Sexbomba v Praze

Sexbomba v Praze

Tisk

marylin monroe 200Koncem května zavítá do Jízdárny Pražského hradu expozice věnovaná sexy blondýnce stříbrného plátna Marilyn Monroe.


„Do postele chodím oblečená jen ve dvou kapkách Chanelu číslo 5“

I když Marilyn spávala jen decentně oděná, na výstavě se představí desítky šatů a páru bot z jejího soukromého šatníku i hollywoodského filmového fundusu. Kurátorem výstavy je florentské Museo Salvatore Ferragamo. Kdo jiný by se tak měl chopit tohoto úkolu, než věhlasná obuvnická rodina, která touto výstavou vzdala hold Marilyn Monroe už minulý rok při příležitosti 50. výročí od její nevyjasněné smrti.

Zaměřeno na ženskou krásu

Výstava bude obohacena i o fotografie, hereččiny deníkové zápisky, její básně a samozřejmě nebudou chybět ani ukázky z nejznámějších filmů.

A aby projev pocty ženskému pokolení byl dokonalý, doplní koncepčně výstavu díla slavných autorů, která zobrazují ideál ženské krásy.

Výstava nazvaná jednoduše „Marilyn“ bude k vidění od 30. května do 20. září 2013 v Jízdárně Pražského hradu. Poté se expozice přesune do Tokia.

Cena vstupného od 120 do 240 Kč.

marylin monroe

Zdroj foto: internet


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Slatiňany

slatinany 200Milí čtenáři, s blížícími se prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár mu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Karel Wagner: Obrazy z Vysočiny

vytvarno wagner perexAž do 28. ledna 2018 mají všichni milovníci výtvarného umění možnost navštívit v Regionálním muzeu v Chrudimi výstavu souborného díla krajináře Karla Wagnera Obrazy z Vysočiny           

...

Literatura

Ďábel v zrcadle aneb sonda do historie v podání Juraje Červenáka

dabel200Nakladatelství Argo v listopadu přineslo již čtvrtý díl historické detektivní ságy Juraje Červenáka s kapitánem Steinem a notářem Barbaričem v hlavní roli. Ďábel v zrcadle nabídne exkurzi do světa náboženství v Uhrách na přelomu 16. a 17. století a p...

Divadlo

Pražská konzervatoř zve na letošní Absolventské představení

tcp absolventske predstaveni 200Taneční centrum Praha, konzervatoř – gymnázium ve spolupráci s Mezinárodním centrem tance, z.s. pořádá 3. a 4. června ve Stavovském divadle Absolventské představení 2021. Zatančí zde studenti konzervatoř...

Film

Prima love přinese divákům hned tři novinky

prima Nespoutany andel200Prima love se rozhodla zakončit leden velkolepě, a to třemi novými pořady. Milovníci seriálů se mohou těšit na telenovelu Nespoutaný anděl mysteriózní drama Pomsta. Na ...