Americká kytarovka Soil vysílá do světa album Whole

Americká kytarovka Soil vysílá do světa album Whole

Tisk

soil obalka 200Americká kapela Soil se po několika letech vrací na scénu se šestým studiovým albem a po dlouhé době se zdá být opět kompletní – představuje album Whole.

 

 

Soil se zformovali v roce 1997, ale slávu si vydobyli až druhým albem Scars v roce 2001. Štěstí jim ale moc nepřálo, prošli si personálními změnami – a zásadním byl odchod zpěváka Ryana McCombse v roce 2004. Ten se však přede dvěma lety vrátil a spolu s ním se Soil navrátili ke kořenům a 16. srpna nás oblaží novým albem.

Whole je první zcela nezávislé album kapely, které nahráli pod taktovkou Ulricha Wilda (Pantera, Breaking Benjamin). Jedenáct písniček, kterými se toto album pyšní, je správně rockově našláplé, textům nechybí správná razance, ani potřebné naštvání a poznávacím znamením je opět nezaměnitelný vokál McCombse. Na to, že tihle třicátníci z Chicaga sestavili pevné jádro kapely kolem tří lidí (Adam Zadel - kytara, Tim King - basa, Ryan McCombs – zpěv) a na turné si muzikanty najímají, jim to šlape zatraceně dobře.

soil obalka

Soil nezaháleli a už v červnu uvolnili singl Shine On, ke kterému stihli natočit i videoklip. Určitě nebudete zklamaní, vybrali si opravdu reprezentativní písničku! Z avizovaných jedenácti písní bych zmínila ještě tu první, Loaded Gun, která je přímočará a pracuje s refrénem, který prostě nejde vytlouct z hlavy. Mou nejoblíbenější písní je My Time, která mi vlívá do žil dobrou náladu i sílu. Posluchači zde naleznou samozřejmě i rádiovější písničky, jemnější a předvídatelnější, jako Way Gone nebo Wake Up. Co na kapele taky oceňuju, jsou určitě texty – třeba zrovna u Amalgamation nebo Ugly.

Pokud máte rádi pohodový rock s příměsí metalu, pak jsou pro vás znovuzrození Soil jasnou volbou! Podívat a poslechnout si je můžete třeba tady:

Název nosiče: Whole
Interpret: Soil
Žánr: rock/metal/post-grunge
Skladby: 01. Loaded Gun, 02. The Hate Song, 03. Ugly, 04. Way Gone, 05. Psychopath, 06. Shine On, 07. Wake Up, 08. Amalgamation, 09. My Time, 10. Little Liar, 11. One Love
Stopáž: 37:36
Vydavatelství: Pavement Music
Hodnocení: 85 %

Zdroj foto/obálka: www.soiltheband.com

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Převzal pochodeň a běží s ní dál

zlaty orisek200Pokud máte ve svém okolí děti, které v něčem vynikají, jste-li přesvědčeni, že by si zasloužily víc pozornosti, víme, co s tím. Ještě lépe to ví Mgr. Jiří Kotmel – předseda nadačního fondu Zlatý oříšek, který se zaměřuje na vyhledávání a vš...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Vůně antikvariátů

altAntikvariáty. Tak trochu jiný svět, který se otevírá se vstupem do místností s horami knih, se specifickou vůní a zvláštním klidem. Čas se v tu chvíli stává nedůležitým a starosti běžných dnů zůstanou venku. Objevovat taj...

Divadlo

Vzhůru do šapitó! To nejlepší z nového cirkusu a pantomimy na Dramoxu

Walls & HandbagsDivadlo, akrobacie a tanec. Novému cirkusu propadá stále více diváků. Na Dramoxu si užijete hned několik fascinujících představení z Česka i zahraničí, v nichž můžete sledovat neuvěřitelné výkony akrobatů.

...

Film

V únoru bude mít v kinech premiéru rodinný snímek Děti Nagana

deti nagana200Rodinný film Děti Nagana připomene divákům atmosféru devadesátých let, konkrétně roku 1998, kdy čeští hokejisté slavili velkolepé vítězství na olympijském turnaji století v Naganu. Rekvizity, hudba a kostýmy vrátí diváky zpět v čase, největší ...