké akademie nabídne novou inscenaci díla Albert Herring ve dvou premiérách 20. a 21. listopadu v 19 ...

Film

Rok konopí hrozí novou vlnou nespokojenosti s naší legislativou
ImageRok konopí je vyčerpávající český dokumentární film, který se snaží dobrat odpovědi, zda je marihuana skutečně tak zázračným lékem, jak mnozí tvrdí, a proč je tak těžké její využití legalizovat. Tvůrci filmu sbírali víc n...