Silný výkop pro EXIT 2024: Black Eyed Peas, Gucci Mane, Carl Cox, Tom Morello a Bonobo v čele první vlny programu

Silný výkop pro EXIT 2024: Black Eyed Peas, Gucci Mane, Carl Cox, Tom Morello a Bonobo v čele první vlny programu

Tisk

EXIT200Festival EXIT právě představil prvních 24 účinkujících pro svůj nadcházející ročník EXIT Starseed! V čele stojí popkulturní ikony Black Eyed Peas, globální trapový průkopník Gucci Mane a jeden z nejinovativnějších kytaristů na světě a hnací motor kapely Rage Against the Machine Tom Morello! V legendární mts Dance Areně vystoupí nejpopulárnější DJ všech dob Carl Cox, který je často považován za symbol samotné profese. Spolu s ním vystoupí výjimečný Bonobo, berlínská DJská hvězda a producent KlangKuenstler, Sama' Abdulhadi, Barry Can't Swim, Franky Wah a Mene. 

Na Tesla Universe Stage se představí také lídři nové generace umělců Kenya Grace a Iniko, megapopulární britská skupina Rudimental, popová a soulová senzace John Newman, nezastavitelní The Exploited, australský vizionář Dub FX, hitmakeři Willy William, Ian Asher a Steve Angello a přední regionální senzace Joker Out.

Prvními jmény Visa Fusion Stage jsou řecká kapela Villagers of Ioannina City a česká synth-popová skupina Lakeside X, zatímco Explosive Stage rozproudí švýcarská thrashmetalová skupina Coroner a Nemesis! EXIT Starseeds se pod heslem "Společně probouzíme naše superschopnosti" uskuteční od 10. do 14. července, přičemž nultý den je vyhrazen speciálnímu vystoupení Starseeds Takeover na Tesla Universe Stage.

Popkulturní ikony a jedna z nejprodávanějších kapel všech dob, Black Eyed Peas, se poprvé představí v Srbsku na EXIT Festivalu! Tvůrci nestárnoucích R&B, hip hopových a tanečních hitů jako "My Humps" a "Pump It" a singlů "I Gotta Feeling" a "Boom Boom Pow", které jim zajistily místo v historii mezi několika málo umělci, jež se současně umístili na prvních dvou místech žebříčku Billboard Hot 100, nemluvě o nedávných hitech jako "Girl Like Me" a "Don't You Worry" se Shakirou, kterými si upevnili status nadčasových globálních hvězd a na EXIT Festivalu rozproudí publikum!

exit Black Eyed Peas

Na hlavní Tesla Universe Stage vystoupí také bezkonkurenční Gucci Mane, který se zasloužil o to, že se trap stal dominantním hudebním žánrem současnosti. Jeho armáda fanoušků čítá přes čtyřicet milionů sledujících na sociálních sítích, přičemž streamy jeho písní dosahují desítek miliard! Jeho album "Everybody Looking" a singl "Black Beatles" obsadily první příčky hitparád Billboard a jeho vliv je patrný i ve spolupráci s hvězdami jako The Weeknd, Drake, Lil Wayne, Chris Brown, Selena Gomez, Mariah Carey, Usher, Bruno Mars a mnoha dalšími.

exit Gucci Mane

Poprvé se Petrovaradínskou pevností rozezní ikonický riff "Killing in the Name" přímo z rukou Toma Morella, tvůrce a hlavního skladatele většiny alb Rage Against the Machine! Morello, jeden z nejinovativnějších kytaristů současnosti, má za sebou kariéru lemovanou působivou řadou spoluprací, například s RZA a GZA z Wu-Tang Clan, The Prodigy, Brucem Springsteenem, Eddiem Vedderem, Bring Me the Horizon nebo Chrisem Stapletonem. Morello, který díky četným kolaboracím a netradičním technikám hraní předvádí širokou žánrovou rozmanitost, svým jedinečným hudebním projevem a charakteristickým používáním efektů vytváří vlastní jazyk, v němž se snoubí rockové, rapové a elektronické prvky.

