Co si na září připravil klub Rock Café?

Co si na září připravil klub Rock Café?

Tisk

rock-cafe 200Brzy se opět naplno rozběhne klubová sezóna v Rock Café, tak se podívejte, co byste si neměli nechat ujít!

 

Ley Skeletonn

Intergalaktický rajder a virtuálny charakter Ley Skeletonn, je žánrovo zakorenený v rape no experimentuje aj s popom, rockom, punkom, či elektronickými žánrami ako drum n bass, house alebo UK Garage. Na jeho živých shows ho sprevádza hrou na gitaru Jano Konečný, na basu Dominik Laznička a bicie Prokop Findeis. Toto kombo zaručuje extrémnu dávku zábavy a energie.

Svetozar
Nastávajúci fenomén slovenskej rapovej scény. Miešaním pop/trap/rnb žánrov a unikátnym hlasovým prednesom prináša do československých playlistov čerstvú energiu.

Yambro
Vanesa Jambrozyová vystupuje pod umeleckým menom YAMBRO. Za Raperku sa úplne nepovažuje, ale svoj hudobný štýl nazýva ,,spevorepo’’. V jej debutovom EP, Slow Low, ktorý vydala v roku 2022, sa môžeš najviac priblížiť jej vnútru, kde odhaľuje svoje ja. Melancholické skladby striedajú energické šlehy, takže si každý príde na svoje.


FB EVENT: http://fb.me/e/1f2TGaTXW

  • 2.9. so/sat MUSIC BAR – vstup zdarma/free entry!
  • 3.9. ne/sun MUSIC BAR – vstup zdarma/free entry!
  • 4.9. po/mon MUSIC BAR – vstup zdarma/free entry!
  • 5.9. út/tue MUSIC BAR – vstup zdarma/free entry!

Proč lidé potřebují své hrdiny? Proč se lidé chtějí hrdiny stát? Symbol hrdinství jako zástupný element určitého vzoru chování tu byl přítomen odnepaměti. V průběhu posledních 70 let však vlivem multimediální kultury hrdinové vznikají či zanikají v monstrózní gigantičnosti, mnohé nestíháme vnímat, navzájem se mezi sebou inspirují a zároveň pohlcují. Je to nepřeberný vesmír, který častokrát v nás i hrdinech samotných navozuje pocit marnosti, zmaru, nezvratné dočasnosti. Hrdinové jsou hvězdy v nekonečném kosmu, s různou délkou životnosti. ¨

Pokud se dostaví úspěch a hvězda září v moři pop ikon, na jak dlouho bude takto viditelná? Co proto všechno musí udělat, co obětovat? Bude pak skutečně šťastná? Nestane se parodií samu na sebe? Není její rytmus života zničující pro ní i pro ostatní? Nestává se někdy určitým vizuálním a všudypřítomným „monstrem“, i když je nádherná a nadpozemsky charismatická?

Martin Šárovec (1977) je současný český malíř, absolvent DAMU a VŠUP. Jeho malba spojuje dvě tradice: vychází z české expresionistické školy počátku 20. století a obohacuje ji o osobitou reflexi tzv. české grotesky 70. a 80. let téhož století. Výrazným Šárovcovým motivem je lidská tvář a její kritické až děsivé podoby zrcadlící postmoderní mediální společnosti 21. století. Autor má na svém kontě více než čtyřicet samostatných a kolektivních výstav. Účastnil se například Mezinárodního trienále současného umění 2008 pořádaného pražskou Národní galerií. Jeho dílo je m. j. zastoupeno v kutnohorské Galerii Felixe Jeneweina a v četných soukromých sbírkách.

Kanadská post-punková partička Schedule 1 míří v září poprvé do Evropy! Tahle čtveřice už sdílela pódium třeba s Komintern Sect (FR), Home Front (CA), nebo Radioactivity (US) a svou živelnou show nemá problém přilákat punks, skiny nebo třeba gotiky.

FB EVENT: http://fb.me/e/2KhYFyd0R

Komici ze skupiny Underground Comedy představují skoro nový formát zábavného večera, ve kterém vás provedou událostmi z uplynulého měsíce v Česku i v zahraničí. Formou kvízové soutěže se společně pozastaví nad tím, co hýbalo a dosud hýbe veřejným děním.

