Dáte si někdo Smoothie?

Dáte si někdo Smoothie?

Tisk

Smoothie 200Smoothies jedině v létě? Tak tenhle trend už je dávno minulostí! Nyní mají sezónu po celý rok! Hřejivá ovocná smoothies, která jsou doplněná o bylinkové čaje a ochucená různým kořením, Vám dodají tolik potřebné vitamíny, minerály a vlákninu. Nastartují Vás, doplní energii na každý den, ale také Vám osladí dlouhé a chladné večery.

Známá švédská spisovatelka a odbornice na smoothies Eliq Maranik opět vydává novou knihu, ve které se s Vámi podělí (kromě výborných receptů) o užitečné tipy a nápady na udržení přirozeného a vyváženého jídelníčku. V knize autorka popisuje a vysvětluje spoustu zajímavostí o zdravotní prospěšnosti různých druhů bylin, ovoce a zeleniny (a to jak těch běžných, na které přísahaly už naše babičky, tak těch mnohem exotičtějších, které teprve objevujeme, ale jsou již k dostání i v našich obchodech).

V úvodu nám autorka radí, jak nakupovat ovoce a zeleninu nebo jak vybrat mixér a jeho využití. Také nás seznamuje s bylinkami a bylinnými nálevy. Od sbírání a sušení, přes přípravu na nálevy až po konečné využití všech bylin. Dále se v knize věnuje popisu různých ořechových, semínkových a ovesných mlék. Popisuje jejich výrobu vhodnou právě pro přípravu smoothies.
V další části knihy už se dostáváme k samotným receptům, kterých je v knize opravdu mnoho. Smoothies jsou zde rozděleny do 3 kategorií, a sice Horká smoothies, Studená, ovocná, kořeněná a lehká smoothies, a v neposlední řadě také Vydatná, krémová a sytá smoothies.

Horká smoothies
Horké smoothie je výborné jak k snídani, nebo jako svačina během dne, či jako večeře při chladných večerech. Je možné si ho vzít také v termosce ven na zahřátí jdete-li sportovat, nebo pouze na procházku do přírody. Nejenže Vás horké smoothie zahřeje, ale také Vám dodá spoustu vitaminů a dalších užitečných živin, díky nimž se Vám nachlazení vyhne širokým obloukem a Vás imunitní systém zesílí.

Studená, ovocná, kořeněná a lehká smoothies
Vhodná jako snídaně, či svačina. Zkrátka ovocná pecka plná vitaminů a živin, které se Vám budouv těle uvolňovat po celý den.

Vydatná, krémová a sytá smoothies
Krémová smoothies jsou skvělá ke snídani, nebo ke svačině. Základní složkou těchto smoothies bývá ořechové mléko nebo jogurt. Autorka zde myslí i na vegany – jogurt se může nahradit i některou z jeho veganských alternativ, které jsou běžně k dostání na trhu. Krémová smoothies jsou bývají hustější, ale stále se dají pít.

Knih o smoothies mám ve své knihovně více než dost a přes velkou spoustu již vydaných receptů je každý v této knize originální a určitě stojí za vyzkoušení, resp. ochutnání.

Smoothie


Název: Smoothies na zahřátí
Autor: Eliq Maranik
Žánr: Kuchařky, naučná, hobby
Nakladatelství: Grada Publishing, a.s.
Rok vydání: 2018
Počet stran: 144
Hodnocení: 95 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Karel Sedlecký: „Můj běžný pracovní den je plný kávy, rozhovorů s lidmi, schůzek, telefonních hovorů a taky faktur a smluv.“

karel sedlecky 200Karel Sedlecký se narodil 17.3. 1985 v Sušici. Studoval na místním gymnáziu, poté pokračoval na pražskou ČVUT, kde získal titul inženýra. Po nedokončeném doktorandském studiu, se stal ředitelem kulturního centra v Sušici ( SIRKUS, p.o...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Biograf láska od Uljany Donátové vychází ze stejnojmenného úspěšného muzikálu

Biograf láska obálkaUž když měl úspěšný muzikál Biograf láska s písněmi Hany Zagorové v loňském roce premiéru, pochvalovali recenzenti i diváci libreto Uljany Donátové, které skvěle vyvažuje jímavost písňových textů humorem a nadsázkou. Autorce to ...


Literatura

Angeles Arrien: Druhá polovina života

druhapol200Možná ani nemusíte být v druhé polovině života, abyste ocenili moudrost této jemně tyrkysové knížky. Je to kniha, která čistí, vede dál a zbavuje strachu ze změn, které jsou přirozené a které můžeme cítit třeba tak, jak autorka popisuje, jako před...

Divadlo

Taková normální rodinka vytvořená z prachu hvězd

200diV naší galaxii je asi 200 miliard hvězd. Z toho asi 10 miliard podobných našemu Slunci. Asi. Protože ročně se narodí asi 7 hvězd a několik umře. Kolem většiny hvězd obíhají dvě i více planet. To je asi 1 bilion planet. Z toho asi 1 miliarda podobných Zemi....

Film

Blíží se Dny evropského filmu

DEF logoPoté, co v Česku zanikl Febiofest (na Slovensku se udržuje dál), zpřístupňují filmové dění aspoň v evropském prostoru jednak výběr festivalových děl Be2Can a 3Kino zaměřené na střední Evropu, případně přehlídky francouzsky, italsky či španělsky mluvených...