Metalové okénko – březen

Metalové okénko – březen

Tisk


mo 200Třetí měsíc roku za námi a před vámi ohlédnutí za tím nejzajímavějším, co se stalo v metalovém hudebním světě. Spousta informací, ale taky videoklipy a další zprávy o vašich oblíbených hvězdách.

 

 

Kalifornští nezmaři Devildriver připravují album country coverů, které by mělo obsahovat 13 písní od takových velikánů jako Johnny Cash, Willie Nelson nebo Steve Earle. Zajímavým faktem je, že na nahrávce se objeví hned 15 hvězdných hostů, zatím se však ví jen o účasti Marka Mortona, kytaristy Lamb Of god. Jak to vše dopadne, bychom se měli dozvědět ještě tento rok, kdy album vyjde.

mo devildriver

Velikán Mike Patton z Faith No More si s Maxema Igorem Cavalerou střihl na koncertě v San Franciscu písničku Sepultury Lookaway. Na toto netradiční spojení se můžete podívat ve videu od fanouška.

Cavalera Conspiracy pracují na nástupci desky Pandemonium z roku 2014, tak se máme na co těšit!

Papa Roach po dvou letech od alba F.E.A.R. vydávají v květnu novinku Crooked Teeth. Představu o dynamice nového alba si můžete udělat sami, neboť už do éteru vypustili tři skladby, Help, Crooked Teeth a konečně Born For Greatness.

Norští black metalisté Satyricon vydají 22. září nové album a na jeho podporu vyjíždí na evropské turné. V jeho rámci se 12. října objeví i v Praze, konkrétně v paláci Akropolis.

Portugalští metalisté Moonspell vybrali za název nového alba, jež má vyjít ještě letos, jednoduše „1755“. Celé album v portugalštině bude pojednávat o lisabonském zemětřesení v roce 1755 a rozhodně se máme na co těšit! Původně se mělo jednat pouze o čtyřpísničkový bonus k DVD a Blu-ray Lisboa Under The Spell, které vyjde příští rok, ale nakonec se dočkáme plnohodnotného alba. Jedny z nejmagičtějších skladeb od Moonspell jsou nazpívány právě v jejich rodné portugalštině, např. starší klasiky Trebaruna, Ataegina nebo novější Em Nome Do Medo.

Jedna z mých nejoblíbenějších písniček industriálních Ministry, skladba Thieves, se dočkala dalšího coveru – tentokrát se toho zhostili Dope, spolu s Andym Lepleguou z Combichrist. Dope vydali v říjnu desku Blood Money Part 1 a podle všeho už letos má vyjít Blood Money Part 2.

Hip hopová legenda Ice-T vydal poslední den března pod jménem Body Count album Bloodlust, které nabízí zajímavé hosty (Dave Mustaine, Randy BLythe, Max Cavalera). Na výsledek jsem velmi zvědavá a věřím, že si najde hodně příznivců. Pokud fandíte houpavé muzice, podívejte se na klip k Black Hoodie a udělejte si názor sami:

Americká partička Otep bojuje za práva LGBT komunity a to třeba i videoklipem k písničce Equal Rights Equal Lefts.

Ill Nino právě oslavili 15 let od vydání debutového LP Revolution Revolución turném po Evropě. Zanedlouho ale začnou pracovat na nástupci desky Till Death, La Familia z roku 2014.

Hardcore banda Terror přináší videoklip k písni Kill 'Em Off z dlouho očekávaného EP The Walls Will Fall, jež vyjde koncem dubna. Terror se v srpnu objeví i u nás, a to na festivalu Brutal Assault v pevnosti Josefov.

Po dvou letech od desky Monsters Of The Universe nabídne nový materiál i hororový Wednesday 13. Jeho sedmé sólové album Condolences vyjde 2. června a bude obsahovat 13 songů. Zatím můžete omrknout klip ke skladbě What The Night Brings. Zajímavou zprávou je jistě i to, že Wednesday 13 prozradil, že reunion Murderdolls by mohl proběhnout v roce 2019. No, uvidíme…

Americké trio CKY plánuje po dlouhých osmi letech od desky Carver City vydat plnohodnotné album. Ví se však jen to, že má vyjít v létě.

Nový materiál slibují i američtí rockeři Soil. Nástupce alba Whole z roku 2013 by měl údajně vyjít někdy na podzim.

Zdroj: http://www.blabbermouth.net


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Je cukr zdraví škodlivý? Aneb když se dva pustí po stopě mýtu - rozhovor s MUDr. Jonášem

jonas perexU nás je toto téma skoro tabu. Konspirační teoretici se nebojí bílý cukr označit za legální drogu s devastujícími účinky na lidský organismus. MUDr. Josef Jonáš a Jiří Kuchař se rozhodli, že na toto téma napíší knihu...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Na internetové seznamce se neukrývají jen dokonalí muži, nýbrž také vrazi

Na spatném miste perexPaige ztratila práci a rozešel se s ní přítel. Její matka Joan se po smrti manžela začne cítit osamělá. Chloe, vdaná máma dvou dětí, uvízla v nešťastném manželství, které ničí manželovy nevěry. Heather, Paigeina sestře...

Divadlo

Kdo miluje, nespí

bratr spanku perexMožná byl talentovanější než Mozart. Narodil se ale na špatném míste. Johanes Elias Alder (Jacob Erftemeijer) je obdařený fenomenálním hudebním sluchem. Naneštěstí pro něj ale žije v zapadlé alpské vesnici mezi...

Film

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

sucho200Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrá...