Zářijový koncert na platformě 14|15 BAŤOVA INSTITUTU se ponese ve znamení opery

Zářijový koncert na platformě 14|15 BAŤOVA INSTITUTU se ponese ve znamení opery

Tisk

OPERN AIR200Ve čtvrtek 7. září 2023 od 19 hodin se návštěvníci mohou těšit na jedinečný OPE(R)N AIR koncert, na kterém zazní slavné operní předehry, árie a duety Rossiniho, Mozarta, Verdiho, Delibese a dalších v podání sopranistky Lady Bočkové, mezzosopranistky Arnheiður Eiríksdóttir a Filharmonie Bohuslava Martinů s dirigentem Rastislavem Štúrem.


„S Filharmonií Bohuslava Martinů jsme pro návštěvníky připravili opět jedinečný koncert pod širým nebem v industriálním prostředí bývalých továrních budov. Lidé budou mít možnost poslechnout si slavné i méně slavné operní předehry, árie i duety od Rossiniho, Verdiho, Gounoda, Offenbacha a dalších,“ pozvala na akci Petra Kubíková, ředitelka příspěvkové organizace 14|15 Baťův institut.

Operní melodie zazní v podání orchestru zlínské filharmonie vedeného slovenským dirigentem Rastislavem Štúrem. Sólových partů se zhostí dvě mladé mimořádně talentované pěvkyně Lada Bočková a Arnheiður Eiríksdóttir.

„Někdejší absolventka Konzervatoře Brno a JAMU sopranistka Lada Bočková je od září 2020 členkou operního souboru Theater Bonn, kde s velkými úspěchy provedla již řadu operních rolí – La Calisto, Gretel, Laudine, Clorinda a mnoho dalších. Mimo svou domovskou scénu hostuje např. v Aalto Theater Essen, Státní opeře Praha nebo v Národním divadle moravskoslezském a v rámci koncertní činnosti vystupuje s předními českými i zahraničními orchestry. Islandská mezosopranistka Arnheiður Eiríksdóttir vystudovala zpěv na konzervatoři v Reykjavíku a poté pokračovala na vídeňské Universität für Musik und darstellende Kunst. Ještě během studií se představila jako Cherubín, Meg Page (Verdi: Falstaff) a Andronico (Händel: Tamerlán) v zámeckém divadle ve vídeňském Schönbrunnu, jako Dorabella v Daegu Opera House v Jižní Koreji a jako Jeníček (Humperdinck: Perníková chaloupka) v Islandské opeře. Od sezony 2020–21 je sólistkou Opery Národního divadla v Praze,“ doplnil Tomáš Koutný, dramaturg Filharmonie Bohuslava Martinů.

OPERN AIR plakat

Vstupenky jsou již v prodeji online, na recepcích 14l15 BAŤOVA INSTITUTU a také na pokladně Filharmonie Bohuslava Martinů v Kongresovém centru Zlín.

V případě nepřízně počasí bude akce přesunuta do Kongresového centra Zlín.

Akce je realizovaná s finanční podporou statutárního města Zlína.

Více informací na www.filharmoniezlin.cz a www.14-15.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Jiřím Macháčkem u příležitosti podzimního turné MIG 21 s názvem „Šňůra Tour“

200rozMIG 21 vyráží na tradiční podzimní turné. Rozhovor s Jiřím Macháčkem Vám přinášíme i na našich stránkách.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Zápisky střízlivého táty

A zivot je tu perexJaké to je, když vás osud obsadí do nové role, popisuje ve své knize „A život je tu!“ Petr Vurbs (*1987). Rodák z Kladna, řecko-římský zápasník, psavec pracující ve vyhledávaném oboru public relations se pustil do...

Divadlo

Rozpustilé jeptišky z východočeské autodílny

jeptisky perexVětšina katolíků a především nekatolíků má ve svém povědomí pevně zafixováno, že jeptišky jsou vzorem serióznosti a kvůli dodržování přísné řehole ani nemají šanci zažít nějakou legraci. Dramatik Dan Goggin stejně jako staré...

Film

Do kin míří dokument Tempos – otevřená výpověď Rytmuse o budování československé hip hopové scény

RYTMUS TEMPOS 200Unikátní pohled na hip hop na Slovensku i v Čechách exkluzivně přináší celovečerní hudební dokument Tempos. Nejznámější slovenský raper Patrik „Rytmus“ Vrbovský v něm odhaluje svou 30letou kariéru, vzpomíná na své vzestupy a pády a ma...