Metalové okénko září

Metalové okénko září

Tisk

mo 200Začal podzim a jako houby po dešti se nám vyrojili videoklipy od nejrůznějších hudebních uskupení. Tak vybírejte, hledejte a zkoušejte – a že je z čeho!

 

 

Hned na úvod tu máme rockového mohykána Roba Zombieho s jeho stejnojmennou skupinou, kteří do éteru vypustili video k písničce Shadow Of The Cemetery Man, kterou můžete najít na jejich poslední desce s šíleným názvem The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy, jež vyšla v březnu loňského roku.

Pak tu máme pohodovku od amerických rockerů Papa Roach, kteří se – žel – poslední dobou snaží znít moderně a radio friendly. Nabízí klip k songu Kill The Noise z jejich nadcházející desky:

Švédská industriální kapela Hypocrisy plánuje vydat 26. listopadu desku Worship, na které najdeme 11 nových fláků. Připomínám, že jejich poslední fošnou je End Of Disclosure z roku 2013, takže si fakt dali na čas! Jako ochutnávku tu máme videoklip k písni Chemical Whore:

Suffocation považuju za jednu z nejlepších death metalových počinů naživo, takže mě vůbec nepřekvapuje, že 12. listopadu vydávají živák s názvem Live In North America. Na desce najdeme 13 skladeb a mezi nimi i Funeral Inception, jež si můžete poslechnout a udělat si obrázek sami:

A naopak, pokud vás řízný a rázný death metal nezajímá a dáváte přednost melodické pohodičce, tak by se vám mohla líbit třeba americká kapela Adema. Tu si můžete pamatovat z období nu metalu, ale od té doby uteklo hodně vody a teď nám servírují spíš osvěžující fúzi rocku a metalu. V plánu mají vydat album 360 Degrees Of Separation a chtějí nás zásobovat klípky. Prvním je Ready To Die:

Po delší době je slyšet o americké bandě Every Time I Die – a to v souvislosti s novým albem, které ponese název Radical, a vyjde 22. října. Půjde o jejich devátou studiovku, najdeme zde 16 písniček a k poslechu tu je vlaštovka s názvem Planet Shit:

Britští metláci Cradle Of Filth vydají taktéž 22. října své novinkové, v pořadí již 13. studiové, album. Deska Existence Is Futile bude mít 12 nových skladeb a hrací čas 54 minut a co od ní čekat? Pokud máte rádi melodický metal, zkuste mrknout na klip k písni Necromantic Fantasies:

Britští extrémní harcovníci Carcass vydali 17. září svou sedmou studiovku Torn Arteries a z ní nás potěší videoklipem k singlu The Scythe's Remorseless Swing:

Zástupci moderního metalu Whitechapel vydají 29. října novinku Kin a zatím nás lákají na video k písni A Bloodsoaked Symphony:

A u moderního pojetí metalu zůstaneme a setrváme i v Americe – a to u kapely As I Lay Dying, která nám vydala novou písničku Roots Below:

Pokračujeme na podobné notě, akorát u kapely Killswitch Engage. Ta představuje klip k písničce Us Against The World z jejich zatím poslední desky Atonement z roku 2019. Video je ze srpna, kdy kapela streamovala koncert z The Palladium in Worcester v Massachusetts.

O slovo se hlásí i kapela Emigrate, což je vedlejšák Richarda Z. Kruspeho, tedy kytaristy Rammstein. Emigrate vydá 5. listopadu své čtvrté album, jenž ponese název The Persistence Of Memory a bude sestávat z devíti skladeb. Druhým singlem je song You Can't Run Away:

Na závěr tu máme překvapení v podobě nové hudby americké bandy Limp Bizkit. Ta naposled vydala studiovku v roce 2011, a to Gold Cobra. Od té doby nahrávají, tvoří, ale nevydávají. Teď ale pustili do éteru písničku Dad Vibes:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nechte se nalákat na Přehlídku netradičního filmu do Mladé Boleslavi

200fPřehlídka netradičního filmu se bude konat 26. až 28. září v Mladé Boleslavi a nabídne balkánskou kinematografii. Na naše zvídavé otázky nám u této příležitosti odpověděl Jan Černík, supervizor a vedoucí produkce festivalu a hlavní dramaturg Jan Gál.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nejděsivější místa české historie vážně děsí ...
ImageNakladatelství XYZ přináší velmi zajímavou knížku pro milovníky děsivých historických událostí a tragédií.  Ale také tajemna. Nedoporučuji číst v depresi! Lidstvo má i svou odvrácenou stranu a tady vy...

Divadlo

Švandovo divadlo chystá Srpnové světlo, příběh absolutní lásky. Režisérem novinky bude sám autor Martin Františák

srpnove svetlo 200Srpnové světlo, novou českou hru renomovaného divadelníka Martina Františáka, uvede 24. září ve světové premiéře pražské Švandovo divadlo. Poetický příběh lásky s prvky thrilleru vypráví o neobvyklém milostném čtyřúhelníku lidí žijící...

Film

Temná a zdařilá minisérie Pustina vyšla na DVD

pustina perexV letošním „masarykovském“ šílenství na Českých lvech mohlo klidně zaniknout, že se předávala i cena za Nejlepší dramatický televizní seriál, kterou si odnesli tvůrci osmidílné série s názvem Pustina. Tu vyprodukovala televizní stanice HBO a ...