Stopáž: 90-120 minut (s přestávkou)

Je libo trochu německého rapu? Máme! V sobotu 9. září k nám zavítají dva zástupci rapové scény ze země našich západních sousedů – Pöbel MC a Waving The Guns.
Na pódiu se tato dvě jména z Rostocku příliš nepotkávají, o to unikátnější zážitek nás v Rock Café čeká.

Pöbel MC, jehož styl je jedinečnou kombinací bezbřehé síly, empowermentu a hlubokého obsahu, se stal jedním z nejuznávanějších rapperů v německy mluvícím světě, a to nejen díky své nepopiratelné živé prezentaci. To, co začalo ve vlhkých sklepních místnostech autonomních center mládeže, si ne nadarmo našlo cestu do vyprodaných koncertních sálů majestátních rozměrů.

Waving the Guns (WTG) pochází z Rostocku.
WTG znamenají rap, který v hudbě spojuje politický postoj a kritickou debatu s humorem a zábavou, aniž by se k něčemu snižovali nebo někoho příliš ukolébávali. Jde o artikulaci protikladů, které se stávají normou, nadsázku, o vztekání se a reflexi, ale v neposlední řadě také o zábavu a prosté užívání si hudby.

FB EVENT: http://fb.me/e/2YJssckNi

rock-cafe pobel

Kabaret Caligula se po osmi letech vrací na scénu.

Má ještě smysl hrát si na hrdiny? Dokáží se elfové zbavit rasové nadřazenosti? Mohou se půlčíci napůl identifikovat jako skřetice? A mohou trpaslíci přestat pít a začít skládat oslavné písně na Temného pána, který ovládl svět?

Premiéra a zároveň derniéra představení, díky kterému experimentálně zjistíme, zda už se nesereme. A možná vám i prozradíme, jaká je budoucnost divadla.

Kabaret Caligula patřil v prvních patnácti letech tohoto století mezi přední neznámé soubory pražské nezávislé divadelní scény. Jeho opulentní brakové spektákly jako Jan Hus: Vzkříšení, Hamlet: Přání zabít a Zkáza vesmírné Libido mu přinesly úspěch u mnoha diváků a několika kritiků. Po uvedení svého opusu magnum PanzerFaust upadl soubor v roce 2015 do tvůrčího a performačního komatu, z něhož se nyní pokusně probouzí. Zda se z něj probudí natrvalo, je zatím zcela nejisté.

BrainWave Production uvádí: Britská kapela Acres se vrací po 3 letech do Čech v rámci 'BURNING THRONE TOUR 2023' a spolu s ní na tour vyrazí Skywalker a Chiefland! Na Pražské zastávce line-up doplní také domácí Lighthouse Keeper.

Acres

Po neuvěřitelném úspěchu a obdivu, který jim v roce 2019 přinesl ohromující debut "Lonely World", nahrávka, která dokázala využít melodii a melancholii k ničivě nádhernému efektu, se Acres ocitli na největších koncertech své dosavadní kariéry. Ale vzhledem k událostem roku 2020, které se odehrály, a světu kolem nich, který se najednou cítil tak nejistý, se museli rozhodnout, co budou dělat dál. Místo aby přispěchali s něčím, čemu úplně nevěřili, uzavřeli se do sebe a pečlivě vytvořili něco, co by nejen reprezentovalo to, kde byli, ale také to, kde chtěli skončit. Začátkem roku 2023 se Acres vrátili s novým albem "Burning Throne", drtivým a katarzním druhotinovým počinem, na němž kapela předvedla svůj dosud nejtěžší, nejmelodičtější a nejpronikavější materiál.

Česká post-hardcorová skupina Skywalker vznikla už v roce 2010 v Praze a skládá se ze čtyř členů. Frontmanem kapely je Honza Kučera (zpěv) a dalšími členy jsou Tom (baskytara), David (kytara, vokály) a Damián (bicí). První roky svého působení se zaměřovali spíše na domácí publikum, kde si získali hlavně příznivce moderní rockovo-metalové hudby. Ve své tvorbě zpracovávají mimo jiné témata týkající se rovnoprávnosti, duševního zdraví nebo třeba veganské a vegetariánské stravy, což je na kapelu tohoto ražení značně neobvyklé.

FB EVENT: http://fb.me/e/171NptpHT

rock-cafe acres

Hodina Dějepichu - Dobývání Vídně http://facebook.com/hodinadejepichu 19:00 (350 Kč / předprodej v síti GoOut)

Hodina Dějepichu je humorný podcast časopisu Reflex o historii erotiky, sexu a sexuality. Napříč celou lidskou kulturou a historií. Podcastem provází Jan Studnička, redaktor Reflexu, komik, scénárista a publicista. A Tereza. Tereza je hezká.

