Novinky z pole Masters of Rock

Novinky z pole Masters of Rock

Tisk

mor 200Festival Masters of Rock se koná 9. až 12. července 2015 v areálu likérky Rudolfa Jelínka ve Vizovicích. Mezi hlavní hvězdy patří Nightwish, Within Temptation, Black Label Society, Powerwolf nebo Hammerfall. V posledních měsících se udály nějaké změny, se kterými vás chceme seznámit v tomto článku.

 

 

 

Crematory nevystoupí

Gotici Crematory ruší koncerty a odřekli právě i účast na Masters of Rock, kde by vystupovali poprvé. Jako důvod uvedli neshody uvnitř kapely, ale také se chtějí plně soustředit na nahrávání alba. Věří, že se jim vše podaří vyřešit, protože své koncerty posunuly na další rok. Fanoušci si tak na ně budou muset rok počkat, ale mělo by to stát za to. V roce 2016 jim totiž vyjde nová deska a také oslaví 25 let od jejich vzniku.

MOR redscool

 

Crematory nahradí Dog Eat Dog

Zatímco Crematory oslaví čtvrtstoletí příští rok, americká legenda Dog Eat Dog je slaví letos. John, Dave a Brandon (s Rogerem) tak na tomto festivalu zahrají svůj crossover také poprvé. Jejich skákací pecky jako „Who’s the King?“, „If These Are Good Times“ nebo „Rocky“ zná už několik generací vyznavačů skvělé muziky a ve Vizovicích s nimi budou moci oslavovat!

Kanadský heavy metal přivezou ANVIL

Anvil pochází z Toronta a dali se dohromady v roce 1978. Vydali patnáct studiových alb a ovlivnili skupiny jako Megadeth, Slayer, Anthrax a Metallicu. Jsou jen tři:  Steve "Lips" Kudlow (zpěv, kytara), Robb Reiner (bicí) a Chris Robertson (basa), ale nic jim nepřekáží dělat pořádnou muziku! Přijďte si ji vychutnat!

Z Petrohradu do Vizovic!

Klasický hard rock předvedou Reds’Cool, pětka, která melodický hard rock válí od roku 2009. Dnes hraje ve složení Sláva Spark (zpěv), Sergej Fedotov (kytara), Ilja Smirnov (kytara, vokály), Dmitrij Pronin (basa, vokály) a Andrej Kruglov (bicí). REDS’COOL doposud vydali dvě zajímavé desky. Jejich debut „Attraction“ obsahuje hit „One Night“, který kraloval hitparádám nejen v Rusku. REDS’COOL ze Sankt Petěrburgu vloni jeli tour s UFO nebo s BLACK STAR RIDERS. Chytlavá muzika i festivalová show kapely REDS’COOL se vám na Masters of Rock bude líbit! Obzvlášť pokud patříte mezi vyznavače evropského metalu 80. let.

Hand Grenade poprvé na hlavní stagi

Mladá kapela Hand Grenade vznikla v roce 2008. Prvně se věnovala melodickému rocku, ale postupem času se dopracovala k metalcore. Mají za sebou mnoho koncertů a dvakrát se objevili i na druhé stagi  na festivalu Masters of Rock. Letos se poprvé představí na Ronnie James Dio Stage, což je pro ně splněným snem. Na festival také přivezou zbrusu nové album, které vydají v dubnu tohoto roku. Tuto energickou show si prostě nenechejte ujít!

Více informací: www.mastersofrock.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dělám věci tak, jak je cítím. Naplno, říká zpěvák Pavel Novák


pavel novak 200I když je synem slavného zpěváka Pavla Nováka a navíc jde v jeho šlépějích, své postavení hned v několika oblastech si vybudoval jen díky svému talentu a pracovitosti. Nevěnoval se vždy jen muzice, ale nakonec se v ní zase našel. Pr...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Sny a podsvětí podle Jamese Hillmana

Hillman (2)

Pokud znáte amerického jungiánského psychologa Jamese Hillmana, pak bude tato nově vydaná kniha Sny a podsvětí z nakladatelství Portál pro vás opravdovou lahůdkou. Pokud jej neznáte, ale zajímáte se o Jungovu p...

Divadlo

Setkání 2013 Stretnutie: Ve Zlíně se zrodí divadelní Československo

setkani200Pomyslné plnoletosti letos dosáhne festival Setkání/ Stretnutie, který se bude konat nejen v Městském divadle Zlín ve dnech 23. až 25. května. Určen je nejen pro studenty divadelních oborů a divadelníky, ale i pro š...

Film

Volání ženského rodu

volanirodu perexSborník dvojznačně nazvaný Volání rodu se nevztahuje ke stejnojmennému českému filmu odehrávajícímu se v pravěku (ačkoli má na obálce záběr z něho), nýbrž přináší statě čtyř autorek, napsané za posledních deset let pod zá...