Talentovaná písničkářka JULA vydává debutové album Úlet

Talentovaná písničkářka JULA vydává debutové album Úlet

Tisk

JULA 200Julie Brožová aka JULA, muzikantka, cestovatelka, herečka, instruktorka jógy smíchu, stvořila své první album s názvem Úlet. Od začátku prosince bude dostupné na všech streamovacích platformách. Devět písní žánrově přechází od folku přes chanson, alternativní spirituální písně až po country. Z každé písničky zní nakažlivá radost z tvorby a ze života. Křtít se bude 8. prosince od 19.00 na release party v Café NONA na Nové scéně Národního divadla.

 

„Všechny písně v albu Úlet jsou reflexí mého pohledu na svět. Skládání a tvorba je pro mě terapie. Vkládám do muziky své naděje nebo vize a touhy, občas zlomené srdéčko, příběhy, které mě potkávají, ale i dobrodružství a magii, kterou ve svém životě tak ráda zažívám. Poslední rok jsem strávila v Latinské Americe. Cestovala jsem, buskovala po ulicích a plážích Mexika, protancovávala džunglí Kostariky, chodila na ceremonie a nechala se vést tím, co mě zrovna volalo. V tomto životním období vznikla i velká část mého alba. A tak věřím, že na posluchače při jeho poslechu dýchne i velká část této atmosféry,“ říká JULA.

Vydání vlastního alba si Julie vysnila už v dětství, kdy začala zpívat a hrát na nejrůznější nástroje. Reálných obrysů začalo v její hlavě nabývat před dvěma lety. Nejprve vznikla písnička Na stromy s textem Juliina kamaráda básníka a o několik měsíců později následoval cover její oblíbené písničky Racci od Cermaque. Pak už se JULA pustila do autorských písní. A odkud se vzal název alba? JULA odpovídá: „Už při čtvrté složené písničce jsem si začala všímat, že se v mé tvorbě něco jistého opakuje. Ptáci. Volnost. Svoboda. Lítání. Útěk. A značná míra bláznivosti. Proto jsem album pojmenovala Úlet. Najdete v něm kromě jiného i spoustu barev a vesmírných nadějeplných melodií a radosti.“ Julie Brožová se vedle hudby zabývá také vedením ženských kruhů, lekcemi jógy smíchu a seberozvojem.

Tyto aspekty svého života propojuje v rámci začínající firmy Broženy, na jejímž vybudování pracuje se svou sestrou. Jejím cílem bude pomáhat lidem objevovat radost k sobě i k životu.

JULA-cover

Více informací:

IG: https://www.instagram.com/__jula_______/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor Barbora Mochowa: Chci dosáhnout hutnějšího zvuku

BarboraMochowa-2aBarbora Mochowa upoutává posluchače svých koncertů éterickým hlasem a zasněnými písničkami, které se pohybují na pomezí populární a vážné hudby. Na koncertech se doprovází na klavír, někdy ji doplňují hudebníci ze smyčcového U...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Když polský novinář vyvrací kult České republiky

Zemsky raj 200V nakladatelství CPress přeložili knihu Zemský ráj jen na pohled od polského novináře a spisovatele Michala Zabłockiho. Ta v Polsku vyvolala spoustu protichůdných reakcí a nyní nám nastavuje zrcadlo.

...

Divadlo

Republiko má středisková aneb lukrativní nejistota

Republiko SemTamFor perexVidím město veliké, ve kterém ZEMANU Žižkovi kalich vínem přetéká. A co na to jeho mluvčí Jan Hus? Co chystá slovenský lobista Bocian ve svém hnízdě? Nejdůležitější postavy české historie jsou zpět, aby nás varovaly, ...

Film

SIGNÁL – solidní, trochu pohodlná komedie
ImageProměny, PIKO, Czech Made Man jsou první tvůrčí počiny mladého režiséra Tomáše Řehořka. V 25 letech, kdy takový Stanley Kubrick teprve s režírováním začínal, přichází Řehořek již se čtvrtým celovečerním snímkem, tentokrát s vesnicko...