Zatímco jsi spala

Zatímco jsi spala

Tisk

zatimco jsi spala 200„Co znamená ne?“

 

 

 

Alex Taylorová má našlápnuto na skvělou kariéru lékařky. Jejímu úsudku všichni bez sebemenších pochyb věří až do chvíle, než se sama objeví ve své nemocnici jako pacient. Vypráví neuvěřitelný příběh o únosu mužem, který ji mučil na operačním sále, avšak na těle nemá žádné stopy po zranění, které by její výpověď jakkoliv potvrzovaly. Alex začíná věřit tomu, že se vše odehrálo pouze v její hlavě, ale pak se začnou objevovat další oběti, které řádění neznámého muže bohužel nepřežily. Léky a alkohol, kterým utápí svůj hrůzný zážitek, mají za následek fakt, že se stává podezřelou.


Ačkoliv se zdá, že kniha je pouhým příběhem Alex Taylorové, dozvídáme se i životní příběhy vedlejších postav. Blíže se postupně seznámíme například s Alexiinou sestrou Pamelou, detektivem Gregem Turnerem, policistkou Laurou Bestovou a několika dalšími, mezi kterými si snadno vybereme své oblíbence.

Dlouho jsem v ruce nedržela knihu, která by ve mně dokázala vzbudit tolik emocí již na prvních několika stranách. Nevěděla jsem, jestli mám dřív soucítit s hlavní hrdinkou, nebo být znechucena popsanou krutostí.


Musím říct, že čím více jsem toho přečetla, tím lepším detektivem jsem se stávala. S každou novou stranou jsem měla další jméno na svém fiktivním seznamu podezřelých. Když jsem si užbbyla stoprocentně jistá, že jsem celý případ vyřešila, vyvedla mě autorka knihy z omylu. Liz Lawler si zaslouží velký palec nahoru za umění neprozradit svým čtenářům nic, co by zrovna nebylo vhodné. Tím nás dokáže udržet v nejistotě až do posledního okamžiku.


Kniha mě skutečně nadchla snad po všech stránkách. Možná právě proto jsem byla schopna ji přečíst tzv. jedním dechem. Sama sebe rozhodně řadím mezi fanoušky thrillerů a psychologických příběhů. Zatímco jsi spala je perfektní kombinací obojího. 

zatimco jsi spala 

Název: Zatímco jsi spala (Don’t Wake Up)
Autor: Liz Lawler
Žánr: Světová literatura, Thriller
Nakladatelství: Alpress
Rok vydání: 2018
Počet stran: 320 stran
Hodnocení: 95 %
Zdroj foto: Alpress
Odkaz na web: Alpress


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Mandrage: „Někteří tomu říkají komerce, já to nazývám propagace“

altSkupina Mandrage válcuje rádia s hity Šrouby a matice či Hledá se žena a sami jsou zatím válcováni fanoušky. Jejich Anděl za nejlepší hudební skupinu je používán jako činka a nepochybně jsou skvělá banda. Ostatn...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Nápady pro týdenní detox organismu za pomoci zelených smoothies

smoo200Zima svou vládu ještě neskončila a jaro se s jarní únavou ještě nedostavilo, proto je nyní vhodná doba na týdenní detox! Novou příručku Zelené smoothie  s podtitulem 7 – denní detox si pro nás a naše zdraví připravilo nakladatelství Noxi.

...

Literatura

Rebelové vln přinášejí netradiční pirátský young adult příběh

0043018324 reb v1

V téhle pirátské knize sice nepotkáte Jacka Sparrowa, ale Rebelové vln se mu svou bojovností a drzostí minimálně vyrovnají. První část nové série od Sary Raaschové rozhodně vplula do správných vln.

...

Divadlo

Divadlo LETÍ uvede novou hru Davida Jařaba. Doprovodí ji originální hudba Katarzie

Autor200Nastávající divadelní sezónu Divadlo LETÍ odstartuje světovou premiérou hry Davida Jařaba Autor. Uznávaný režisér, scénárista a dramatik napsal svůj nejnovější text přímo pro Divadlo LETÍ. Hru, která si do poslední chvíle pohrává s očekáváním diváka, režír...

Film

Film - náš pomocník

film200V posledních letech byly několikrát zveřejněny soubory filmů, sjednocených autory (cestopisy Hanzelky a Zikmunda), případně výrobcem (zlínské reklamy). Nyní Národní filmový ústav ve spolupráci s Filmexportem vydal záslužný komplet krátkých filmů z 50. ...