Tonight In the Roadhouse Tour

Máš rád atmosféru čerpacích stanic, motorestů, rychlých aut či koní a stále jsi nezapomněl na zjevný šarm prezidenta Nixona? Nebo jsi zkrátka jenom setsakramentsky dobrý člověk či překrásná bytost? Na srozuměnou se ti dává, že jsi srdečně zván na velkolepé tour kapely Nixon Lads, jež po třech letech vydává plnohodnotnou desku a navštíví s ní známé koncertní síně vybraných motorestů v regionu i mimo něj. Deska ponese název “Tonight In the Roadhouse” a vyjde 8. září.

S námi se na tour po motorestech představí i dvě kapely, které nám učarovaly:

Bonnie - Tito čtyři jonáci uspokojí všechny posluchače, kteří z koncertů odchází s hodnotící cedulí se skórem 9/10, protože si nemohli nic s kapelami zazpívat v mateřském jazyce (neplatí pro koncerty v US a UK). Takhle si všichni můžeme společně zanotovat klasiky o chlastání, létě, trávě, trávě a chlastání v létě.

Dříwí V Lese - kluci z Dříwí chodí na koncerty překrásně ustrojeni, hřeje je mládí a rozličný repertoár sem a tam umí zpestřit bravurně zahraným coverem.

Desku si můžete koupit na médiu našeho mládí, tedy ve formě CD-ROM, kde krom rozličných písní naleznete i hodně čtení, tematická výtvarná díla z výstavy našeho křtu a lásku náš čtyř.

V případě koupě CD u vstupu počítejte s bonusovou slevou. CD pak bude výrazně levnější než v Bontonlandu.

Pokud na koncert dorazíte Cadillacem Eldorado, Chevroletem Camaro či na koni, dostáváte na baru rundu bourbonu zdarma.

FB EVENT: http://fb.me/e/RrrBZtaY

Český křest knihy „Fico: Posadnutý mocou“ šéfredaktora Aktuality.sk Petra Bárdyho http://aktuality.sk/autor/peter-bardy/ 19:00 (50 Kč / registrace na akci v síti GoOut)

Po úspešnom debute šéfredaktora Aktuality.sk Petra Bárdyho „Obyčajný Matovič. Homo vulgaris” prichádza jeho druhá kniha „Fico: Posadnutý mocou”. Kniha obsahu množstvo doposiaľ neznámych okolností a udalostí z vlády Fica, z rokovaní, ktoré mali ostať dodnes tajné, aj z jeho pôsobenia v opozícii.

Diskusia s krstom knihy bude 12.9. v Rock Café, Národní třída, Praha. Špeciálnymi hosťami budú Jindřich Šídlo a Jan Dobrovský.

Registračný poplatok na krst je 50Kč.

Knihu si môžete kúpiť priamo na krste alebo objednať za 15,90 v eshope https://obchod.aktuality.sk/.

  • 13.9. st/wed MUSIC BAR – vstup zdarma/free entry!
  • 14.9. čt/thu 30th anniversary NIRVANA IN UTERO http://facebook.com/Imodiumband 20:00 (200 Kč / předprodej v síti GoOut / 250 Kč na místě)

30th anniversary NIRVANA IN UTERO

Zásadní album let devadesátých, slaví třicáté výročí svého vydání.

Jeden večer, jedno zásadní album, čtyři muzikanti.

Michal Skořepa (Pan Lynx)
Thom Fröde (Imodium)
Ronoon Ramones (Imodium)
Adam Jánošík (The Atavists)

FB EVENT: http://fb.me/e/4tECUXcPa

Maďarská hardcorová kapela Don Gatto vystoupí 15. září v pražském Rock Café.

Underground Comedy Speciál: RAW stand-up http://facebook.com/undergroundComedyPrague 20:00 (300 Kč / předprodej v síti GoOut / 350 Kč na místě)

Show ostrá jako nebroušený diamant. Můžete se sice pořezat, často na to není pěkný pohled, ale někde tam uvnitř pod nánosem bahna se možná ukrývá pravý poklad. Nebo taky ne. Právě tady, na našich RAW večerech předvedou naši komici své úplně nové materiály. Doteď jste je nemohli slyšet. A oni nemohou tušit, jestli se budete smát. Žádná jiná stand-up show v Praze nenabídne takovou dávku adrenalinu a čisté energie.

