Nahrávali s producentem Pearl Jam, teď míří do Prahy! Legendární Řekové zahrají v Rock Café

Nahrávali s producentem Pearl Jam, teď míří do Prahy! Legendární Řekové zahrají v Rock Café

Tisk

1000mods 2001000mods, dnes už stoner-rocková legenda a jedna z nejvlivnějších evropských heavy rockových kapel poslední dekády, se vydala na evropskou tour. Řecká čtveřice, která úspěšně procestovala svět a svoje poslední album nahrála v USA s producentem Pearl Jam, Soundgarden nebo Mastodon, přiveze s kultovním repertoárem i nový grungeový sound 9. června do pražského Rock Café.

 

Řecká undergroundová scéna dokázala v posledních letech vyprodukovat nejednu úspěšnou rockovou (stonerovou) kapelu schopnou se prosadit i v zahraničí. Jednou takovou jsou 1000mods, jejichž popularita v posledních cca 10 letech strmě vzrostla a udělala z nich kapelu světového formátu.

Oficiální vznik kapely je datován do roku 2006 a první EP vyšlo v roce 2009. To hlavní, ale přišlo v roce 2011, kdy kapela vydává kultovní album Super Van Vacation s ikonickým přebalem. Právě první album obsahuje nejslavnější skladbu v existenci kapely - Vidage, která se jen s malou nadsázkou stala stonerovou hymnou. Celá deska je z dnešního pohledu považována za klasiku evropské heavy rockové scény. Následovaly alba Vultures (2014), Repeated Exposure To… (2016).

1000mods 1

Během tohoto celého období si čtveřice vytvořila autentický rukopis, explozivní temperament skladeb a definovala svůj zvuk. Změnila tím tvář evropské těžké kytarové scény a inspirovala mnoho dalších umělců. Raketově začala růst popularita kapely a s ní i její fanouškovská základna po celé Evropě i ve světě. Následovala účast na největších evropských rockových a metalových festivalech i tour po Americe a Austrálii, kde pro zajímavost hráli v nejjižněji položeném hudebním klubu na světě, na Tasmánii.

Dalším důležitým bodem v životě kapely se stává rok 2020, kdy 1000mods nahrávají v legendární Mekce grunge kultury, v Seattlu, album Youth Of Dissent s Mattem Baylesem, producentem kapel jako Pearl Jam, Soundgarden, Mastodon a dalších. Stonerový velikáni se zde vydávají trochu překvapivě právě grungeovým směrem. Plánovaná tour po vydání alba se ovšem kvůli covidové pandemii dvakrát odkládá.

Konečně teď, v roce 2022, tak přichází na řadu evropská tour. 1000mods v jejím rámci vystoupí skoro na den přesně 3 roky po přeplněném koncertu v pražském klubu Underdog’s. Tentokrát přivezou ohromující show do pražského Rock Café a nabídnou mix kultovního repertoáru s novou tvorbou posledního alba.

Hostem evropské tour se stala americká skupina The Well, která předvede texaskou hutnou kytarovou tvorbu, založenou na doom a sludge metalu s prvky psychedelie a jedním ženským elementem v tříčlenné formě.

Energii na Národní třídě ale nejdřív rozproudí český support v podobě na domácí scéně momentálně nejvíce skloňovaných stonerových Acid Row, kteří nejen v tuzemském undergroundu působí už deset let. Současně pražská trojice před nedávnem dosáhla jednoho ze svých prozatímních vrcholů vydáním druhého dlouhohrajícího alba Afterglow, které bylo s nadšením přijato fanoušky i recenzenty. Dalším vrcholem pro ně bude sdílení stage právě se svými idoly z Řecka.

1000mods Acid Row

Akci pořádá nově založená promotérská agentura Cassiopeia Promotions manažera přední české psychedelické kapely Madhouse Express, také úzce spjatá právě s Acid Row a českou psychedelickou scénou. Cena vstupenky na večer, kdy budou stoneroví velikáni a jejich doprovod pálit ostrými kytarovými riffy, je 500 Kč v předprodeji.

1000mods plakat

Předprodej: https://goout.net/en/1000mods+the-well+acid-row/szumgjt/

Více informací:
Událost: https://fb.me/e/6cuTMCOUg
1000mods: https://youtu.be/dMbsju-qSeE

Tématický playlist: https://open.spotify.com/playlist/0ZmsqXMqxZEr4tc91pYyjc?si=6fcaadc4e46f4041


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rudolf Neuls o blížícím se 40. ročníku Československého jazzového festivalu v Přerově

rudi200Zatímco v říjnu proběhne v Přerově jubilejní 40. ročník Československého jazzového festivalu, další neméně významné jubilem oslaví i Rudolf Neuls. Už třicet let působí jako ředitel tohoto velkého jazzového svátku. Dříve profesionální hudebník a velká osobnos...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Publikace z edice České televize poradí, jak na cizí Slovíčka

slovicka perexŘeč člověka se skládá z mnoha slov. Nejvíce však mluvíme my, dospěláci a v očích dětí ne vždy srozumitelně. Občas jim musíme připadat jako bychom spadli z jiné planety. No posuďte sami : ekologie, globalizace, image, mystifikace, evakuace a ...

Divadlo

Slovácké divadlo uvede premiéru komedie Třináctkrát za svědka napsanou přímo pro ně

trinactkrat za svedka 200

Už tuto sobotu 4. února bude mít premiéru romantická komedie Třináctkrát za svědka, kterou přímo na míru uherskohradišťskému souboru napsal Jan Šotkovský. Režie se ujal Lukáš Kopecký.

...

Film

Natáčí se nový film Superžena

superzena perexTvůrci komedie Casting na lásku začali loňský rok s natáčením nového celovečerního filmu s názvem Superžena. Vizuálně netradičně pojatý snímek ze současnosti, který naráží na téma hledání postavení moderní ženy, slibuje atraktivní podíva...