 exit Tom Morello

"Musíte tu hrát přímo z duše, být tím, kým jste, a to dělá EXIT tak výjimečným,“ řekl Carl Cox, všeobecně považovaný za nejlepšího DJe všech dob a krále elektronické scény. Po pěti letech se vrací, aby v mts Dance Areně odehrál tříhodinový set! Jeho závěrečný set v roce 2009 a další vystoupení o deset let později zůstávají jedněmi z nejpamátnějších událostí v historii elektronické scény. Příští rok, v první den festivalu, se tato žijící legenda opět postaví na pódium před publikum EXITu, o kterém v četných rozhovorech prohlásil, že je nejlepší ze všech festivalů.

Bonobo, mistr míchání různých hudebních stylů a headliner největších světových festivalů, se poprvé představí v Srbsku. mts Dance Arena představí také britského producenta a DJe Barry Can't Swim, zatímco KlangKuenstler přiveze první den festivalu ducha berlínské klubové scény spolu s hvězdnými sety Sama' Abdulhadiho, Frankyho Waha a Mene.

Na Tesla Universe Stage vystoupí také lídři nové generace umělců Kenya Grace a Iniko, energičtí Rudimental, známí díky singlům "Feel The Love" a "Waiting All Night", které se dostaly na vrchol hitparád, a britská popová a soulová senzace John Newman s více než 2 miliardami streamů. Tesla Universe elektrizují také nezastavitelní The Exploited a australský vizionář Dub FX. Z největších tanečních hitů se těšte na Willyho Williama, Iana Ashera a Steva Angella, k nimž se přidá regionální senzace Joker Out!

Na multižánrové křižovatce EXITu, ikonické Visa Fusion Stage, vystoupí řecká rocková kapela Villagers of Ioannina City a teprve druhý český zástupce v historii festivalu, synth-popová skupina Lakeside X. Těžšímu zvuku je tradičně vyhrazena Explosive Stage, které zatím vévodí švýcarská thrash metalová skupina Coroner a ženská deathmetalová skupina Nemesis.

Další ročník festivalu EXIT, který se ponese v duchu hesla EXIT Starseeds "Společně probouzíme naše supersíly", se bude konat od 10. do 14. července 2024 v Petrovaradínské pevnosti. Nultý den je vyhrazen speciálnímu vystoupení Starseeds Takeover na Tesla Universe stage.

 EXIT plakat

Vstupenky jsou k dispozici zde.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Překladatelka Porodní báby, Jitka Hanušová: potřebuji textu věřit

porod200Jitka Hanušová je překladatelka velmi výjimečného díla. Finský román Porodní bába se dostal mezi české čtenáře, kde šokuje, ukazuje syrovost válečných let na severním finském pobřeží a vše ukazuje očima ženy. A že to ženy za války vůbec neměly lehké. Př...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Dědina věrně popisuje vesnický život

dedina 200Spisovatelka Petra Dvořáková vydala knihu Dědina obsahující velmi zajímavý příběh jedné současné vesnice. Těšte se na nářečí a zajímavé postavy i osudy!

 

...

Divadlo

Věřte nebo ne, sbalit ženu je jednoduché

jak sbalit zenu200V rámci zlínského divadelního svátku – festivalu Setkání Stretnutie 2019 do Zlína zavítalo také Divadlo pod Palmovkou se svým manuálem Jak sbalit ženu 2.0.

...

Film

7 dní v Havaně aneb jak její obyvatelé žít umějí

7 dni v havane„Film 7 dní v Havaně“ je velmi netradičním filmem, který se bude promítat v našich kinech. Zaujme nás zejména svým poutavým pohledem na Havanu  roku 2011.  Pokud jste ještě v Havaně nebyli, anebo jste mě...