Nick Cave, Sepultura, Napalm Death a nově The Exploited ovládnou kytarový line-up festivalu

Nick Cave, Sepultura, Napalm Death a nově The Exploited ovládnou kytarový line-up festivalu

Tisk

exit 200EXIT festival vstoupil do finální fáze oznamování line-upu. K Nicku Caveovi & The Bad Seeds a dalším velkým jménům jako Sepultura, Napalm Death, Molchat Doma, Marky Ramone a Blind Channel se připojí také 11 nových kapel v čele s nezničitelnými punkovými legendami The Exploited. EXIT Festival opět dokazuje jak rozmanitý dokáže být, kromě rocku a metalu totiž i letos fanouškům nabídne to nejlepší se současné popové a taneční scény. V čele této části programu bude rapperka Iggy Azalea, producent Clavin Harris, zpěvák James Arthur nebo hitmaker Afrojack. EXIT o sobě dá letos v létě znovu vědět od 7. do 10. července.

 

Explosive stage i letos v létě přivítá všechny fanoušky hardcoru, metalu a punku s téměř 30 vystoupeními. V čele line-upu stojí ikonická skotská punková kapela The Exploited. Od jejich debutu „Punk’s Not Dead“ a jejich druhého alba „Troops of Tomorrow“, které jsou obě považovány za punkovou klasiku, uplynulo přesně 40 let a veteráni jsou připraveni znovu zazářit!

Stejně hlasitých bude i dalších devět nově oznámených kapel na Explosive stage: Crown Court, Lamori, Bohemyst, Smrt Razuma, Šank, Vox Populi, Chain Cult, Hexis a War Engine. Program na této stage tak dosáhl téměř 30 vystoupení, včetně již dříve oznámených Bury Tomorrow, Discharge, Incantation, Moscow Death Brigade, Nervosa, Tankard, Architect of Pain, Black Tooth, Chains, Heresy, Madvro, Misconduct, Noctiferia, Oathbringer, Progon, Shining, Stranger, Terminal Prospect a The Undertones.

Hudbu na Main Stage nebude řídit nikdo jiný než Nick Cave a The Bad Seeds. Dále se zde také objeví hudebníci, kteří psali historii metalu a nadále píší historii hardcorových, new wave a post-punkových scén — ikonická brazilská Sepultura, legendární birminghamská čtveřice Napalm Death a běloruská kapela Molchat Doma.

exit rock
Deca loših muzičara, aka DLM, jsou nejnovějším oznámením na Fusion stage. Tato bělehradská kapela vznikla v roce 1988 a přináší skvělou kombinaci funku a rocku. Na Fusion stage vystoupí ve skvělé společnosti živé punkové ikony Marky Ramone, finských Blind Channel, přední post-punkové dark-wave kapely She Past Away, jedné z nejaktivnějších a nejatraktivnějších kapel na světě Brkovi, legendární punkové kapely Paraf, stejně jako Prti Bee Gee, Vzelj, Coach Party a Sana Garić.

EXIT Festival se bude konat v Petrovaradinské pevnosti od 7. do 10. července a vystoupí na něm největší světové hvězdy jako Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Joel Corry, Jax Jones , Alok, ATB, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld, Monolink, Denis Sulta, Mathame, ZHU, ACRAZE, Sama' Abdulhadi, ANNA, Sepultura, Napalm Death, Marky Ramone, Molchat Doma, She Past Away, Konstrakta, Brkovi, Paraf, Coach Party, Noisia, Deca loših muzičara, Sana Garić, Vzelj, Prti Bee Gee a mnoho dalších, kteří budou oznámeni již brzy!

Čtyřdenní vstupenky jsou v prodeji od 95 EUR. Po vyprodání této limitovaného řady se cena vstupenek zvýší. Jednodenní vstupenky na pátek 8. července, včetně představení Nick Cave & The Bad Seeds, jsou v prodeji za počáteční ceny: běžné vstupenky za 34 EUR, fan pit za 44 EUR a VIP vstupenky na 100 EUR. Vstupenky lze zakoupit na https://www.exitfest.org/cz/vstupenky.

exit plakat

EXIT festival
7. července – 10. července 2022,
PETROVARADÍNSKÁ PEVNOST, NOVI SAD, SRBSKO

Vstupenky: Čtyřdenní lístky v prodeji od 95 €

Více informací: www.exitfest.org/cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kateřina Tučková: „Byla jsem děvče z vesnice, které se ocitlo ve spárech brněnské kultury“

tuckova200Brněnská rodačka, kurátorka pražské galerie a především také úspěšná spisovatelka Kateřina Tučková získala letos za svůj román Žítkovské bohyně ocenění Magnesie Litery, zvolili si ji sami čtenáři.<...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Kluk v kopačkách o kamarádství, lumpárnách i fotbalu

Kluk v kopačkách 200

Mají vaše děti rády fotbal a občas si něco přečtou? Potom byste jim určitě měli pořídit knihu Kluk v kopačkách od Markéty Bolfové. Najdou v ní milý příběh o jednom chlapci, který má možná ...

Divadlo

Osmyčky, totální unférie z dějin národa českého

Osmycky plakatProsím ten název není s hrubkou. Autoři opravdu svůj kabaret nazvali Osmyčky. V brněnském Městském divadle se představili místní autoři, kteří už mají za sebou několik inscenací, většinou uváděných v létě na Biskupském dvoře Moravského zem...

Film

Berlinale uvede nový slovensko-český film Viery Čákanyové Poznámky z Eremocénu

Notes from eremocene 200Nejnovější film mezinárodně uznávané slovenské režisérky Viery Čákanyové bude mít světovou premiéru na 73. ročníku Berlinale. Jeden z nejprestižnějších světových festivalů kategorie A zařadil slovensko-český snímek Pozn...