Humor, který vás nenechá v klidu. Témata, o kterých se nemluví.

O hudební doprovod se postará Tonda Procházka z kapely The Cupcake Collective, který spojí jednotlivé noty v záplavu kordů, akordů, konkordů a akordeonů.

Přijďte s náma odstartovat školní rok na další GymvodFest v Rock Café!
Vemte kámoše, vaše drahý polovičky a nebo i učitele, ať si zajistíte dobrý známky.

FB EVENT: http://fb.me/e/182YmPhHQ

Komici ze skupiny Underground Comedy představují skoro nový formát zábavného večera, ve kterém vás provedou událostmi z uplynulého měsíce v Česku i v zahraničí. Formou kvízové soutěže se společně pozastaví nad tím, co hýbalo a dosud hýbe veřejným děním.

Stopáž: 90-120 minut (s přestávkou)

Nekorektní triptych o kapele Adolf Hilter Revival Band z Náchoda.

Černý Bílý humor toho nejhrubšího zrna! Život a smrt jedné obyčejné, české a taky tak trošku úplně náckovské kapely.
Čím zahajlí playlist? Můžou hrát hned za sebou songy Čechy Čechům a Slovany na Sibiř? Vyfouknou Ortelu nějakou hudební cenu? A kdo upeče orlí hnízda na vánoční besídku?

Facka hyperkorektní době a pořádný kopanec rasistům v novém představení souboru Ztracená existence.

Součástí večera bude i kultovní festivalový počin, který kvitovali již organizátoři festivalu May Day přesně před deseti lety:
„V české kotlině se čas od času zjeví lidé, kteří umějí do řad těch, kdo chtějí ohrožovat svobodu ostatních, pálit nejen kameny či pěstmi, ale i sžíravou satirou. Divadelní soubor Ztracená existence, který je proslulý především tím, že mu není nic svaté a je ochotný bavit diváky i za cenu vlastního ztrapnění či roztrhání těla, si opakovaně střílí ze současných projevů fašismu.“

FB EVENT: http://fb.me/e/12oAVd8GB

Francouzská indie/alt-rocková čtveřice Pærish se vrací do Prahy! Zatímco v roce 2018 přijela jako předskokan Moose Blood, tentokrát se vrací jako headliner. Doposud vydali dvě alba. Obě okamžitě sklidila velmi pozitivní ohlasy – jak mezi kritiky, tak i mezi posluchači, což dokazují milionové poslechy na streamovacích platformách.
V současné době kapela pracuje na dalším albu, ještě předtím ale zavítá k nám do Rock Café – 19. září 2023.

FB EVENT: http://fb.me/e/4qyUi6Ciq

Slam Poetry Exhibice + special guest http://facebook.com/slampoetry 20:00 (220 Kč / předprodej v síti GoOut / 300 Kč na místě)

Poezie vs. show!
Slam poetry exhibice se špičkou české scény a speciálním hostem ze Skotska Kevinem Gildayem, který je světovou slamovou hvězdou, s geniem loci divadelního sálu Rock Café. Všechna místa jsou k sezení.

Účinkují: Švéd, Kevin Gilday, Honza Dibitanzl, Empathic, Sufján ad.

Obligatne
Něžné pohlazení s nádechem soulu, podpořené svěží rytmikou s neotřelými kytarovými harmoniemi na povrchu kompaktního a moderního zvuku kapely, v jejímž čele stojí zpěvačka a skladatelka Kristína Mindová. Původně sólový projekt založený na bedroom písničkářství, zní nyní naživo ve čtyřčlenné sestavě, nově doplněné o Marka Fraita (mmnk), která vytváří dohromady svérázný pop proplétající se skrze všechny odstíny letargického projevu Kristíny. Debutová deska Monológ Spasy vyšla u brněnského labelu Kabinet Records. Obligatne v současnosti připravují nové EP se skladatelem Richardem Grimmem (God and Eve, Boh Vajec), které vyjde v roce 2023.

