Turistický průvodce: Sardinie

Turistický průvodce: Sardinie

Tisk

Turistický průvodce SardinieChystáte se cestovat do Itálie? Vybíráte destinaci nebo jste už tu svou vysněnou vybrali? Pokud jste stále na vážkách, třeba vám nakladatelství JOTA pomůže v rozhodování, protože přichází s průvodcem pohádkově krásným středomořským rájem – Sardinií.

 

Jak průvodce uvádí, Sardinie je perlou Středomoří. Údajně zde poznáte kouzlo Karibiku, aniž byste opustili Evropu. Sardine se totiž pyšní plážemi s bílým pískem a průzračně modrým mořem. Najdete zde opravdu vše. Od slavnostního a karnevalového ruchu, přes divokou horskou scenérii s bohatou zelení až po dokonale klidná místa vhodná k té nejhlubší relaxaci. A samozřejmě nesmí být opomenuta výtečná italská kuchyně plná domácích těstovin, poctivých sýrů a lahodného vína. Turistický průvodce od nakladatelství JOTA vám představí veškeré krásy Sardinie pěkně postupně a do posledního detailu.

 Sardinie 

Objevíte 10 nejlepších sardinských pláží. Některé dokonce patří k těm nejlepším ve Středomoří. Také 15 míst, které nesmíte na Sardinii minout. Jde o hlavní turistické atrakce, které byste při svých výletech po ostrově určitě měli navštívit.

 Turistický průvodce Sardinie

Dále najdete v průvodci několik doporučených tras ostrovem. Kdy jedna se vydává na toulky divokou přírodou a horami Sardinie. Další je výpravou po historických sídlech, hradech a pevnostech. A poslední třetí doporučená trasa vede po Nuragských nalezištích a celkově vám odkryje tajemství této civilizace, která se na ostrově nějakou dobu vyskytovala a její historie je velice zajímavá.

 Turistický průvodce Sardinie

V průvodci nesmí chybět základní avšak důležité informace o cestě na Sardinii. Tedy vše praktické o tom, kdy vyrazit, jak, kde a za kolik se ubytovat, vše o stravování, zvyklostech, událostech, nakupování a třeba i o cestování s dětmi.

  Turistický průvodce Sardinie 

A teď přichází ta hlavní část. Průvodce Sardinií rozdělený do osmi hlavních částí, kdy každá část ještě obsahuje popis jednotlivých letovisek dopodrobna. Tady se dozvíte veškeré důležité informace, které vás zajímají, a které vám možná pomohou se rozhodnout, do které části ostrova se prioritně vydáte. Každá část Sardinie je totiž zcela odlišná a každý jedinec tak zde najde to své, za čím se vydat.

 Turistický průvodce Sardinie

V závěru nesmí chybět něco málo z dějin, trochu o přírodě a samozřejmě pár italských slovíček a frází pro základy konverzace.

 Turistický průvodce SardinieTuristický průvodce Sardinie

MÉ HODNOCENÍ: Velikost průvodce je tak akorát do batůžku. Má měkkou vazbu, tedy je lehký a vaše cestovní zavazadlo vám moc nezatíží. Po obsahové stránce jsem velice spokojena, dozvěděla jsem se vše důležité a už teď vím, kam na Sardinii se zrovna já vydám. Jediné, co bych já osobně ocenila ve větší míře, je ilustrace. Obrázků je tu pár vždy k hlavnímu tématu v úvodu. Líbily by se mi třeba fotky těch nejlepších pláží, abych si udělala prvotní představu a nemusela k tomu navíc dohledávat na internetu. Avšak s tímto průvodcem v batůžku se na Sardinii rozhodně neztratíte, a navíc si ji užijete přesně podle svého gusta.

Turistický průvodce SARDINIE

Původní název: The Rough Guide to Sardinia
Překladatel: Jan Sládek
Počet stran: 344
Datum vydání: 22. 7. 2020 
Formát knihy: 129x198 
Vazba: Brožovaná
EAN: 9788075657107
ISBN: 978-80-7565-710-7

Hodnocení: 95 % (za ty obrázky)


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

ABRAXAS VÁS SVÝM KLIDEM V KLIDU NENECHAJÍ

ABRAXAS200Kapela Abraxas přichází s novým studiovým albem. Jmenuje se Klid! Opravdu s vykřičníkem. Je plné energie, skvělých melodií i textů. A samozřejmě i vtipu. Jak jsme na to ostatně u Abraxas zvyklí. Kromě toho skupina ostošest koncertuje – vloni odehrá...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Je libo švédský thriller?

muz ktery si hral s panenkami 200V nakladatelství Grada pod značkou Metafora vyšel první díl z trilogie Nenávist s názvem Muž, který si hrál s panenkami. Milovníci nejen severských detektivek ji zhltnou jako jednohubku.

...

Literatura

Kůstka sbírá Ďáblovy kosti

dablovy-kosti bbart 200V oblíbeném televizním seriálu Sběratelé kostí vystupuje hlavní hrdinka, soudní antropoložka Temperance Brennanová. Ta je i stěžejní postavou detektivního románu Ďáblovy kosti, jehož autork...

Divadlo

„My pijeme rum!“

zavislosti navzdory200Závislost. Máte taky na něčem závislost? Možná nějakou, která není škodlivá pro vaše okolí – dezert po obědě? Ranní káva? Že nesmíte chybět na žádné premiéře filmu, divadelní hry…? A co ty horší formy závislosti, které už ovli...

Film

Seriál Terapie je výzvou pro tvůrce, herce i diváky

terapie serial magicboxDiváci, kteří rádi sdílejí osudy seriálových hrdinů, ale zároveň dávají přednost zápletkám s hlubším podtextem, nabízejícím poučení a inspiraci, jistě uvítali projekt HBO Česká republika, seriál s názvem TERAPIE