Soulbönding Trip letos již pošesté

Soulbönding Trip letos již pošesté

Tisk

Soulbonding 200Novogotická kaple Panny Marie Pomocné v blízkosti vernéřovické studánky ve východních Čechách bude již tradičně druhý víkend v září patřit sonické náloži kytar a elektroniky, ale i jemnějším ambientním tónům a rytmům folku a dronu. To vše a mnohem víc se letos již pošesté představí na každoročním festivalovém setkání na česko - polských hranicích pod názvem Soulbönding Trip.

¨

SBT vynalézavě spojuje nejen rozmanité žánry spojené s temnou estetikou a spiritualitou v hudbě, ale i různé umělecké disciplíny. Letošní line-up se opět může pochlubit hned několika bezmála kultovními jmény v line-upu. Mezi ně patří bezesporu legenda rakouského industrialu a psychedelie Der Blutharsch And The Infinite Church Of The Leading Hand, metalově-elektroničtí M.A.C. of Mad nebo čerstvá domácí senzace Divo Institute.

Ze zástupců tvrdší kytarové scény se na letošním ročníku představí například post-metaloví The Corona Lantern, pražský black metal Sekeromlat nebo break corové šílenství v podání oblíbeného Yarrdeshe. Spíše ambientní nebo folkovou polohu zastoupí již tradičně polští Bön, ale i například Karpaty Magiczne/Magic Carpathians nebo domácí Budeč. Chybět samozřejmě nebudou ani duchovní zakladatelé festivalu Olaf Olafsonn and the Big Bad Trip - letos v nové sestavě.

Soulbonding 1

A to samozřejmě zdaleka není všechno. Soulbönding Trip nabízí průřez alternativními žánry od experimentálního metalu, přes psychedelický rock, temnou elektroniku a šamanský folk, až po avantgardní vážnou hudbu.Neméně zajímavá bude i nehudební složka festivalu, která kromě magického setkání s přáteli uprostřed hlubokých lesů bude obsahovat několik rukodělných workshopů, řemeslná piva, domácí kuchyni a třeba i houbaření.

Soulbonding POSTER

Soulbönding Trip 2023
Termín akce: 7. - 9.9. 2023
Místo konání: Soulkostel, Vernéřovice (https://goo.gl/maps/rsrpQDo62c396fqJA)

Vstupenky a více informací:

Lístky jsou k dostání pouze v předprodeji skrze síť BOOM Events: https://connect.boomevents.org/cs/event/soulbonding-trip
Facebooková stránka události: https://fb.me/e/2AlftTCoY
Facebooková stránka: https://www.facebook.com/soulbondingtrip
Instagram: https://www.instagram.com/soulbonding_trip/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Literární soutěže jsou jednou z nejlepších cest, jak dát o sobě vědět

Lucie Hlavinkova pesLucie Hlavinková, která se poprvé proslavila knížkou pro děti, je patronkou naší literární soutěže, která právě skončila a čeká na vyhlášení svých vítězů. Lucie nám na sebe prozradila, jak se stala spisovatelkou, čemu se nejraději v...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jak se úspěšně učit?

Jak se ucit perexNení podstatné, jestli se učíte ke zkoušce do školy, rozšiřujete si své vzdělávání při zaměstnání nebo studujete čistě z vlastního zájmu. Důležité je ale vědět, jak se učit opravdu efektivně, aby vaše úsilí přineslo vytoužené výsl...

Divadlo

Ne/normální: unikátní titul na poli hudebního divadla

NENORMALNI 200Spletitý příběh rodiny Goodmanových se v hlavách autorů Briana Yorkeyho a Toma Kitta začal odvíjet postupně. Zároveň lze jeho prostřednictvím mírně nahlédnout do zákulisí vzniku současného amerického muzikálu.

Film

S nadšením a díky za knihy o filmu, dvakrát ze Slovenska

Rozhovory o filme perexNa Slovensku občas vyjdou knihy, které můžeme jen tiše závidět. Mám na mysli zejména ABECEDÁR SLOVENSKÉHO FILMU 1921-2021. Nejsou to dějiny národní kinematografie (ty ostatně – na rozdíl od Česka – vyšly rovněž), je to spí...