Trad.Attack! míří do Prahy

Trad.Attack! míří do Prahy

Tisk

trad-attack 200Estonská trojice Trad.Attack! má namířeno do pražského divadla Archa, kde je mimo jiné budou hudebně doprovázet také čeští umělci. Trio českých umělců, DJ Kewu, multiinstrumentalista Omnion a elektronické duo Bratři, přispělo na remixové album této legendární kapely a nyní vystoupí společně i v polovině září v Praze.

 

Jedna z nejúspěšnějších estonských kapel Trad.Attack! už několik let mění vnímání folklóru a lidové hudby. Kapela koncertuje po celé Evropě a pražský koncert bude unikátní propojením s českými umělci, kterými jsou producent a DJ Kewu a multiinstrumentalista a skladatel Omnion. V krátkém DJ setu se objeví i elektronické duo Bratři. Speciální koncert, který reflektuje českou stopu alba Remixed, proběhne 15. září v pražském divadle Archa.

Trad.Attack! jsou jednou z nejvýznamnějších estonských kapel posledních let. jejich hudba se inspiruje především ve folklóru a lidových písních, kterým dodávají nádech rockové hudby a přetvářejí je do moderního hudebního jazyka, přičemž rádi porušují pravidla a žánrové hranice. “Vzít něco starého a posvátného, něco, co se v tajnosti předávalo z generace na generaci, a vytáhnout to na denní světlo 21. století, vyžaduje hodně odvahy. V rukou Trad.Attack! tento mystický základ odhaluje své dávno zapomenuté kořeny poutavým, moderním způsobem,” říká kapela.

Trad.Attack-1Na svém posledním albu Trad.Attack! Remixed kapela zaexperimentovala s tvrdším kytarovým zvukem, ale i elektronikou, díky čemuž se toto album dostalo do užšího výběru cen Grammy. Na něm také nalezneme tvorbu, na které se podíleli DJové a producenti z Estonska, Ukrajiny a v neposlední řadě také z Česka, a na níž se taktéž můžeme těšit živě. Na koncert Trad.Attack!, kde mimo jiné vystoupí také již zmiňovaní čeští umělci, startuje předprodej již nyní.

trad-attack 1

Vstupenky a více informací:

https://goout.net/cs/trad-attack+dj-kewu+omnion/szgpvlt/
https://divadloarcha.cz/cz/program/2446


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Psaní bylo v mém životě odjakživa, ale nikdy jsem to příliš neformulovala a neřešila.

archiv Lucie Brejšová„Vždycky jsem ráda objevovala nové věci a místa, kreslila a malovala, četla a vše si zapisovala, učila se jazyky, kutila, vařila,“ přiznává Lucie Brejšová, která letos debutovala knihou Město na...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Plavec – předvánoční boj o život

plavec 200Český trh zažívá už delší dobu švédskou knižní invazi. Zaběhnutá jména a stálice jako je Stieg Larsson nebo Lars Kepler nemusím asi představovat. V srpnu se rozhodne, zda se i David Lagercrantz zapíše (pozitivně) do širokého povědomí čtenářů severs...

Divadlo

Zlínské divadlo čekají dvě kulturní neděle

 

divadlo zlin 200Městské divadlo Zlín má stále zavřeno, ale čekají je dvě neděle s divadlem, alespoň ve formě audio a online.

...

Film

Kdo si přečte vysoce odborné filmové časopisy?

casop200Mnohé odborné časopisy, které si potrpí na přízvisko "vědecké", se honosí tím, že jsou recenzované. Nemyslí se tím, že by se na ně psaly recenze (jako je třeba tato), nýbrž že sama redakce si nechává recenzovat nabídnuté texty, aby se si tak nechala ...