McCafferty v Malostranské Besedě. Karel Gott a Anna K. tleskali ve stoje!

McCafferty v Malostranské Besedě. Karel Gott a Anna K. tleskali ve stoje!

Tisk

alt Páteční večer 25. května byl v Malostranské besedě pěkně živý. Vystoupení lídra kapely Nazareth Dana McCaffertyho přilákalo hned několik známých osobností, které se netajili sympatiemi a odměnili skvěle zvládnuté aranže Karla Maříka a nestárnoucí rockový hlas McCaffertyho ovacemi ve stoje!

 

Vystoupení navštívilo přes tři stovky diváků, kteří mezi sebou přivítali i českou legendu Karla Gotta či stále svěží zpěvačku Annu K. Celebritami se to na koncertu jen hemžilo. Vystoupení si nenechal ujít ani ruský ambasador Sergej Kiselev se svojí manželkou či ex-ministr školství Jan Dobeš.

alt

Překvapením pro mnohé fanoušky byla píseň Piece of my Heart, která není běžně zařazena v playlistu kapely Nazareth už dlouhých pětadvacet let. „Piece of my Heart mám strašně moc rád, ale je psaná ve vysokých vokálech a není zrovna jednoduché ji vyzpívat, na akustický koncert se ale velmi hodila,“ líčí Dan McCafferty.

Hudebně zvládnuté aranže akustického koncertu, které měl na starosti zkušený tým muzikantů vedený Karlem Maříkem, obstály a muzikanti nestačili přijímat pochvalná slova. Samotný McCafferty si spolupráci pochvaloval a společně s Karlem Maříkem připravují další zajímavý projekt.

Zdroj foto: Ája Dvořáčková


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Milan Hrabal: Autory bych si nejradši rovnou adoptoval

hrabal martin 200Dana Podracká je známá slovenská autorka poezie, které nedávno vyšla sbírka i u nás v Čechách s názvem Persona. Sbírka je to nejen pěkná, co se týče obsahu, ale zároveň ji doplňují velmi zdařilé ilust...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Einstein přeplouvá Labe u Hamburku

Siegfried LenzPokud máte rádi klasiku, sáhněte po knize povídek od německého autora Siegfrieda Lenze (1926–2014), které úplně poprvé v češtině v překladu Jany Zoubkové vydává nakladatelství Odeon. Povídky jsou sice pro náročnější čtenáře, ale určitě stojí za to. Pojďte se přenést do...

Divadlo

Komedie s Drábkem

drabek perexPřiznám se, že jsem si své dojmy z premiéry hry Jedenácté přikázání aneb Mucholapka nechala pořádně uležet. Ne snad, že bych byla tak líná anebo vytížená, ale ona je to s tím režisérem Drábkem prostě těžká práce. Je totiž jiný a ...

Film

Dívka, která nemá minulost, bojuje o svou budoucnost. Komu má věřit?

 

captain-marvel-trailerCaptain Marvel je už v pořadí 21. filmem, natočeným podle oblíbených komiksů a seznamuje nás s dalším hrdinou Marvel univerza. A tak jsem jako správný fanda začátkem března navštívila kino. Captain Marvel je i první hraný film, který jde do kin po...