Geniální cestovní průvodce, tentokráte Provence a Azurové pobřeží

Geniální cestovní průvodce, tentokráte Provence a Azurové pobřeží

Tisk

Provence2017 perexAni v únoru nakladatelství Jota nepolevilo a zásobilo nás vynikajícím turistickým průvodcem pod hlavičkou kvality Rough Guides, nyní se zaměřili na atraktivní Provence a Azurové pobřeží. Co vše najdete v této publikaci, která vám rozhodně nesmí chybět, vypravíte-li se na dovolenou právě na jih Francie?

 

 

Neville Walker pracuje jako nezávislý novinář a redaktor. Je autorem nebo spoluautorem průvodců Rough Guides ostrovem Gran Canaria, Německem a Rakouskem.


Gre Ward je autorem řady knih o hudbě a historii a spolupracoval i více než dvacítce cestopisných příruček, např. Řecko, Havaj, Španělsko, Spojené státy.

O oblíbenosti a jakosti zrovna tohoto cestopisu svědčí i fakt, že originální deváté vydání bylo publikováno v červenci minulého roku a česky vyšlo už v únoru. Není se čemu divit. Moderní obsáhlý průvodce cílí na pohádkovou Provence a neméně malebné, přesto občas trochu upozadněné Azurové pobřeží.

Na více než čtyř set stranách najdete  úvod, základní informace (např. orientace, ubytování, strava, kulturní akce) a rady před odjezdem a hlavně zprávy o destinacích s řadou tipů a barevných fotek a map. Musím říct, že fotografie jsou úchvatné a opravdu vystihují jádro daných lokalit. Nechybí ani souvislosti – tedy historie, slovníček a odkazy na literaturu.

Samotný průvodce, tedy oč tu hlavně běží, dělí tuto oblast na 8 míst: 1. Marseille a okolí, 2. Arles a Camargue, 3. Avignon a Vaucluse, 4. Aix-en-Provence, Durance a Luberon, 5. Haut Var a Haute Provence, 6. Toulon a jižní Var, 7. Cannes a západní část Riviéry a 8. Nice a východní část Riviéry.

Nesmím zapomenout pochválit rubriku Autoři doporučují a k zahození není ani popis nejzajímavějších tras (Antická Provence, Za krásami přírody, Provence na plátně, Výprava za dobrým jídlem).

Roug Guides vydává turistické příručky, které nemají obdoby a které jsou jednoduše bezkonkurenční. Pokud máte v plánu dovolenou do líbezné Francie a váháte, jaký kus země navštívit, zkuste sáhnout právě po tomto cestopise. Nebo pokud rádi cestujete jen prstem po mapě a po stránkách průvodce, opět se s Provence a Azurovým pobřežím nezklamete.

Provence2017


Provence a Azurové pobřeží
Autor: Neville Walker, Greg Ward
Žánr: turistický průvodce
Nakladatelství: JOTA
Rok vydání: 2017
Počet stran: 456
Hodnocení: 100 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Jsem v podstatě od přírody neuvěřitelně líný tvor a jen okolnosti mě neustále nutí vyvíjet další a další aktivity,“ tvrdí dabér a moderátor Michal Jagelka

jagelka michal 200Michal Jagelka – herec, moderátor a princ českého dabingu. Jeho hlas známe všichni, díky němu k nám česky hovoří takové hvězdy, jako jsou Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Orlando Bloom… Denně slýcháme j...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Inspiraci najdete v Hravém tvoření

hrave tvoreni skladacky vybarvovanky vystrihovanky 200Hravé tvoření od Tony Payne je zábavná pracovní kniha s důmyslnými postupy pro vytváření předmětů z papír...


Literatura

Jan Guillou popisuje plíživé kroky vedoucí k válce

cervena 200Jan Guillou se rozhodl popsat zběsilé dvacáté století v osmidílné sérii. Na projektu usilovně pracuje a v Česku jsme se nyní dostali ke třetímu dílu. Do doby, kdy se země pomalu dostávaly z trosek po první světové válce a téměř nevědomky se hnaly k...

Divadlo

Cupito, dupito... aneb po čertech dobrá podívaná
ImageV neděli 15. ledna zavítalo do zlínské Zelenáčovy šopy divadlo Povidlo s loutkovou pohádkou Kašpárek v pekle. Hadroví herci provedli diváky lesem, hradními komnatami i peklem. Hlavní hrdina kašpárek, hlava pomazan...

Film

V Maroku vzniká nový film a videoklip s českou koprodukcí

maroko 200Režisér David Stejskal se opět spojil s Milanem Matyášem Deutschem, hercem, producentem a zpěvákem, v novém projektu Magician. Snímek se stejnojmenným názvem připravují v česko-marocko-španělské koprodukci. Vzniká také videoklip s hlavním soundtracke...