Bára Poláková vydává svůj první živák, připravila ho během nahrávání nové studiové desky

Bára Poláková vydává svůj první živák, připravila ho během nahrávání nové studiové desky

Tisk

bara polakova200Bára Poláková vydá v první polovině příštího roku své už třetí studiové album. Souběžně s nahráváním stihla na tento prosinec připravit unikátní release živých skladeb. Kompilace nese název Něhy a Dydjiny. Nápad na LP vznikl spontánně, Něhy a Dydjiny měly původně existovat pouze jako záznam na YouTube, kde je Bára v podobě one-shot videí zveřejnila.

 

Bára Poláková vydá v první polovině příštího roku své už třetí studiové album. Souběžně s nahráváním stihla na tento prosinec připravit unikátní release živých skladeb. Kompilace nese název Něhy a Dydjiny. Nápad na LP vznikl spontánně, Něhy a Dydjiny měly původně existovat pouze jako záznam na YouTube, kde je Bára v podobě one-shot videí zveřejnila. „Záznamy měly tak krásné reakce, že jsme se je rozhodli vydat na vinylu i digitálně." LP je dostupné v klasické černé barvě, nebo jako limitovaná editace v bílém provedení. Ta je v rámci předobjednávek už téměř vyprodaná.

Release doprovází unikátní koncertní turné "Něhy" po specifických místech České republiky. To odstartuje v dubnu příštího roku. „Přála jsem si natočit před létem pár písniček a pověsit to na YouTube. Jen tak, abychom natěšili fanoušky na letní koncerty. Myslela jsem, že víc budou rezonovat Dydjiny a úplně mě zaskočilo a dojalo zároveň, jak se lidí dotkly Něhy. Jejich komentáře, dopisy, vzkazy. Proto jsme se rozhodli postavit turné Něhy po různých zajímavých místech u nás." Konkrétní místa Bára brzy zveřejní na svém webu a sociálních sítích.

bara polakova1

"Těším se na tu jinou, klidnou polohu, kterou taková místa přinesou. Zároveň ale divočení a tlak velkého zvuku neopouštíme. Během jara vyjde nová deska a potom i klasické turné. Tohle je taková bonusová deska a bonusové turné".

Bára Poláková je pětinásobnou držitelkou cen Anděl, získala je za svoje dvě dosud vydaná alba. Je autorkou či spoluautorkou textů i hudby a autorkou většiny námětů svých videoklipů. Je stále aktivní i jako herečka, a to hned v několika úspěšných filmech, mezi nimi jsou například Bábovky, Prvok, Šampón, Tečka, Karel, Kvartetonebo Krajina ve stínu. Za poslední dva zmíněné filmy získala nominace na Českého lva. K filmům Bábovky a Mazel a tajemství lesa vytvořila společně s Davidem Hlaváčem titulní písně PoloVina a Voda.

Hudba je pro Báru i cestou k otevírání a podpoře celospolečenských témat, která potřebují pozornost nás všech. V písni Domů se spojila s Danem Bártou, skladba byla součástí kampaně Díky pěstounství. Společně s rapperem Katem nahrála titulní skladbu Jediná vteřina pro dokument Víta Klusáka. Snímek byl součástí kampanězaměřující se na nepřiměřenou rychlost jízdy autem. Bára je také dlouhodobým ambasadorem Centra Paraple a Sociální kliniky. Spolupracuje také s mezinárodní organizací Greenpeace.

bara polakova2

Více informací:

https://barborapolakova.com/cs/solo/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Je to crazy a mělo to být crazy, říká Vlady Gryc o svém novém klipu Tchýně

vlady perexJe to pár dnů, co představil zpěvák a textař Vlady Gryc svůj první videoklip s písničkou Tchýně. Zatímco hudba je dílem Hellmuta Sickela, postavu příšerné tchýně si ve zmíněném klipu střihla šansoniérka a muzikálová herečka Renata Drössler. I...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Román Italské léto na dovolenou last minute

big italske-leto-McJ-489318 (2)Ačkoliv je léto pomalu u konce, můžete si jej jednoznačně prodloužit čtením vyloženě letního románu nazvaného Italské léto od autorky Jennifer Probst. Knížka se třeba hodí na dovolenou u moře, která vás třeba...

Divadlo

Zdenek Merta oslaví 70. narozeniny!

Zdenek Merta 200Respektovaný skladatel a producent hudebního divadla Zdenek Merta se narodil v Hranicích na Moravě a své dětství trávil například u své tety ve Veselíčku u Lipníka nad Bečvou, prožil ale také čtyři roky v Bejrútu, kde byl jeho otec dipl...

Film

Myslet filmem je těžké – zvláště když se něco takového úplně vytratilo

Myslet filmem perexPo téměř čtyři měsíce se v Domě U Kamenného zvonu na pražském Staroměstském náměstí konala výstava MYSLET FILMEM. Navštívil jsem ji nedlouho před uzavřením (tento okamžik nastal 18.2.2023) a nestačil se divit.