Americký písničkář Andrew Combs přiváží do Prahy novinku Sundays

Americký písničkář Andrew Combs přiváží do Prahy novinku Sundays

Tisk

ACombs 200V rámci koncertní série Earth Music Concerts přijíždí do České republiky poprvé americký písničkář Andrew Combs. Vystoupí 13. září v Café V lese.

 

 

Zpěvák a skladatel Andrew Combs, vyrostl v Dallasu, dnes však žije v Nashvillu, aby se mohl naplno věnovat hudbě. Combs má dar propojovat současnou indie americanu s country-popem ve stylu Mickeyho Newburyho, Harryho Nilssona či Townese Van Zandta. Na kontě má čtyři výtečně hodnocená alba, čerstvě vydanou novinku Sundays i turné se slavnými Shovels & Rope.

Mojo Magazine nazval Combse “písničkářským zázrakem”, NPR Music ohodnotilo jeho čtvrté album Ideal Man jako “neuvěřitelně dynamickou desku”. "Ideal Man je výjimečným příkladem kvalitního písničkářství a dobrodružné muzikálnosti," velebil nahrávku The Associated Press.

19. srpna 2022 vyšla Combsova novinka Sundays. Album bylo napsáno po psychickém zhroucení, které písničkář prodělal o Vánocích roku 2020 - uprostřed dlouhé monotónní práce v probíhající globální pandemii – a vzniklo v Nashvillu na začátku roku 2021.

Na jedenácti písních se podařilo zachytit onen pocit duševní a citové neukotvenosti, úzkostného napětí z rozpadu, neschopnosti a chytání se všeho, čeho se člověk může chytit, aby získal rovnováhu. Díky hlubokému ponoru do vlastního roztříštěného podvědomí vypovídá Combsovo psaní o absurditě naší tendence ukazovat prstem na ostatní, místo abychom se podívali do svého nitra, o naivitě mládí i o perspektivě získané hlubokou sebereflexí a meditací. Středobodem desky Sundays je všudypřítomný pocit tiché naděje a uznání přirozené rovnováhy věcí.

Combsovi předskočí v Praze usazený britský písničkář Alasdair Bouch. Jeho tvorba se pohybuje mezi alt-folkem, popem i blues. Pravidelně vystupuje v Německu, Rakousku, Polsku, Francii, Belgii, Velké Británii i Švýcarsku. Na jaře tohoto roku vydal EP Desolation Peak. „Desolation Peak je můj způsob, jak čelit a bojovat s osamělostí, úzkostí a strachem z posledních dvanácti měsíců strávených v lockdownu,“ říká Bouch. „Je jen málo těch, kteří zůstali nedotčeni pandemií – zpochybnila téměř každý aspekt našeho života –, ale spolupráce, soucit a ohleduplnost k ostatním nám pomohou vše překonat,“ věří.

Earth Music Concerts dále pokračují koncertem předních představitelů world music, tria John McCusker, Michael McGoldrick & John Doyle, které vystoupí 2. října v Café V lese a také vystoupením výjimečného písničkáře a performera Sama Lee 11. října v Kasárnách Karlín.

ACombs1

Vstupenky zakoupíte v prodejní síti GoOut.net

Více informací:

FB událost: www.facebook.com/events/521750313023472

www.earthmusic.eu/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Organizátoři konference Symposium: „Letos jsme se hodně zaměřili na marketing, zdroje financování a obchod.“

symp200V Brně se bude 19. – 20. listopadu na Podnikatelské fakultě VUT konat podnikatelská konference Symposium. Ta návštěvníkům nabídne v sérii přednášek mnohé praktické informace. Přednášky upozorní na počítačové úskalí mladých podnikatelů, pomohou s přípra...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Laurell K. Hamiltonová – Danse Macabre: Anita Blakeová a vztahy

anita danceZačtěte se do magického světa Anity Blakeové,  lovkyně upírů, Popravčí, nekromantky, oživovatelky a federálního šerifa v jedné osobě. Setkáte se nejen s nadpřirozenými elementy v podobě upírů a kožoměnců, ale na přetřes přijdou hlavně záležitos...

Divadlo

Premiéra muzikálu v Brně: Ženy na pokraji nervového zhroucení

foto perexPodle známé filmové komedie Pedra Almodóvara  z roku 1988 se v londýnském West Endu pustili naslovo vzatí odborníci muzikálového  žánru, Jefrey Lane (libreto) a David Yazbek (hudba a text písní) do divadelní...

Film

Dvojí tvář Jima Carreyho v Masce
ImageFilm Maska byl ve své době (1994) opravdovým hitem. Kombinací zvláštních a dost vtipných obličejů, které umí dělat tak dobře snad jen Jim Carrey, a počítačové grafiky se z ušlápnutého bankovního úředníčka stal...