The Atavists vydávají na vinylu album nominované na cenu Anděl, pokřtí ho před Vánocemi v Café V lese

The Atavists vydávají na vinylu album nominované na cenu Anděl, pokřtí ho před Vánocemi v Café V lese

Tisk

the atavist 200Rocková kapela The Atavists pokřtí 14. prosince v pražském klubu Café V lese vinylové vydání svého třetího alba Prettier Than You. Stane se tak téměř na den přesně rok poté, co album vyšlo na digitálních streamovacích platformách. „V březnu jsme již sice album pokřtili, ale doteď bylo dostupné pouze na CD. Vyslyšeli jsme četná přání fanoušků a rozhodli se ho vydat také na vinylu,” vysvětluje frontman kapely Adam Krofián. Album Prettier Than You bylo začátkem roku nominované na cenu Anděl za nejlepší rockový počin.

 

Vinylová deska bude vyčnívat z řady už jen tím, že je hnědá. „Na obal jsme umístili spoře oděný německý pár z 80. let, který leží v posteli s dobovým osobním počítačem. Jiná barva pro vinyl ani nepřicházela v úvahu. Hnědá je nová černá,“ pochvaluje si Krofián, který je na české hudební scéně respektovaným sólovým kytaristou s nezaměnitelným herním stylem. Vinyly budou poprvé k dostání právě v Café V lese. Po křtu je bude možné zakoupit osobně na všech dalších koncertech nebo také online na e-shopu kapely.

The Atavists na pražském koncertu odehrají všechny písně z alba Prettier Than You. Zazní i skladba Fool’s Gold, kterou na albu nestandardně nabubnoval kytarista Krofián. Fanoušci se navíc mohou těšit také na premiéru několika zcela nových písní, které v nedávné době kapela nahrála v belgickém Bruselu ve spolupráci se zahraničními producenty. Dále kapela láká i na zajímavé hudební hosty.

Společně s The Atavists zahraje liberecké duo Bloody Capes, které si i přes svojí krátkou existenci stihlo udělat v rámci alternativní scény velmi slušné jméno.

Koncerty do konce roku:
14.12. Praha - Café V Lese
15.12. Brno - Kabinet Múz
30.12. Plzeň - Divadlo Pod Lampou

The Atavists jsou česká rocková kapela ovlivněná styly surf a stoner. Vznikli na konci roku 2014 a rychle si našli své místo na české hudební scéně, zejména díky svým energickým živým vystoupením. Středobodem nezaměnitelného zvuku The Atavists je frontman, kytarista a hlavní songwriter Adam Krofian se svým barytonem v hrdle a ničivými kytarovými linkami. Oporou mu jsou ječící zvuk elektrických varhan a syntetizátoru a tvrdá rytmická sekce. Na začátku roku 2016 vyšlo debutové album s názvem „Bad Times“, které se těšilo vřelému přijetí kritikou. Druhé album kapely „Lo-Fi Life“ vyšlo v březnu 2018 a obdrželo vynikající recenze od tisku i fanoušků. V roce 2019 The Atavists získali dvě hudební ceny Anděl – Objev roku a Nejlepší rockové album. První singl z tohoto alba s názvem Wrong slavil své úspěchy v éteru Evropy2, kde se opakovaně držel jako jednička v žebříčku. Třetí album Prettier Than You vyšlo na konci roku 2022. Kapela vydatně koncertuje po celém Česku i v zahraničí a připravuje materiál na další album.

 the atavist 1

Více informací:

Předprodej lístků: https://bit.ly/PrettierthanCVL
Facebooková událost: https://www.facebook.com/events/729439552386857
Další odkazy: https://linktr.ee/theatavists


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Adam Pavlovčin (ADONXS): „Rád si před vystoupením čistím zuby“

Adam Pavlovcin200ADAM PAVLOVČIN alias ADONYX (adonys) zatím poslední ČeskoSlovenská SuperStar roku 2021, přichází s novým unikátním videoklipem a míří na jeden největších evropských festivalů.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Všichni jsme zrozeni k běhu

altDivoké a drsné mexické pohoří Sierra Madre plné kamení a kaktusů je domovem tajemného národa Tarahumarů a bláznivého běžce, jehož Tarahumarové přijali za svého přítele a spřízněnou duši. Dali mu jméno Caballo Blanco – Bílý Kůň.

Divadlo

Vánoční festival v divadlech Rokoko a ABC

vanocni festival divadlo rokoko abcDruhý ročník originálního jednodenního divadelního festivalu se uskuteční v sobotu 8. prosince. Podtitul vánoční skutečně přinese zážitky týkající se největších svátků v roce. Divadelní hry, doprovodný program a...

Film

Jak si vytváříme mýty: Ztraceni v Mnichově

Ztraceni perexZpola mystifikační, zpola demystifikující komedie Petra Zelenky ZTRACENI V MNICHOVĚ, na jejíž výrobě se podílela též Česká televize, vzbudila největší poprask nikoli svým tvarem či příběhem, nýbrž téměř předná...