Rekordních 101 umělců vystaví v online galerii Nadace E-MOC-E

Rekordních 101 umělců vystaví v online galerii Nadace E-MOC-E

Tisk

Zuzana FreyjaNadace E-MOC-E, která podporuje umělce v jejich tvorbě, pomáhá jim s prezentací díla a propojuje profesionální a amatérské umělce, spouští již po patnácté novou virtuální uměleckou galerii. Přihlásilo se do ní rekordních 101 umělců v kategoriích malba, fotografie, hudba, poezie a letos nově také tanec.

„Když se do loňského ročníku přihlásilo rekordních 55 umělců, měli jsme velkou radost. Nabídli jsme jim totiž možnost ukázat své dílo veřejnosti i přes omezení, která s sebou přinesla pandemie. Omezení výstav, klubů a kaváren trvá i nadále. A zřejmě i proto zájem umělců o naši virtuální galerii opět výrazně vzrostl na 101 vystavujících," uvedl Milan M. Deutsch, zakladatel nadace E-MOC-E.

Antonín Kubalík

Veřejnost si nejen může prohlédnou vystavená díla, ale může je také hodnotit. V červnu potom zasedne odborná porota, která se skládá z 20 osobností české kultury, aby vybrala vítěze, kteří opět dostanou možnost vystavit své dílo v kamenných galeriích a prezentovat svou hudbu, poezii či tanec na komponovaných večerech a koncertech.

Nadace E-MOC-E vznikla před 15 lety. Spolu se zakladatelem projektu, Milanem Deutschem, stály u zrodu také mediální tváře Kateřina Pospíšilová (vicemiss ČR a modelka) a herečka Chantal Pouillain.

Zuzana Freyja

Mezi členy poroty a osobnostmi, které projekt E-MOC-E podporují, jsou např. herečka Ester Kočičková, malíř Jan Kunovský, scénáristka a spisovatelka Monika Pavlíčková, modelka Kateřina Pospíšilová, jazzové zpěvačky Elena Sonenshine a Marta Marinová, kastelánka Jindřišské věže Lucie Dolfi, hudebník Václav Tobrman, majitelka galerie Černá Labuť Danuše Siering, herec a výtvarník Vojtěch Morava, kulturní producentka Vlasta Rydlová, fotograf Milan Junek, divadelní režisérka Erika Merjavá, zakladatel projektu – herec a producent Milan Deutsch a další.

Eliška Housková

Za patnáct let prošlo projektem již přes 600 umělců, kteří se představili veřejnosti na internetové galerii. Nejlepší z nich se poté prezentovali v rámci 50 výstav, koncertů a komponovaných večerů v Praze, Brně, Litoměřicích, Jablonci n. N. a Táboře.

 

 www.e-moc-e.cz 

www.milandeutsch.cz


Ilustrační foto: Antonín Kubalík, Eliška Housková, Zuzana Freyja (ukázky děl autorů)


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Táňa Havlíčková: Sebevědomí nelze dohnat oblečením

Tana-Havlickov perex“Tělo, mysl a srdce jsou svatá trojice. A každá z této trojice má stejnou důležitost,” říká módní návrhářka Táňa Havlíčková, kterou znají převážně ženy. Její jméno totiž bývá spojováno především s její ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Zlínské muzeum a galerie lákají na zajímavý program k aktuálním výstavám

vystava 200V krajském kulturně vzdělávacím centru 14|15 BAŤŮV INSTITUT mohou návštěvníci až do 27. února vidět hned několik krátkodobých výstav, ke kterým Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně a Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně připravili také zajímavý ...


Literatura

Byla to tichá dívka – nevraživost mezi sestrami skončí vraždou. Kdo je ovšem vrahem?

Ticha divkaRose a Bel jsou dvojčata, ale nemohou snad už být odlišnější - liší se vzhledem i povahou. Po tragické smrti jejich matky se opuštěných děvčat ujme babička, matka jejich otce, kterou několik let neviděly. Důvodem bylo,...

Divadlo

Celebrity

Celebrity 200Představení Celebrity je spíše než hrou hořkou výpovědí o stavu dnešní doby, a to nejen života celebrit, chcete-li slavných osobností, ale i našich životů a toho, co vše jsme schopni obětovat v zájmu naší důležitosti.

Film

Festival Film a architektura oslaví desátý ročník

film a architektura 200Ve dnech 30. 9. – 4. 10. proběhne ve třinácti českých a slovenských městech již podesáté festival Film a architektura. Jubilejní ročník s podtitulem “Spojení” poukáže na důležitou roli architektury při propojování lidí,...