Blue Uandi - EP 1000 Braids

Blue Uandi - EP 1000 Braids

Tisk

Blue Uandi200Debutové EP 1000 Braids vydává nový český projekt Blue Uandi.




Za Blue Uandi stojí dvojice přátel, hudebníků, skladatelů a producentů, každý však pochází z odlišného tvůrčího zázemí - math rocku a jazzu. Zpěvákovi Martinovi Konvičkovi aka Fabld a producentovi Davidovi Machovskému začaly být jejich dosavadní stylové škatulky nepohodlné, touhu po nadžánrové svobodě spontánně přetavili v Blue Uandi, stojícím na současném zvuku trip-hopu, avant popu a experimentální elektronické hudby.

Čtyři tracky EP s názvy Clouds, Wanna Know, 1000 Braids a Minimi vykreslují aktuální témata jako je přenos vědomí do digitální sféry, motivace lidského bytí, změny stavu vědomí, protichůdností pocitů.

Děláme hudbu, která dokresluje nás a naši dobu. Inspiruje nás hudba tvůrců na pomezí elektronické produkce a písňové tvorby jako jsou Sevdaliza, James Blake, Rosalía, Eartheater, Frank Ocean, JPEGMAFIA, Nils Frahm, Sega Bodega. Spontánní byl i vznik názvu kapely, který je skrytou šifrou,“ říká Fabld.

Blue Uandi kladou značný důraz na vizuální stránku projektu, podněty k tvorbě získávají také od nezávislých avantgardních návrhářů se zájmem o udržitelnost, dvojice spolupracuje s lokálními designéry, staví se proti stereotypům.

Vydání EP 1000 Braids doprovází také videoklip Wanna know. „Je to symbol ambiciózního mládí vyrytý do živých obrazů. Vnitřní touha žít život na krev, vrhnout se do něj bez váhání navzdory překážkám. Na klipu jsme spolupracovali s videomakerem Ondrou Silným, který stojí za kamerou, střihem a naší domovskou platformou wavzone. Na klip padlo deset litrů umělé krve a natočili jsem jej na jediné české poušti,“ dodává ke vzniku Machovský.

Blue Uandi v současnosti pracují na další sérii singlů a kolaborací s vizuálními umělci, na pódiích se představí naživo v příštím roce.

Blue Uandi1

Zdroj foto: Darya Rasokhina

Více informací:

blueuandi.bandcamp.com

facebook.com/blueuandi

Multilink 1000 Braids: https://linktr.ee/blueuandi



 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sylva Lauerová rozdělila české muže do čeledí a druhů. Kopne svou nejnovější knihou do vosího hnízda?

SY 3Kniha Sylvy Lauerové, autorky, o níž se říká, že ráda boří společenská tabu, právě vychází. Bohatě ilustrovaný Experimentální atlas mužů, vtipně parodující vědeckou publikaci, se tváří jako kniha, která by měla sběratelkám i sběratelům pomoci při odchytu, k...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Komisař Wallander a podivný případ v Rize

PsiZRigy perexPoprvé jsem se seznámila se svérázným a urputným komisařem Kurtem Wallanderem v románu Než přijde mráz (také jsem o něm tehdy psala), kdy odhaluje s dcerou Lindou podivná úmrtí s náboženským podtextem – a při pátrání o ni t...

Divadlo

Voskovec s Werichem ve skvělém představení V+W na Dramoxu

KorespondenceVW 1200x1200Nahlédněte do života géniů Jiřího Voskovce a Jana Wericha. Dramox a Divadlo Na Zábradlí uvádějí představení Korespondence V+W, které se v červnu po 13 letech a 200 reprízách rozloučilo s div...

Film

Šarlatán - boj dobra se zlem

sarlatan 200V pondělí 17. srpna proběhla v pražském kině Světozor novinářská projekce dlouho očekávaného dramatu Šarlatán. Kvůli nastalé epidemii si film na svou českou premiéru plánovanou v březnu musel počkat až do srpna. Co na diváky v kinech čeká?

...