Zpěvák a herec Vojtěch Drahokoupil vydává debutové album Pocity, prvním singlem je duet s Terezou Maškovou

Zpěvák a herec Vojtěch Drahokoupil vydává debutové album Pocity, prvním singlem je duet s Terezou Maškovou

Tisk

drahokoupil200Vojtěch Drahokoupil je muzikant, zpěvák, songwriter, moderátor a herec. V posledních letech vydal několik singlů, až teď se rozhodl připravit celé album. Jeho debutová deska Pocity vyšla 1. prosince.

 

Odhodlání k nahrání debutového alba přišlo u Vojtěcha Drahokoupila po vydání jeho singlu Co víc si přát v roce 2021. Na něm experimentoval se zvukem a dostal se do hudební polohy, která ho baví nejvíc. "U plánů na album jsem měl jasný cíl. Chtěl jsem udělat muzikantskou nahrávku, které bude zároveň bavit lidi. Budou si zpívat texty písniček a užívat si je naplno," vysvětluje Vojtěch Drahokoupil. Veškeré nástroje, které album obsahuje, jsou nahrané živě. "Nechtěl jsem si pomáhat samply, chtěl jsem vytvořit opravdové hudební album", doplňuje Vojtěch.

Na albu Pocity spolupracovalo s Vojtou hned několik muzikantů světové úrovně. Například baskytarista Michal Krásný, který hrál třeba i s Pharrellem Williamsem. Největší autorský podíl má Vojtěch Drahokoupil a Jiří Vidasov.


Na albu je jediný duet, a to ten s Terezou Maškovou ve skladbě Pocit. Tu napsal Vojtěch Drahokoupil už před čtyřmi lety. Jak sám říká, některé věci prostě musejí uzrát a přesně to potřebovala i tato skladba. S Jiřím Vidasovem přepracovali původní komorní aranže tak, aby se z písně stala velká a silná. Pro aranže přizvali smyčcový UniqueQuartet pod taktovkou Marca Cana.

Vojtěch Drahokoupil dlouho přemýšlel nad tím, který ženský hlas by skladbě sedl nejlépe. Volba nakonec padla na Terezu Maškovou. S ohledem na její pěvecké kvality a také přátelství, které je s Vojtěchem pojí. Píseň bude mít i svůj videoklip, který by měl vyjít v první polovině příštího roku. "Je to nádherná, vystavěná a promakaná věc, na kterou jsem opravdu pyšnej," nešetří chválou Vojtěch Drahokoupil.

drahokoupil

Album Pocity obsahuje celkem deset skladeb. Vychází 1. prosince na streamovacích platformách a v limitovaném počtu také na fyzických CD nosičích.

Více informací:
https://www.facebook.com/vojtech.drahokoupil.7


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Recyklované pohádky pohledem VIP patronů

2qO projektu Recyklohraní a Recyklovaných pohádkách jste se na našem webu mohli dozvědět více z tiskových zpráv a také z rozhovoru s ředitelkou, paní Ilonou Johnovou Koukalovou. Nyní máte možnost podívat se na projekt očima jeho VIP patronů, mezi které patří fotograf...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Sochař duší – druhý případ restaurátorky Valentiny Saviové

altValentina Saviová, se kterou jsme řešili už Vasalisův paradox, je stálou členkou nadace Eliase Sterna, která odhaluje umělecké podvrhy. Mladá žena se opět dostane do víru událostí, v kterých jde o krk.

...

Divadlo

Jak se u nás hrálo a zpívalo

Nakladatelství KANT přichází s dvěma zajímavými publikacemi, které se věnují různým podobám divadla, ať již jsou to proměny (převážně veseloherního) herectví zachycené v Komediantech na české scéně nebo vývoj "zábavněhudebního divadla" v klikatém a místy pořádně trnitém poválečném období, jak to zaznamenává kniha Od operety k muzikálu

Film

Záhy začne další ročník Febiofestu

Febiofest JJ perex
Stejně jako v uplynulých letech se i letos pořádá v Praze FEBIOFEST. Tato filmová přehlídka, obohacená i soutěžními sekcemi, se měla původně uskutečnit na jaře, avšak kvůli epidemii covidu byla odložena.  Začíná v pátek ...