Luciana
Pražsko-brněnská kapela, původně pojmenovaná Luciana & Bananabois, vznikla v roce 2019 jako fúze talentované soulové zpěvačky Luciany Tomášové a brněnských muzikantů Jury Habarty (Ghost Of You, Čau Česko), Vojtěcha Vaidy (Phoibos, Lydian project) a Davida Pšenčíka (Acute Dose, David Invalid & Individual Band). Nezaměnitelný hlas, současně jemný i drsný, jazzové bicí s lo-fi kytarou a basou, to vše je Luciana. Husí kůže, charisma a lehkost.

'Není většího utrpení, než když se mi myšlenka nevyvede ve slovech. Občas nebo vlastně často přemýšlím nahlas. A neo potichu? Já nevím…''

Autorská inscenace, kde se diváci napřímo setkají s bizarnostmi umělé inteligence. Dovedla by AI řídit divadlo a pochopit potřebné emoce? Všechno je jen slovo a myšlenka.

Tragikomický příběh režiséra Marka a herce Petra, kterým jde jen o jedno. Udělat dobré divadlo. Antigonu. Během divadelní zkoušky však hlavní postavy zjišťují, kolik překážek se objeví. Nová ředitelka, nedostatek financí a 18 600 postav pro jednoho herce. Dokáže režisér zinscenovat Antigonu tak, jak ji ještě nikdo nikdy neviděl? Dokáže herec zahrát Antigonu tak, jak ji ještě nikdo nikdy nezahrál? Dozvíte se po reklamních sloganech.

Hrají: Kristián Kašpar a Kryštof Švehlík

Baby Secondhand
Energický punk-rock v kabaretním hávu z Opavy v čele s charismatickým frontmanem Bártem (Staré Pušky, Proti Směru) předvede zajisté neskutečnou show, která nenechá nikoho jen tak postávat v koutě!

Tragedis
Tragedis prošli během svého hudebního života značným vývojem od skromných začátků spojených s ryzím amatérismem až k zaplněným hledištím klubů a festivalů napříč Českou republikou. Filozofií této hudební skupiny je autentický a energický projev na každém koncertě a co možná nejtěsnější sepětí s fanoušky. Ve své tvorbě se tato kapela snaží o to jít vlastní cestou a zbytečně nepodléhat pomíjivým módním trendům.

Stand up koncert: Andrej Ajrapětov 19:30 (350 Kč - 450 Kč / předprodej v síti Ticket-Online)

Zvuky syntezátorů s lehkými zvuky keybordu, chytlavými texty a Indie-kytarou: Takto se pozná norimberská Kapela palacity. Tato kapela spojuje Indie-Rock a Pop do svého vlastního mixu.

Palacity začala v roce 2019 jako studentská kapela, tehdy byli Daniel a Philipp sami dva a vystupovali pod jménem „D.P.R.“. Poté co se ke kapele přidala Christina s doprovodnými vokály, se u babičky ve zkušební místnosti uskutečnily první nahrávky. Na festivalu „Rambazamba in der Pampa“ nasbírali první pódiové zkušenosti. Pro Synth-Sound jim ale ještě cyběl potřebný klávesový nástroj. Po úspěšném hledání na Facebooku byla kapela téměř kompletní. Poté co se přidal bubeník Rico, byl zvuk ještě lepší a už chybělo jen nové jméno. Od té doby vystupují pod jménem „palacity“.

Původně chtěla v té době pětičlenná kapela strávit rok 2020 na franckých (oblast v Bavorsku) pódiích. Ale míso strkání hlavy do písku během pandemie nahráli svoje debutové album „Untamed“. S kytaristou Danielem byla kapela „palacity“ konečně kompletní.

Svůj zatím největší výstup měla kapela na jedné klimatické demonstraci Fridays for Future.
Svým výkonem a zvukem přesvědčila „palacity“ nejen publikum, ale také porotu erlangenského Newcomer-Festivalu 2021. Zde dosáhli až na první místo a odnesli si domů i cenu publika.

Ani poté však kapela nelenila. Hrála v Club Stereo v Norimberku, podívala se na Weinturm Open Air Festival a zúčastnila se „Rock-in-Oberfranken“-Clubtour 2022. V roce 2023 kapela už vydala dva nové singly pro své fanoušky: Tarrying a Fly Away. V červnu „palacity“ vystoupila i na „IN.DIE.musik Festival“ v Hofu. Koncem léta se fanoušci mohou těšit na nový single „Shawty“. Díky výměně kapel města Erlangenu se kapela letos podívá i do vzdálenějšího světa, přijedou do Prahy.

