Zajímalo vás někdy, co se děje pod postelí v Podpostelí?

Zajímalo vás někdy, co se děje pod postelí v Podpostelí?

Tisk
co se děje v podpostelí 200Kniha obsahuje sedm kapitol, během nichž se seznámíte s osmi různými dětmi, které náhodou objeví tajemný svět Podpostelí. Postupně odhalíte život Matyldy, Šimona, Niny, Jonáše. Jáchyma, Světlanky, Emilky a Josefínky. Poznáte také jejich přátele pavoučky, skřítky, hračky, duchy, Nomiše, dokonce i Krvavé koleno.
 
 
 
Kromě příběhů samotných zdobí stránky i velké ilustrace, jež rozjedou dětskou fantazii na plné obrátky. Co se týče pohádek samotných, některé se mi líbily svým obsahem více, jiné méně. Najdete zde například příběh o malém Šimonovi, který je svým nápadem zajímavý a promyšlený do poslední tečky. Další příběh o malých pavoučcích donutí děti zamyslet se nad svým (ne)pořádkem pod postelí. Naopak příběh malé Niny, která se se svojí maminkou stěhuje, nebyl tak úplně šálek mojí kávy.

Nemohu říct, že by mě kniha z pohledu dospělé osoby úplně nadchla, ale nemohu ani tvrdit, že bych z ní byla nějak zklamaná. Ráda jsem si ji přečetla, ale nebyla by knihou, kterou bych četla dětem s oblibou.

Ovšem co na knihu řeknou samotné děti ze svého pohledu, to už je věc jiná… A na tom záleží nejvíce!
 
co se děje v podpostelí
 
Název: Co se děje v Podpostelí
Autor: Hana Lehečková
Žánr: Pohádky
Nakladatelství: Fragment ve společnosti Albatros Media a. s.
Rok vydání: 2018
Počet stran: 80 stran
Hodnocení: 65 %
Zdroj foto: Albatros Media a.s.
Odkaz na web: www.albatrosmedia.cz

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jana Koubková: „Dobrá muzika je prostě dobrá muzika, je jedno, do kterého stylu patří“

Koubkova Jana 200K Janě Koubkové právem patří spousta přívlastků; je jedinečná (nejen) jazzová zpěvačka, skladatelka, moderátorka, která na pódiu i v rádiu skvěle komentuje jednotlivá čísla; a má mimořádný básnický talent, jímž komentuje veřejné dě...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Chůva: Jizvy zanechané na duši...

chuva perexMilujete-li romány, které jsou v jednotlivých kapitolách vyprávěny jinou osobou, je tento psychologický thriller tím pravým ořechovým. Krásný kontrast tu tvoří už jen rozdíl mezi ženským a mužským vnímáním. Časové rozpětí tvořící desítky let v...


Literatura

Detektivní příběh od pravého policajta – Goffa a jeho Štvanice

goffa stvanice 200V květnu minulého roku vyšel pod hlavičkou Mladé fronty již sedmý díl ze Série detektiv Miko Syrový od českého autora Martina Goffy. Nese stručný a výstižný název Štvanice a dává tušit nemilosrdnou atmosféru lovu. Bojíte se?

...

Divadlo

Herec Jan Mazák oslaví životní jubileum

Jan Mazak200Nezaměnitelný hlas a soustředěné herectví – to jsou typické znaky Jana Mazáka, který ve čtvrtek 30. června 2022 oslaví své šedesáté páté narozeniny.

...

Film

Mission: Impossible – Fallout vtrhne do pražského kina IMAX o týden dříve!

Mission1 perexOd počátku srpna opět ovládne zdejší kina tajný agent Ethan Hunt, kterého již tradičně ztvárnil oblíbený herec Tom Cruise. Nové, v pořadí již šesté pokračovaní špionážní série MISSION: IMPOSSIBLE nese podtitul FALLOUT a diváci se ho doko...