Simpsonovi vyrážejí na cestu, tak pojeďte s nimi!

Simpsonovi vyrážejí na cestu, tak pojeďte s nimi!

Tisk

simpsonovi200Komiksové nakladatelství Crew nám každý měsíc přináší pravidelnou dávku žlutého šílenství v podobě komiksového magazínu Bart Simpson. Nicméně v listopadu přibyla do knihovničky příběhů o Simpsonovic rodince sebrané příběhy pod názvem Simpsonovi vyrážejí na cestu! A s touhle světoznámou rodinkou to bude cesta potrhlá a šílená, ale hlavně zábavná!

 

Simpsonovi má na svědomí americký scénárista, producent a karikaturista Matt Groening (* 1954), který stojí i za populární Futuramou. V této knížečce najdeme několik příběhů (Rodinný cirkus Simpsonovi, Blbosti, které nikdo nechtěl, Žlutá smršť, Všichni musí být v kiltu, Líza uprostřed, Homerova Amerika), ale potěší a zabaví i jednostránkové myšlenkové mapy jednotlivých členů domácnosti Simpsonů.

simpsonovi3

Hned samotná obálka vám ukáže, co máte od těchto humorných historek čekat – spoustu povyražení od začátku až do konce! Nejprve se podíváme, jak by to vypadalo, kdyby slavná rodinka určovala trendy a to, co právě letí. Nechtěli byste někdy vypadat jako Homer, nebo zkusit účes á la Marge? Blbosti, které nikdo nechtěl, představují spíše výplňové vypravování a sondu do života vedlejších postav, ale proč vlastně ne? Žlutá smršť představuje dědu Abea jak ho neznáme a nemálo z vás jeho minulost určitě překvapí. A protože máme cestovní díl, podíváme se taky se školníkem Williem do Skotska a zažijeme jedno zajímavé rodinné shledání. Syndrom prostředního dítěte budeme řešit u Lízy a nakonec nás čeká a nemine divoká jízda Amerikou v podání Homera.

simpsonovi2

Komiksové příběhy o Simpsonových jsou sázkou na jistotu. Pobaví se nejen děti a mladí, ale pokud se neberete moc vážně a chcete si dáchnout, určitě rozptýlí i starší komiksuchtivé čtenáře. Takže pokud zrovna nemáte co na práci a sháníte krátké počteníčko, Simpsonovi vyrážejí na cestu! jsou pro vás to pravé ořechové.

 

Název: Simpsonovi vyrážejí na cestu!

Scénář: Gail Simoneová, Patric M. Verrone

Kresba: Phil Ortiz, Luis Escobar, JohnConstanza

Překlad: Petr Putna

Žánr: komiks

Nakladatelství: Crew

Rok vydání: 2016, brožované

Počet stran: 144

Hodnocení:  95 %

simpsonovi1


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Portico Quartet: Praha je úžasné město. Má bohatou historii hudby a kultury a ty holky…:-)


mladi ladi jazz 200Na festivalu Mladí ladí jazz, který započal už v neděli v Praze, se v pátek 4. dubna představí anglická skupina Portico Quartet. Do Prahy se vrací po dvou letech a my jsme je u této příležit...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Nutnost pro každého metalistu – autobiografie Maxe Cavalery! V češtině!

Cavalera 200Dokud jsem knihu nedržela v rukou, neodvažovala jsem se tomu uvěřit. Ale je to tak – nakladatelství 65. Pole myslelo na metalisty a vydalo autobiografii Maxe Cavalery. Ta v originále vyšla tento rok, o to je radost větší. D...


Literatura

Antistresové omalovánky


omalovanky 200Ráda bych vám představila, řekněme, propracovanější verze dnes velmi populárních antistresových omalovánek. Jedná se o dvě knihy, a to Kreativní omalovánkové techniky a Barevná terapie – Antistresové omalovánky. Obě splňují to, co od...

Divadlo

Nebezpečné hry irského tance

Lord perex1. listopadu jsme měli možnost zhlédnout další unikátní taneční show Lord of the Dance, tentokrát s názvem "Dangerous games". Představení proslulého Michaela Flatleyho opět nezklamalo.

...

Film

Filmaře živí hlavně koprodukce

kino ikon perexKdyby nebylo koprodukcí (nyní zejména česko-slovenských nebo slovensko-českých), mnoho filmů by nejspíš vůbec nevzniklo. Takové Nabarvené ptáče/Pomaĺované vtáča, nedávný favorit Českých lvů, se navíc poohlédlo až na Ukrajinu. Myšlenka ...