Wall of Death nebo zpívat si s nimi: S Circvit jde obojí! Základem je Melodický Metalcore okořeněný různými žánry jako Prog, Djent a Jazz. Crivit je hudební kolektiv šesti osob z okolí města Erlangenu v Německu. Poté co hráli několik let jako tři studenti ze stejné školy a coverovali různé písně velmi známých metalových skupin tohoto žánru, začala skupina v roce 2018 hrát vlastní melodický styl s prvky Jazzu přes Djent až po Metalcore. Na jejich koncertech se setkáte s melodickým Metalcore s variacemi velkého množství měnících se žánrů. Od Prog přes Jazz a Dento až po Core, k jejich hudbě si můžete zazpívat a dojde i na obligátní Wall of Death. Navíc dva zpěváci a ohromující představení garantují nezapomenutelný večer.

Takže: Přesvědčte se sami a přijďte se na kluky podívat.

Experimentální rockeři THIS WILL DESTROY YOU skládají dlouhé, atmosférické instrumentální skladby a využívají k tomu vrstvy nejrůzněji naefektovaných kytar, čímž v jejich kaskádovité cinematic hudbě a táhlých plochách posluchače unášejí do skrytých světů jeho mysli. Jejich zvuk má různobarevné spektrum a obsahuje vlivy shoegaze, ambientu, doom metal a post-rocku. Kromě svých alb THIS WILL DESTROY YOU složili a nahráli hudbu k řadě celovečerních filmů, dokumentů a uměleckých instalací. Kapela z Kalifornie navíc od roku 2018 nekoncertovala v Evropě, a beztak poslední rozsáhlé turné absolvovala v roce 2014, takže mnoho měst starého kontinentu tak čeká na jejich návrat. A ten se blíží. V září přijedou s berlínským kolektivem THE OCEAN.

Hutný progresivní metal v podání THE OCEAN je diametrálně odlišný od běžně vnímané podoby žánru. De facto jde o třaskavou heavy srážku post-metalu a temného hardcore, takže progresivní metal tu ustupuje přímočaré intenzitě sdělení, aby vyexplodovával ven, když přijde jeho čas. Než heroická instrumentace jsou hybnou silou těžké a důmyslné rytmy, promyšlené konstrukce písní a hrátky s aranžemi a melodií. Důležitá je gradace a stupňování napětí s dusivou atmosférou a smyslem pro dramatično. A pak je tu ještě Loïc Rossetti, který ze svého hrdla dokáže vyloudit snad cokoli. Muzika THE OCEAN je strhující a nevytrácí se z ní sdělení ani po mnoha posleších.

THIS WILL DESTROY YOU / THE OCEAN
Nejlevnější vstupenky > e-TICKET: http://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/607

FB EVENT: http://fb.me/e/5W5ishFnD

Debata: Slovenské volby: Kam kráčíte bratia? 19:00 (150 Kč / předprodej v síti GoOut)

Slovensko čekají už 30. září předčasné volby, které zásadně napoví směr, kterým se naši východní sousedé vydají. V jakém stavu je slovenská společnost? Vrátí se k moci Robert Fico? Nebo volby vyhraje Progresívne Slovensko? A jak volby případně ovlivní nedávné oznámení prezidentky Zuzany Čaputové, že nebude obhajovat svůj mandát? O tom všem budeme debatovat už 25. září v divadelním sále v Rock Café.

Moderátor: Jindřich Šídlo
Hosté:
Milan Kňažko (bývalý ministr zahraničních věcí Slovenska)
Peter Bárdy (šéfredaktor slovenského portálu Aktuality.sk)
+ jeden další host

FB EVENT: http://fb.me/e/J8sM1yHF

The Deadnotes se vrací do Prahy! Jejich minulá návštěva našeho hlavního města přišla v době, kdy už koronavirus uzavíral kluby, šlo o vůbec poslední zahraniční koncert v Rock Café před 1. lockdownem. Od té doby uplynula spousta vody, svět se vrátil do relativního normálu a ani The Deadnotes nezaháleli. Letos na jaře vydali své nejnovější EP Forever Outsider, které v Praze představí českému publiku.

Více info včetně supportu již brzy!

