Zdenek Merta a Ondřej Gregor Brzobohatý se setkají u klavíru v Mětském divadle Brno

Zdenek Merta a Ondřej Gregor Brzobohatý se setkají u klavíru v Mětském divadle Brno

Tisk

merta Brzobohaty200Zdenek Merta není jen známý a úspěšný skladatel a klavírista, ale také zpěvák, showman, vtipný společník a zábavný vypravěč. Diváci Městského divadla Brno jej velmi dobře znají i jako zdatného moderátora neobvyklé divadelně-hudební talk show Zdenek Merta u klavíru. Již od roku 2017 si Zdenek Merta do svého pořadu zve významné osobnosti české (a také slovenské) hudební scény. Díky tomu mohli diváci na Činoherní scéně vidět a slyšet například Romana Dragouna, Vojtěcha Dyka, Petra Jandu, Zoru Jandovou, Michaela Kocába, Vašo Patejdla, Michala Pavlíčka, Ondřeje Rumla, Jiřího Schmitzera, Kamila Střihavku a mnoho dalších.

 

Nejnovější setkání s bravurním a nápaditým talk masterem se uskuteční v pondělí 19. června 2023 v 19.00 hodin na Činoherní scéně MdB a jako Mertův speciální host tentokrát pozvání k vystoupení přijal Ondřej Gregor Brzobohatý, kterého nejlépe přiblíží sám jeho hostitel Zdenek Merta: „Ondra je nadaný, charismatický a pracovitý perfekcionista – neběžný souběh, který je v podstatě predestinací úspěchu. Herec a zpěvák, skladatel, velmi dobrý klavírista, moderátor, producent – nevzal on si toho moc? Každý máme nějakou pověst, často souvisí s naší společenskou, tedy viditelnou činností, často jsou oproti skutečnosti některé aktivity všelijak potlačeny a jiné zveličeny (například v bulvárním tisku nebo naopak v okruhu nejbližších). Ondřej má obecně pověst šikovného všeuměla, což mohu potvrdit. Rozsah, ale i úroveň jeho aktivit v umělecké činnosti jsou však vskutku mimořádné a je to také tím, že má z čeho brát. Od rodičů je geneticky dobře vybaven, a kromě toho je nebývale pilný – tito týpci šikovných lehkoživků takhle přičinliví nebývají a věřte, že vím, o čem mluvím. Napsal moc pěkné filmové hudby (třeba Anděl Páně 2), krásné písně pro Richarda Müllera, pro Hudební divadlo Karlín muzikály Legenda jménem Holmes, Slunce, seno, jahody (na podzim přijde další premiéra Anděl Páně) – to je nějakých not a hodin pekelného soustředění. Znám jej prakticky od jeho dětství, ale jsem si jist, že to hlavní má před sebou. Něco se o tom jistě dozvíme i při setkání v Zdenek Merta u klavíru 19. června. Určitě u toho bude také kapela v čele s Danem Kyzlinkem, Kristýna Daňhelová a Esther Mertová.“

Milovníci dobré hudby by si tuto jedinečnou událost rozhodně neměli nechat ujít. A pozor – máte pouze jedinou příležitost! Hudební večery Zdenka Merty totiž MdB nereprízuje, díky čemuž se pokaždé jedná o neopakovatelnou a zcela originální záležitost!

merta Brzobohaty

Vstupenky jsou v prodeji v pokladnách na Lidické ulici 16 nebo online na www.mdb.cz.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Pohádky jsou pro nás velmi důležité – můžete díky nim i zhubnout nebo se proměnit,“ říká Marcela Volavka

marcela perexPohádkové příběhy provázejí lidstvo od nepaměti. V současné době je v knihkupectvích i v televizi stále více pohádek, které však již s těmi původními mají jen velmi málo společného. Spisovatelka Marcela Volavka je přesvědčená, že právě díky ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pozor! Za tebou

za tebou 200V červenci vyšel u nakladatelství Kalibr příběh Za tebou britské autorky Sibel Hodge s thriller prvky. Jedná se o příjemnou oddechovku, která se čte sama!

 

...

Divadlo

Dracula znovu ožil

dracula perexNepodléhejme šalebnému vábení nadpřirozených sil, mezi které reklama a propagace zajisté patří. Nechal jsem se zviklat sugestivní nabídkou, že divadelní představení Dracula Reloaded, čas od času divadlem Aqualung pořádané v Ž...

Film

Kniha následovaná filmem - Hugo a jeho velký objev
ImageOdpradávna se dětské příběhy pokoušejí čtenářovu pozornost upoutat napínavým putováním za tajuplnými poklady, vždyť kdo by neznal romány Stevensonovy nebo Verneovy - a tak můžeme postupovat třeba až k Tintino...