Rubik´s hlavolamy – 101 hlavolamů pro Vaše mozkové závity

Rubik´s hlavolamy – 101 hlavolamů pro Vaše mozkové závity

Tisk

rubiks-hlavolamy 200Rubikova kostka je nejprodávanější hračkou všech dob. Kniha hlavolamů, o jejíž koupi přemýšlíte, spojuje pestré zkušenosti s jejím skládáním a hádanky různé úrovně složitosti. Nabízí tím velmi originální, trošku intelektuální úroveň zábavy.

Rubikovu kostku zná téměř každý. To není žádné překvapení – o této kostce ví devadesát procent světa. Je to neskutečný výsledek a proto není žádným překvapením, že je Rubikova kostka jednou z nejprodávanějších hraček všech dob.

Knížka obsahuje celkem 101 hlavolamů s různými úrovněmi obtížnosti. Každý hlavolam je označen číslem náročnosti (1-10), které najdeme na Rubikově stupnici náročnosti. Úroveň 1-3 řadíme do lehké úrovně doporučené pro začátečníky. Úroveň 4-6 je tzv. střední úroveň – obtížnost vhodná pro hádankové nadšence a fanoušky. Co se týče úrovně 7-10, ta je určena primárně pro zkušené fanoušky rébusů a her.

Každý z těchto rébusů má na konci popsané své řešení, takže pokud ani po 2 dnech neustálého přemýšlení nedokážete dojít ke správnému výsledku, stačí pootočit na správnou stránku a řešení je na světě!
Veškeré hlavolamy a hry založené na principu Rubikové kostky mají za cíl stimulovat a prověřit čtenářovu inteligenci. Od luštitelů – začátečníků až po nejzkušenější luštitelské nadšence.
Tak už žádné dlouhé přemýšlení a hurá do luštitelských patálií!

rubiks-hlavolamy

Knihu plnou hlavolamů vydalo nakladatelství EGMONT ČR (www.egmont.cz) v Praze ve společnosti Albatros Media (www.albatrosmedia.cz).

Název: Rubik´s hlavolamy
Autor: kolektiv autorů
Odpovědný redaktor: Stanislav Kadlec
Nakladatelství: Egmont ČR, s.r.o. ve společnosti Albatros Media, a.s.
Žánr: Naučná literatura
Rok vydání: 2018
Počet stran: 143
Hodnocení: 85 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Monika Kopřivová: Objevování rodinné historie nám pomáhá poznat sama sebe

Monika Kopřivová 1 2023 c archivPKdyž po studiích zahájila svou kariéru v lékárně jako doktorka farmacie, zdaleka ještě netušila, že za několik málo let odvrátí osud její cestu k jinému cíli. Nyní je již...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Malá kniha meditací je malá, ale šikovná

meditace perexZapomeňte na meditaci tak, jak ji znáte. Nebo si pojďte s autorkou opravit názor. Parádní kniha, která mi okamžitě připomíná všechny ty hygge styly a životní radůstky má jednu velkou výhodu. Krásné jednoduché ilustrace, suprový čtvercový...


Literatura

Vzpomínky: Co když paměť ve vaší hlavě není jen vaše?

vzpominky200Vydavatelství Ikar v červenci v Edici světový bestseller vydalo poutavou knihu, originální thriller se zajímavým nápadem od uznávaného autora Briana Freemana Vzpomínky. Naše paměť patří mezi nejdůležitější a nejvzácnější věci, které máme a ucho...

Divadlo

Holešovská Regata 2014 nabídne i divadelní zážitky

regata 200Čtvrtý ročník rodinného festivalu Holešovská Regata se koná 20. – 21. června v areálu holešovského zámku. Právě u zámku úspěšně proběhla rekonstrukce nádvoří, což nalákalo organizátory festivalu k uspořádání několika divadelních ak...

Film

Podívejte se na fotky z natáčení nového filmu Láska na zakázku

laska na zakazku200Po dotočení celovečerního filmu Superžena začala režisérka Eva Toulová natáčet novou romantickou komedii s názvem LÁSKA NA ZAKÁZKU. Snímek nám představí příběhy několika hlavních hrdinů, kterým se hned v úvodu splní sen a získa...