FB EVENT: http://fb.me/e/1apNdgETp

rock-cafe deathnotes

Ve středu 27. září bude pražské Rock Café hostit velmi speciální dvojitou nálož kapel The Agony a Five O'Clock Tea! Chtěli jste to - máte to! Vracíme se do Rock Café, kde odehrajeme poslední letošní pražský koncert s tím, že dalšího dne je státní svátek, takže narozdíl od našeho květnového křtu tamtéž nebudete muset ráno vstávat do práce, a my už vůbec ne. Jako obvykle se můžete těšit na smršť riffů, sebeshazovačných vtipů, zpěvných refrénů, ale hlavně (s největší pravděpodobností) oslavu vydání našeho nového alba Rising na vinylu, na což se těšíme nesmírně! V tandemu s námi vystoupí též čerstvě znovuzrozený boyband Five O'Clock Tea, který v nové sestavě válcuje co se dá a servíruje osvědčené hity s novou, kulervoucí energií mladíků plných testosterónu. Když toto zkombinujete s naším kvartetem něžnosti na úrovni parního válce, dovolujeme si domnívat se, že půjde o nejnabušenější večírek podzimu.

FB EVENT: http://fb.me/e/65SRDH8T6

Underground Comedy: Showdown Nikoly Džokiće http://facebook.com/undergroundComedyPrague 20:00 (300 Kč / předprodej v síti GoOut / 350 Kč na místě)

Show ostrá jako nebroušený diamant. Můžete se sice pořezat, často na to není pěkný pohled, ale někde tam uvnitř pod nánosem bahna se možná skrývá pravý poklad. Nebo taky ne. Právě tady, na našich OPEN MIC večerech s Nikolou Džokićem předvedou nový vybraní komici své materiály.

Večer plný fresh výstupů a nové krve.
Humor, který vás nenechá v klidu.
Témata, o kterých se nemluví.

Přijďte zase rozvibrovat své bránice a pořádně se zasmát!

N.R.M. (Niezaležnaja Respublika Mroja) je legendární běloruská kapela, která hraje již od roku 1994. Dlouhodobě podporují také běloruskou opozici, pravidelně hráli na protestních akcích a po nějakou dobu byli tamním režimem také zakázáni. O zářijovém tradičním svátku zamíří také k nám do Rock Café.

FB EVENT: http://fb.me/e/6fchGgvZZ

Brastr’s kolektiv divadlo: Audience http://facebook.com/profile.php?id=100090367652480 19:30 (280 Kč v předprodeji / 220 Kč držitelé ISIC karet / předprodej v síti GoOut)

Vaněk, připravený o možnosti legálně se uživit svým povoláním, jako zaměstnanec pivovaru (což je reálná epizoda Havlova života) musí čelit nejrůznějším pokušením svého nadřízeného sládka, jejichž cílem je získat Vaňka pro svéráznou spolupráci s mocí: psát za sládka sám pro státní bezpečnost zprávy o své aktivitě, donášet sám na sebe, a tak získat kontrolu nad jejich kontrolou… Vaněk nakonec nabídku z principiálních důvodů odmítá, a tím vzbudí nenávistnou reakci „muže z lidu“. Spisovatele i jeho mnohem primitivnějšího protihráče ovládá však stejný smutek z poměrů…

Autor hry: Václav Havel
Hrají: Kristián Kašpar, Jan Strejcovský
Režie: Štěpán Krtička
Asistent režie: Johana Krtičková
Zvuk & světla: Martin Donát

Suicide Angels křtí jubilejní 10. charitativní kalendář, za objektivem stál přední český fotograf David Kraus. Večerem provází stand-up komik, moderátor, novinář a spisovatel Jirka Štraub. Vystoupí Backfist (hardcore), Bikkinyshop (nu-core). Playpiercing show Fousage (Inkdividual) + 2 potetované krásky, stylová tombola, live charity tattoo session a prodej obrazů - to vše na podporu malé Andulky a Viktorky. V rámci večera proběhne volba historicky první Inked Beauty Czechoslovakia - nejstylovější potetované Čechoslovenky.

FB EVENT: http://fb.me/e/41NKV1p6r

M.B.A. Company – My děti ze stanice ZOO http://facebook.com/profile.php?id=100054310339103 19:00 (180 Kč - 350 Kč / předprodej v síti GoOut)

Christiane F., mladá dívka z Gropiusstadtu v Západním Německu 70. let, která se ve svých 12ti letech v evangelickém centru pro mládež poprvé setkala s hašišem, ve 13ti letech pak na diskotéce s heroinem. Brzy se stala na drogách závislou, přes den chodila do školy a odpoledne si spolu se svými přáteli vydělávala na stanici Zoo peníze na drogy prostitucí. Christiane F. vypráví o osudech dětí, o kterých se veřejnost dozvídá až z titulků novin, které oznamují jejich smrt. Příběh Christiane F. se denně opakuje po celém světě

Kdo jsou M.B.A. Company?

