Zdenek Merta bude opět muzicírovat u klavíru v MdB

Zdenek Merta bude opět muzicírovat u klavíru v MdB

Tisk

Zdenek Merta 200Zdenek Merta není jen známý a úspěšný skladatel a klavírista, ale také zpěvák, showman, vtipný společník a zábavný vypravěč. Diváci Městského divadla Brno jej velmi dobře znají i jako zdatného moderátora neobvyklé divadelně-hudební talk show Zdenek Merta u klavíru. Již od roku 2017 si Zdenek Merta do svého pořadu zve významné osobnosti české (a také slovenské) hudební scény. Díky tomu mohli diváci na Činoherní scéně vidět a slyšet například Romana Dragouna, Vojtěcha Dyka, Petra Jandu, Zoru Jandovou, Michaela Kocába, Vašo Patejdla, Michala Pavlíčka, Ondřeje Rumla, Jiřího Schmitzera a mnoho dalších.

 I rok 2022 opět přivede na jeviště Činoherní scény MdB lákavé a skvělé hosty: na jedné straně výtečné muzikanty, na druhé straně známé herce ze souboru Městského divadla Brno! Možná jste o tom ani nevěděli, ale někteří vaši oblíbení představitelé mají také „své další hudební životy“ a úspěšně se pohybují na koncertních pódiích. A proto se v příštích dílech hudební talk show Zdenek Merta u klavíru můžete těšit na Dušana Vitázka, Lukáše Janotu, Jakuba Uličníka a další milá překvapení. Se Zdenkem Mertou si budou povídat, vyprávět historky z hereckého i muzikantského života, ale především společně muzicírovat.

Dlouho očekávané nové pokračování pořadu Zdenek Merta u klavíru se uskuteční v sobotu 5. února 2022 v 19.00 hodin na Činoherní scéně Městského divadla Brno.

Milovníci dobré hudby by si tuto jedinečnou událost rozhodně neměli nechat ujít. A pozor – máte pouze jedinou příležitost! Hudební večery Zdenka Merty totiž MdB nereprízuje, díky čemuž se pokaždé jedná o neopakovatelnou a zcela originální záležitost!

Zdenek Merta

Vstupenky jsou již v prodeji v pokladnách na Lidické ulici 16 nebo online na www.mdb.cz.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Chtěla bych být takovou babičkou!

Valerie Zawadska 200Audioknihu BABIČKA POZDRAVUJE A OMLOUVÁ SE od Fredrika Backmana, autora celosvětově úspěšného románu MUŽ JMÉNEM OVE, načetla Valerie Zawadská. Hravé, jímavé a humorné vyprávění líčí neobyčejný vztah babičky a vnučky, ale také uka...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Tvrdý jak voda - varování před totalitou "kulturních revolucí"

tvrdy jako voda perexTvrdý jak voda je tvrdá politická satira, román, kde se mísí humor a emoce. Univerzální lidské drama o povaze moci, nebezpečí pýchy a síly touhy, jež se valí navzdory všemu a všem, jen směr nikdo z nás nezná.

...

Divadlo

Bella figura. Přehlídka komunikačních trapasů v Městském divadle v Brně

Bella Figura perexItalská povaha – stručná přehlídka po italské způsobu komunikace, kterou asi poprvé popsal fejetonista Bepe Severgnini. Ano, je to termín Bella Figura. Je obsažným názvem hry dramatičky Yasminy Rezy. V režii této autorky měla hr...

Film

SLADKÝ ŽIVOT: Nová komedie od tvůrců hitu Ženy v běhu

sladky zivot200Dne 14. března bude mít v kinech premiéru komedie SLADKÝ ŽIVOT, která vznikla pod vedením producenta a režiséra Tomáše Hoffmana. Nyní se představuje prostřednictvím traileru a filmového plakátu.

...