Kladivo na čaroděje se s jubileem vrací ke kořenům

Kladivo na čaroděje se s jubileem vrací ke kořenům

Tisk


kladiv200Nakladatelství Epocha koncem března vydalo již desátý svazek městské fantasy Kladivo na čaroděje. Jeho autorem je samotný otec myšlenky příběhů o nekonformní skupince vyšetřovatelů, kteří bojují se vším možným i nemožným – Jiří Pavlovský. Jako odkaz na celou sbírku příběhů působí název desátého dílu, Kladivo na démony.

 


Do série Kladivo na čaroděje se vrhla Epocha někdy v roce 2010, kdy se prvních dvou dílů zhostil Jiří Pavlovský, který spáchal i pátý díl a na Kladivo na čaroděje nezanevřel a hodlá se mu věnovat i v budoucnosti. Mezi další jména, která do série přispěla, patří Ondřej S. Nečas, Dušan D. Fabian, Jakub Mařík, Martin D. Antonín a Darek Šmíd. Jedenáctý díl bude mít pod taktovkou Jan Hlávka, ponese název Bůh strachu a měli bychom se ho dočkat v červnu.
Desítka nese lakonický a téměř všeříkající název – Kladivo na démony a ano, usuzujete správně – tým Felixe Jonáše je opět v pěkné bryndě. Nebudu zabředávat do podrobností, protože nechci kazit příjemně ubíhající neotřelý příběh plný akce a cynického pohledu na svět. Zmíním jen, že mi sedl stylový rozjezd z hotelového pokoje, popis akce a samozřejmě i trefné hlášky a nepřikrášlené zobrazení našeho světa.

kladivo10


Příběh není nějak dlouhý a ani kniha samotná nečítá mnoho stránek. Ale obsahuje vše, co si od kvalitního urban fantasy počtení představuji. Čtenář taky musí ocenit fakt, že sérii píše vícero autorů a příznivci fantaskního světa si mohou vychutnat výplody řady kvalitních autorů a vést se na vlně jejich tempa vyprávění a hlavně jejich tvůrčí vize. Styl pana Pavlovského mi svým slohem a ironickým pohledem na svět padne jako ulitý. A určitě je nás víc takových!  


Kladivo na čaroděje 10 – Kladivo na démony
Autor: Jiří Pavlovský
Žánr: městské fantasy
Nakladatelství: Epocha
Rok vydání: 2016, paperback
Počet stran: 160
Hodnocení: 95 %

( 0 hlasů )

http://www.palmknihy.cz/kladivo-na-demony.html?a_box=5zteq9b3


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pro herce je největší trest, když nehraje, anebo hraje málo a malé role, říká Naděžda Chroboková-Tomicová

nadezda perexFilmové, respektive televizní publikum, si ji může pamatovat z filmu Nuda v Brně nebo nejnověji ze snímku Rudý kapitán, ze seriálů Strážci duší a Ordinace v Růžové zahradě. Avšak mnohem výrazněji na sebe Naděžda Chroboková-Tomicová upozornila nejednoznačnou pos...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Leïla Slimani: Něžná píseň
neznaRůžové pusinky na obálce Něžné písně? Och ne, nečekejte žádnou sladkost ke kafi. Naopak, přistrčte si k této knize něco pořádně ostřejšího, protože hned od první věty vás autorka doslova ŠOKUJE! Bez nadsázky lze říci, že co berete do ruky jako příslib roman...

Literatura

Zjistěte, co mají společného pouště a Coca Cola

podstata-pouste 200V nakladatelství Kazda vyšla kniha Podstata pouště s podtitulem Kde se v poušti bere písek a proč duny zpívají – objevování fascinujícího světa.

 

...

Divadlo

Mystifikační balábile s velkým orchestrem

Krokodyl ze Svratky200Wolfgang Amadeus Mozart, asi nejnespornější génius evropské hudby. Pro mnohé dokonce symbol geniality jako takové, tolik úchvatné hudby stihl za pouhých pětatřicet let svého života vytvořit. Ze všech oslavných citátů na té...

Film

Sacha Baron Cohen stvořil nejroztomilejšího Diktátora v dějinách

altWadíja je malá zemička v subsaharské oblasti, která ke své existenci potřebuje pevnou ruku diktátora. Alespoň je o tom pevně přesvědčen Aladín (Sacha Baron Cohen) – po smrti Kim Čong Ila je posledním mohykánem mezi diktátory a ...