Pařba na třetí je pořádný odvaz plný dokonalého vtipu a pohotovosti

Pařba na třetí je pořádný odvaz plný dokonalého vtipu a pohotovosti

Tisk

hangover 3 200Třetí pokračování úspěšné trilogie Hangover (Pařba na Třetí) dopadlo nad všechna očekávání. Patřím mezi ty, kterým se pod ruce dostala nejdříve druhá část série, Pařba v Bangkoku. Následně, jako po opiu navátý, jsem lačnil po prvním dílu, tedy Pařbě ve Vegas. Vesměs ti, co to prožili stejně jako já, říkají, že dvojka byla lepší než jednička. A ti  druzí zase naopak.

 

Musím s ledovým klidem prohlásit, že miluji všechny tři verze. První pro svůj nápad, druhý za odvahu v něm pokračovat. Třetí verze však hravě předčí obě předchozí. Jak už z názvu vyplývá, bude konec. Žádné další paření. Po zhlédnutí tohoto snímku však nabydete dojmu, že chcete ještě víc. Skoro si dovedu představit i situační komedii na jedné z amerických soukromých televizních stanic, kde by povedená čtveřice aktérů hrála. Tvůrci si však dali záležet na tom, aby na konci filmu nezbývaly pochybnosti a veškeré úvahy o pokračování hned v zárodku típli. Já se však obávám, že základ na čtvrté pokračování je položen a nám nezbývá, než na další díl čekat jako na dealera kokainu.

Proč kokain? Ten ve filmu opět zastává důležitou úlohu. Bez toho by totiž vyšinutý Chow nebyl tím, koho známe. Tvůrci se ve filmu vrátili na místo zrození, tedy do lasvegaského hotelu Ceasar Palace, kde všechny patálie našich čtyř hrdinů začaly. Těžko říct, proč si tvůrci této šílené jízdy vybrali thajského Asiata, který v tomto díle ztvárnil jednu z hlavních postav. Možná proto, že u tohoto týpka nikdy nebudete vědět, na čem jste.

hangover 3 1

Kdybych tady chtěl složitě popisovat děj, musel bych prozradit hlavní zápletku. A věřte mi, že to nechcete. To, co na vás čeká v kinech, bude pořádná jízda smršti vtipu, předvídatelných kiksů ale i nepředvídatelného zauzlení děje našich hrdinů, kteří se zdárně a bez pomoci zázračných filmových efektů a magie poperou se složitou situací. Pokud jsme u filmových triků, ano, za zmínku stojí trošku neseriózně a mdle působící havárie hned na počátku filmu, kdy režisér nechá odstranit velmi krutým způsobem žirafího samce. Samotná hromadná bouračka na dálnici už pak působí jak z německého seriálu Kobra 11.

Na výbornou s hvězdičkou bych ohodnotil hudební doprovod filmu. Místy hodně procítěné, a jak by to v dobrém trháku mělo být, umocněné hudební jednání nenechá nikoho na pochybách, že na filmu pracovalo několik hodně šťastných lidí, kteří věděli přesně, čeho chtějí dosáhnout.

hangover 3

Pokud toužíte po kvalitní komedii plné hladivého dramatu a po řádném úletu, je pro vás Pařba na třetí ideálním filmem, který vám zvedne náladu tak minimálně o 100%.

Přeci jenom vám něco prozradím. Kde vzal zubař nová prsa? Takže dejte si jointa a hurá na pořádnou letní komedii.

The Hangover III. – Pařba na třetí
Komedie
USA, 2013, 100 min
Režie: Todd Phillips
Scénář: Craig Mazin, Todd Phillips
Kamera: Lawrence Sher
Hrají: Bradley Cooper, Jamie Chung, Ed Helms, Zach Galifianakis, Mike Tyson, Ken Jeong, Mike Epps, Sondra Currie, Heather Graham, Sasha Barrese, John Goodman, Melissa McCarthy, Jeffrey Tambor, Justin Bartha, Brian Metran, Adrian Voo

Hodnocení: 90%


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zdeněk Hanka vydal novou knihu Střípek malachitu Zdeněk Hanka vydal novou knihu Střípek malachitu

ZH200Zdeněk Hanka (*1956) je český spisovatel a lékař žijící od roku 1999 v Kanadě. Debutoval v roce 1989 sbírkou čtyř povídek z lékařského prostředí Lék pod kůží. Dále je autorem próz Kavárna, Platina,Partitura pro srdce, Hedvábný ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Olomoucká univerzita zkoumá prezentaci světa kolem nás

TV komiks perexPodává televizní zpravodajství doopravdy objektivní obraz světa kolem nás? Nebo ve skutečnosti vyzněním záměrně manipuluje, neboť v tvaru zkráceném až na samu hranici ještě únosné délky (či spíše krátky) sn...


Literatura

Prvotřídní blázni maj potíže s kázní

Blazni perexTento název nese druhá kniha nezbedných básniček pro děti od komika Lukáše Pavláska, který v ní dětskýma očima popisuje a zobrazuje okolní svět.

...

Divadlo

Pohádka O Človíčkovi akrobatickými kousky pořádně rozvibruje bránici

O clovickovi 200Městské divadlo Zlín razí heslo „děti do divadla patří“, a tak se první letošní premiéra, která se konala 20. ledna 2013, týkala především dětských diváků. Ti měli tu čest spatřit první uvedení pohádky O...

Film

XII. Mezinárodní festival outdoorových filmů v Praze

a 200Mezinárodní festival outdoorových filmů, který již od 3. října brázdí kinosály a další spřízněná místa nejen České a Slovenské republiky, ale i Sibiře, dorazí 20. listopadu také do hlavního města. Letošní ročník uvádí desítky snímků s adrenalinovou, ale i...