Přirozená cesta ke zdraví: Léčivé obklady a zábaly

Přirozená cesta ke zdraví: Léčivé obklady a zábaly

Tisk

lecive obklady 200Máte dost chemie a potřebujete zmírnit bolesti nejrůznějšího původu? Mladá fronta vydala knihu ideální pro vaše potřeby - Léčivé obklady a zábaly nejen z bylinek a tvarohu. Přírodní medicína zabírá často mnohem lépe, než kupa prášků a problematiku zábalů a obkladů nám navíc přiblíží odbornice na tuto tématiku.

 

Nejprve pár slov k autorkám: Bernadette Bächle-Heldeová je dětská zdravotní sestra, odbornice na zábaly a léčivé rostliny a učitelka oboru ošetřovatelství. Ursel Bühringová (*1950) je německá léčitelka, zdravotní sestra a učitelka přírodních věd a ekologie. V češtině jí vyšly už dvě knihy, které se věnují přírodnímu léčitelství.
Věřím, že každý z nás se v dětství nejednou důvěrně seznámil s nějakými obklady, které mu maminka nebo babička přikládaly na tělo na zmírnění nejrůznějších bolístek. Při četbě této knížky jsem si na tu dobu zavzpomínala a žasla nad tím, jaká je to věda; jak by zábal nebo obklad měl správně vypadat a taky z čeho všeho se dá taková zdravá pomůcka vytvořit.
Autorky nám připomínají, že pro svou šetrnost jsou obklady i zábaly ideální pro děti i pro starší lidi a i tak je částečně dělena kniha. Oddíl pro děti sestává ze sekcí, které se zabývají různými neduhy (např. bolení v krku, bolení oušek, horečka); v oddílu Pro seniory máme pomoc pro revmatické potíže, ale třeba i pro napětí a těžké nohy. Pak tu máme ještě úsek Pro rychlé uvolnění s podsekcemi pohmožděniny nebo svalové napětí.
Čekala jsem něco z dob dávno minulých, ale opak byl pravdou a já byla mile překvapena na jednu stranu vědeckým přístupem, na stranu druhou selským rozumem, které autorky použily při tvorbě knihy. Je neskutečně zajímavé, jak si od drobných strastí, které nám často znepříjemňují život, můžete rychle a jednoduše ulevit díky obkladu či zábalu. To vás tato kniha naučí a pomůže vám i lépe porozumět vlastnímu tělu. Nejen zastánci přírodní medicíny by si ji měli alespoň jednou prolistovat!

lecive obklady

 

Název: Léčivé obklady a zábaly nejen z bylinek a tvarohu
Autor: Ursel Bühringová a Bernadette Bächle-Heldeová
Žánr: příručka
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání: 2016, pevná
Počet stran: 144
Hodnocení: 85 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nová deska kapely KOFE-IN je tady!


200rozJan Kunze spolu se svou kapelou jsou opět středem zájmu, jelikož jim vychází po dvou plackách nová deska. K této příležitosti připravili i klip ke skladbě s názvem Moje dobré nebe. O desce, klipu a dalších věcech vám teď poreferuje frontman sám.

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Temnota politické džungle odhaluje nečekaného sériového vraha

Temnota 200Občas se ráda vracím do míst, kde mi bylo dobře. Ráda se vracím k autorům, které se mi dobře četly. Proto jsem se vrátila ke krimirománům Roberta Craise. Docela nedávno jsem přečetla novinku Zloději lidí i o něco...


Literatura

Jak se vyrovnat se stářím? Přečtěte si Olive Kitteridgeovou

Olive KitteridgeováNedávno jsem psala recenzi na knihu Elisabeth Stroutové s názvem Olive Kitteridgeová, kterou jsem nazvala jako Čekám až mi umře pes, abych s...

Divadlo

Jak se u nás hrálo a zpívalo

Nakladatelství KANT přichází s dvěma zajímavými publikacemi, které se věnují různým podobám divadla, ať již jsou to proměny (převážně veseloherního) herectví zachycené v Komediantech na české scéně nebo vývoj "zábavněhudebního divadla" v klikatém a místy pořádně trnitém poválečném období, jak to zaznamenává kniha Od operety k muzikálu

Film

Annabelle vrací úder

anna200Film Annabelle (2014) je dost zvláštní klasický horor plný detektivního pátrání a překvapivých lekavých scén. Nikdy nekončící boj dobra se zlem začíná tentokrát u nastávajících rodičů John a Mia.

...