Festival Batch ohlašuje datum konání a první jména

Festival Batch ohlašuje datum konání a první jména

Tisk

Batch200Batch, druhý ročník klubového hudebního festivalu, se uskuteční 5. - 7. října 2023 v Brně. Jeho nadžánrový program propojí celkem čtrnáct brněnských klubů a v rámci festivalu proběhne také konference pro hudební profesionály Reconnect.



Batch v roce 2023 opět nabídne desítky umělců z domova i zahraničí a to ve čtrnácti klubech najednou. Letos se zapojí kluby Alterna, ArtBar Druhý Pád, Fléda, Kabinet MÚZ, Kafara, Melodka, Metro Music Bar, Music Lab, Ponava, Rusty Nail, Sibiř, Sono Music Club, Stará Pekárna a Vegalité, které spojuje působení v BACH - Brněnské Asociaci Clubové Hudby.

Pořádnou koncertní dávku a žánrovou pestrost předznamenávají první potvrzení interpreti. V rámci Batche se do Brna vrátí skupina Moimir Papalescu & The Nihilists, která nedávno oznámila první comebackové koncerty. Kapela, která kombinuje elektronickou hudbu s post-punkem, new wave, psychedelií nebo country v rytmu hypnotické taneční muziky, zahraje v klubu Fléda. Jako druzí jsou potvrzení kanadští post-rockeři Milanku, kteří zavítají do klubu Vegalité.

Batch Milanku

Konference ReConnect, kterou pořádá SoundCzech, MMF CR a BACH, přitáhne hudební branži do Brna! Na tři dny se sem sjede rozmanitá plejáda hudebních profesionálů, aby zde diskutovali o klíčových tématech a problémech, které jim komplikují každodenní činnost, vyměnili si zkušenosti, posbírali nové kontakty, dozvěděli se novinky z aktuálního dění v oboru a vzájemně se inspirovali. Přes den budou na programu panely, workshopy, debaty, networking… a večer pak koncerty po celém městě v rámci festivalu BATCH.

Batch Reconnect 2023

Vstupné bude stejně jako v roce 2022 jednodenní nebo celofestivalové a návštěvníkům akce bude umožňovat libovolně přecházet mezi kluby. Ve středu 19. dubna startuje předprodej early birds vstupenek v síti goout.cz. V limitované edici za 450 Kč si tak fanoušci klubové hudby budou moci pořídit celofestivalovou vstupenku. Akce se koná za finančního přispění Fondů EHP a Norska, Ministerstva kultury České republiky a města Brna.

 Batch 2023

Více informací:

web: batchbrno.cz
facebook: facebook.com/batchbrno
instagram: instagram.com/batch_brno/
fb event: https://fb.me/e/3mEXOTRwZ


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seznamte se se slackline a gibbonem Markem Smolkou!

slackline smolka200Marek Smolka je členem českého národního týmu Gibbon Slacklines a jedním z organizátorů soutěží tohoto mladého dynamického sportu. Jedná se o balancování, chození, trikování a freestyle na natažen...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Doktor Proktor: 1+1 je mnohem víc než tři!

doktor proktor nesboJo Nesbø je nejen jedním z autorů populární severské krimi série s charismatickým, přidrzlým a nekonvenčním detektivem Harry Holem v hlavní roli (všechny u nás postupně vydává KNIHA ZLÍN

Divadlo

Báby - tak trochu jiné divadlo

baby perexAsymetrická scéna. Miniaturní bába. Operní duet. Trocha tělesné akrobacie a velký boj proti nesmyslnému režimu. To všechno v sobě ukrývá nová inscenace Báby Divadla Na zábradlí. Pesimistickými a snad až místy surreálnými texty bojoval Daniil Char...

Film

Yves Saint Laurent - recenze

200filmNa plátna českých kin vstupuje nový snímek ve Francii známého herce a režiséra Jalila Lesperta. Předlohou mu byl život jednoho z nejslavnějších módních návrhářů dvacátého století, Yves Saint Laurenta. Toho herecky věrohod...