MR. BIG živě přímo z obýváku

MR. BIG živě přímo z obýváku

Tisk
ImageMr. Big vydává nové akustické koncertní album „Live from the Living Room“ pod záštitou italského hudebního vydavatelství Frontiers Records. V Evropě vyjde album 24. února 2012, což je pro české fanoušky důležité vědět a určitě si to poznačí do kalendáře.



Mr. Big je americká rocková kapela, i když to není zase až tak jednoznačné. V jejich hudbě lze najít mnoho vlivů. Aktivně hráli a byli velmi populární více než dvě desetiletí. I přestože v kapele docházelo k vnitřním konfliktům, zůstávali na výsluní během mnoha změn v hudebních trendech, které vládly hudebnímu průmyslu. Rozešli se v až roce 2002, ale po naléhání fanoušků se opět dali dohromady v roce 2009. Na konci ledna roku 2011, během týdenní promo cesty k podpoře jejich nejnovějšího alba „What If“ a následného turné, byli vyzváni WOWOW TV Studios v Tokiu, aby odehráli speciální show v intimnější atmosféře.

Když přišla řeč na detaily vysílání, kapela chtěla přijít s něčím jiným, něčím co dosud neudělali. Zrodil se nápad na akustický koncert se smyčcovým kvintetem. I když Paul Gilbert a Billy Sheehan přidali do pár písní elektrické kytary, koncert se nesl v akustickém duchu. Pat Torpey hrál na různé akustické bicí - perkusové nástroje.

Image

Jak se Eric Martin vyjádřil: „Nápad na takový koncert vyšel z bleskového rozhovoru mezi námi, který proběhl po maratonu promo rozhovorů k albu „What If“. Udělali jsme akustickou show v Hard Rock Café v Singapuru v roce 1996, což je jedna z mých nejoblíbenějších živých nahrávek. Mělo to osobní nádech a byli jsme blízko lidem. Pokud jsme chtěli udělat něco podobného, muselo to být něco extra zvláštního. Povídali jsme si o starých časech, kdy byli muzikanti zvyklí žít spolu v jednom domě. Plakáty našich oblíbených rockových kapel zdobící stěny, rodinný nábytek, zesilovače, které sloužily jako stojící lampy, přátelé mimo, dům zaplněný nepořádkem na podlaze, listy s texty, kytarovými rify a akordy, hudební stojany, plechovky od piva, krabice od pizzy, láhve od vína, atd. "Live from the Living Room" se zrodilo právě z tohoto. Chtěli jsme obnovit harmonickou atmosféru a pohostit naše fanoušky neformální „jam session“ z písní minulých i současných, zatímco jsme přihodili několik překvapení.“

Image

Výsledek z magické noci v Tokiu je blízko: 10 klasických songů Mr. Biga ve zcela novém a neotřelém hávu a portrét z úplně prvního akustického koncertu kapely po znovusjednocení.

S posledním albem „What If“ se Mr.Big vrátil v původní sestavě, a to v čele se zpěvákem Ericem  Martinem, kytaristou Paulem Gilbertem, Billym Sheehanem na basu a Patem Torpeym na bicí. Album se stalo v několika evropských zemích nahrávkou týdne a bylo oceněno zlatou deskou v Japonsku.

Album „Live from the Living Room“ bude exkluzivně vydáno v lesklém digipacku s  následujícími skladbami: Undertow; Still Ain't Enough For Me; As Far As I Can See; Voodoo Kiss; Take Cover; Around The World; Stranger In My Life; All The Way Up; To Be With You; Nobody Left To Blame.

Nyní je možné poslechnout si první singl "Undertow" na Frontiers Records Webradio. Nalaďte se na www.frontiers.it /webradio


Zdroj:
www.mrbigsite.com / www.frontiers.it


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Teď už jen sklízíme z bohaté úrody celoživotní inspirace

houser200Mám ráda české autory, ostatně, tohle už jsem říkala několikrát. Nejen proto, že domácí produkci tak nějak nejlépe rozumím, ale v neposlední řadě i proto, že jsem sama autorka. Ráda se nechávám inspirovat a obohacovat názory zkušenějších a úspěšných sp...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pláč němého boha Terezy Matouškové má pokračování

PNB banner instagram FINAL 2Intrikánka hledá ve vyhnanství pevnou půdu pod nohama. Tyran začíná utahovat smyčku okolo vzbouřenců. A ze zapomenutých podzemních tunelů plných ztracené technologie se na povrch již b...

Divadlo

Ženy na pokraji nervového zhroucení: Nový muzikál v divadle JAMU, na scéně v Orlí ulici, v Brně

zeny na pokraji 200Divadelní fakulta Janáčkovy akademie v Brně má vlastní muzikálovou scénu, kterou jim může kdekdo závidět. Na představení si mohou studenti vyzkoušet před publikem své dovednosti, pedagogové úspěšnost svého vedení, no je to prostě t...

Film

Německy mluvené filmy dorazí do Prahy a Brna

pr 200Mnohé filmů, které v české distribuci sotva spatříme, zprostředkovávají početné přehlídky - tak se pořádají přehlídky středoevropských kinematografií, snímků natočených ve francouzštině, španělštině, nyní též německy. Festival německy mluvených filmů zvaný...