Jsme divadelní soubor M.B.A. Company (“Murder By Art”) založený v roce 2019 třemi herci: Vladimírem Bastlem, Dagmar Jegerovou a Viktorií Mellešovou. Naším prvním milníkem byla česká premiéra hry “Jess a Joe navždy” od Zoe Cooper. Text současné britské autorky ukazuje vztah dvou mladých lidí, kteří, ač se tomu sebevíc brání, jsou na tom lépe spolu, než bez sebe. Jess a Joe, holka a kluk, kteří se snaží přijít na to, kdo jsou a jak zapadnout do světa okolo sebe. Platí to, co jim říkali doma? Mají máma s tátou vždycky pravdu? A je v tom světě pro ně vůbec místo?

  • 30.9. so/sat MUSIC BAR – vstup zdarma/free entry!

Galerie:

Výstava maleb: Martin Šárovec - POP HEROES / 6. 9. - 3. 10. 2023

Proč lidé potřebují své hrdiny? Proč se lidé chtějí hrdiny stát? Symbol hrdinství jako zástupný element určitého vzoru chování tu byl přítomen odnepaměti. V průběhu posledních 70 let však vlivem multimediální kultury hrdinové vznikají či zanikají v monstrózní gigantičnosti, mnohé nestíháme vnímat, navzájem se mezi sebou inspirují a zároveň pohlcují. Je to nepřeberný vesmír, který častokrát v nás i hrdinech samotných navozuje pocit marnosti, zmaru, nezvratné dočasnosti. Hrdinové jsou hvězdy v nekonečném kosmu, s různou délkou životnosti.

Pokud se dostaví úspěch a hvězda září v moři pop ikon, na jak dlouho bude takto viditelná? Co proto všechno musí udělat, co obětovat? Bude pak skutečně šťastná? Nestane se parodií samu na sebe? Není její rytmus života zničující pro ní i pro ostatní? Nestává se někdy určitým vizuálním a všudypřítomným „monstrem“, i když je nádherná a nadpozemsky charismatická?

Martin Šárovec (1977) je současný český malíř, absolvent DAMU a VŠUP. Jeho malba spojuje dvě tradice: vychází z české expresionistické školy počátku 20. století a obohacuje ji o osobitou reflexi tzv. české grotesky 70. a 80. let téhož století. Výrazným Šárovcovým motivem je lidská tvář a její kritické až děsivé podoby zrcadlící postmoderní mediální společnosti 21. století. Autor má na svém kontě více než čtyřicet samostatných a kolektivních výstav. Účastnil se například Mezinárodního trienále současného umění 2008 pořádaného pražskou Národní galerií. Jeho dílo je m. j. zastoupeno v kutnohorské Galerii Felixe Jeneweina a v četných soukromých sbírkách.

Otevírací doba klubu:
pondělí–čtvrtek 13:00 – 3:00
pátek 13:00 – 4:00
sobota 17:00 – 4:00
neděle 17:00 – 1:00

Více informací: www.rockcafe.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tomáš Verner: Vždy jsem fandil tomu slabšímu

Tomas Verner 200Desetinásobný mistr České republiky v krasobruslení, mistr Evropy z roku 2008. Jednou stříbrný a jednou bronzový z evropského šampionátu, dvakrát čtvrtý na mistrovství světa. To je Tomáš Verner. Po Mistrovství sv...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

dcerina-kletba200Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

...

Divadlo

Co nabídnou komorní scény zlínského divadla

200divadlaMěstské divadlo Zlín disponuje dvěma menšími scénami, které nabízejí jiný zážitek než prkna velkého sálu. Jedná se o Studio Z a klubovou Dílnu. Pro 68. sezonu si připravili několik nových her, se kterými vás nyní seznámíme.

...

Film

Vánoční romance z obchoďáku v režii strážných andělů

200filmV polovině listopadu vtrhne na filmová plátna novinka z pera scenáristky a zároveň režisérky filmu Karin Babinské Křídla Vánoc. Po drsné realistické sondě do hlubin duší a světa teenagerů provedené v jejím celovečerním filmovém debutu Pusinky, se tent...